• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kadın sünneti!..

bu Gelenek malesef yüzyillardir var. Waris Dirie nin oynadigi bir filmi var Cöl Cicegi (Wüstenblume/Desert Flower).
Oradaki Kizlarin Hayatini duyuyordum- ama ilk o filmde izledim.
Cok etkilenmistim. Izlemenizi tavsiye ederim.

Kadın sünnetinde klitoris denilen bölgeyi mi kesiyolar yoksa komplemi orayı tam anlamadım ama afrika ülkelerinde de yaşı büyük kadınlar yaptırıyomuş aynı şey mi bilmiyorum ama çok ilginç gerçekten

Bununla ilgili bir röportaj izlemiştim, erkeklere soruyorlar neden yapılıyor diye, adamın cevabı beni dehşete düşürdü; bizim için fark etmez, bu kadınların geleneği, kendileri yapıyorlar, anneler yaptırırken babalara sormuyor, kendi aralarında hallediyorlar.

Dünyanın bir çok yerinde kadının kadına yaptığı bir kötülük bu. Bir kaç çeşidi var, nereden bakarsan bak canilik. Hiç bir dinde böyle bir şey yok, olmadığını da biliyorlar, bile bile göz yumuluyor. Bazı yerlerde erkekler karar veriyor buna, insanoğlunun cahillikteki son noktası. Videoları falan izleyemiyorum ben içim kaldırmıyor, aklım almıyor. Allah'a nasıl hesap verecekler.

İlk defa duydum ve biraz araştırdım. İslamda yeri olmadığı ifade edilmiş. Orta Afrika' da yapılıyormuş daha çok.

Kişinin müslüman ya da hristiyan olması farketmiyor çünkü Afrika' da bu bir gelenekmiş ve Afrika da bazı kadınların gelir kaynağıymış.

Gine de kadınların %98 sünnetliymiş.

Ben artık şaşırmıyorum hiçbir şeye. Allahım bu zihniyetten kurtarsın bu insanları vahşet bu olsa gerek.

Kadın sünnetinde klitoris denilen bölgeyi mi kesiyolar yoksa komplemi orayı tam anlamadım ama afrika ülkelerinde de yaşı büyük kadınlar yaptırıyomuş aynı şey mi bilmiyorum ama çok ilginç gerçekten

O bölgeyi kesiyorlar canım. Küçükken olmayan kadınlarada yaptırıyorlarmış ve küçükken çekilen acıdan kat ve kat fazlaymış

Bir kadın sırf cinsellik içinmi aldatir karşısındakine bişey hissetmek için cinsellige gerek yok zaten bukadar akillari calişsaydi böle bişey yapmazlardi :47:

Ben ilk kez yıllar önce bir filmde duymuştum o da ne diye araştırınca şoka girmiştim.
Video izlediğimde o kız çocuğunun çığlıkları beni mahvetti:50:
Allah ıslah etsin cahillik dünyadaki en kötü şey!

$snnet1mx6.webp$sunnet.webp

böyle yapılıyor kısmen

evet canım malesefki hala böle zihniyetler var ben 2 yıl önce duymuştum bunu çok şaşrmıştım nasıll falan demiştim.Bi kitap var hatta

filmide var zamnın olursa izle beni baya etkilemişti bu konuyu anlatıyor ÇÖL ÇİÇEĞİ adı ağlayarak izleyeceksin eminim ben şükretmiştim

orda yaşamadğıma gerçekten kadın olmak çor zor.

Benimde geçen gün ilgimi çekti baktım ama o dediğiniz iğrenç resimlere değil tabi. Konuyu biraz daha iyi olarak araştırırsanız bu konu hakkında hadisi şerif var. Bu sünnet kadının zevkini azaltmaktan ziyade aksine arttırdığı yazıyor. Tabi farklı yapılışları varmış. Hz. Peygamber (asm), "Sünnet (hıtan), erkeklere sünnet, kadınlar için fazilettir." (Ahmed b. Hanbel, V, 75; Ebu Davud Edeb, 167; el-Fethu'r-Rabbânî, XVII, 1312) buyurur. Bahsedilen bunların yaptığı gibi vahşet derecesinde değilmiş ucundan azıcık alınıyormuş:27:
Hz. Ali (ra)'den gelen bir rivayette sünnetci kadına Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'in birisini yollayarak (çağırttığını) ve "Sünnet ettiğin zaman üstten hafifçe kes, fazla dipten kesme..." dediğini öğreniyoruz. Münâvi, bu hadisi şerh ederken, kadınlardaki sünnet mahallinin derin kesilmesi hâlinde, kadının cinsî arzusunun söneceği, bu nedenle de kocası ile cinsel ilişkiden nefret edebileceğini belirtir. Kısacası çoğu zarar, azı karar ama sadece tavsiye edilmiş bişey. diğer toplumların sünnet amaçları farklı zevk almasınlar sadece kocalarına bağlı kalsınlar diye.

Yobazlar. Genellikle islam toplumlarında daha çok duyuyoruz böyle haberleri. Şu güzelim dini ne hale getirdi bunlar... Çok acı. Allaha hesap verecek hepsi.

Konuyu hemen nasıl islamiyete bağladığınız anlayamadım. Benim bildiğim islamiyette ne böyle emir ne gelenek nede uygulama var.
Bahsedilen olay bildiğim kadarı ile Afrikanın bir takım topluluklarında yapılıyor ve buda islamiyet adına falan yapılmıyor..Hatta Naomi Campbell bir röportajında kendisine de uygulandığından bahsederek bu geleneğin kötülüğünü ve bu konuya dikkat çekmek istediğinden bahsetmişti..Yani bu olayın islamiyetle falan bir ilgisi yok..

Afrika kabilelerinin bir geleneği bu..İslamiyette yeri yok diye biliyorum..Müslüman ülkelerden de Fas ve Sudan da yaygın..

Konuyu hemen nasıl islamiyete bağladığınız anlayamadım. Benim bildiğim islamiyette ne böyle emir ne gelenek nede uygulama var.
Bahsedilen olay bildiğim kadarı ile Afrikanın bir takım topluluklarında yapılıyor ve buda islamiyet adına falan yapılmıyor..Hatta Naomi Campbell bir röportajında kendisine de uygulandığından bahsederek bu geleneğin kötülüğünü ve bu konuya dikkat çekmek istediğinden bahsetmişti..Yani bu olayın islamiyetle falan bir ilgisi yok..

sadece afrika değil iran da da yapılıyor bu olay

Cehalette sınır yok.. Allah ıslah etsin. Oradaki erkeklerin de cinsel uzuvlarını yarıdan kesseler ya güzel olur, hem azman gibi dolaşmazlar :ssz:

Evet bu benim derdim değil ama yinede canımı sıkan ciddi bir mevzu.;
Geçenlerde nette gezinirken tesadüfen gördüm şaka falan zannettim ama ne yazıkki gerçekmiş KADIN SÜNNETİ!
Küçücük kızları gelenek adı altında bu işkenceye mecbur bırakıyorlar ve sebebide kadınlar kocalarını aldatmasınmış! böyle bir mantık olabilirmi???? videosunu izledim kız gülerek geliyor bu işi yaptıktan sonra yüzündeki o ifadeyi görseniz içler acısı gerçekten. Evet binlerce kültür var ama böyleside miğde bulandırıcı bizde orda doğabilirdik onlardan birisi olabilirdik. Rabbim ordakilere yardım etsin. Kaç gündür aklımdan çıkmıyor sizinlede paylaşmak istedim Hakkınızı helal edin.

evet malesef ki var kuzey afrika ülkerinde özellikle fas,mısır,tunusda yaygın ben bununla ilgili bir kitap okumuştum gercek bir yaşamdan dı hikayesi adı çöl çicegi sonrada national georapichte okumuştum insanın kanı donuyor resmen bayanların kilitorısını jilet ile kesiyorlar allahıma binlerce şükür ki bu topraklarda dogduk oradaki insanlarında rabbim yardımcısı olsun.....

nasılya ilk defa duyuyorum biri bana detaylı anlatsın lütfen .

araştırdıgım kadarıyla gerçekte bu sünnetin kadınların hazzını tamamen yok etmek degil aksine hazzı engelleyecek ince deri tabakasını kesmek ve kadının daha fazla haz almasını saglamak amacıyla yapılmaya başlamıştır.ve tabbi bunu başka yönlere cekip kullananlardan sonra olay kanlı bi hale gelmiş..

Back
X