Kadın sığınma evinde kalanlar lütfen yardımcı olur musunuz

Denizruzgari

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2019
12
27
30
Merhaba çok zor durumda kaldım gidecek ne bi kimse ne de bir yerim var. 1 bebeğim var annemle yaşıyorum. Her gün zulüm üstüne zulüm küfürleri, vurmaları üstüme yürümeleri öldürmekle tehdit etmesi s... Olup git diyor her gün çaresiz kaldım. Ona mecbur olduğum için onun evimde yaşadığım için sesimi Hic cikarmadim. Sorum şu kadın sığınma evleri çok mu kötü burda sürekli okuyodum kötü diye oraya gidersem 1 buçuk yaşındaki kızımi devlet elimden alır mı bakamiyor diye en büyük korkum bu. 2 yaşına girince direk işe başlayıp kızımı da kreşe vereceğim ama bu iğrenç kelimeler tehditler beni mahvetti dayanacak gücüm kalmadı onun yüzünden kızımada bağırıyorum çok üzülüyorum. Sığınma evleri devlerin ki ayrı birde mor çatı ayrı mı bilen orda kalan kalsn tanıdığı olan varsa lütfen paylaşabilir mi benimle lütfen son çarem buralar kaldı herkese çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için sanırım 5 6 ay daha dayanıp çocuğumu kreşe verip işe baslayana kadar böyle çekmem sonrası iyi olucak inanıyorum. Devletten sosyal yardım alamıyorum evde sigortalı olan annem olduğu için herşey için çok sağolun

Son düzenleme:
Merhaba çok zor durumda kaldım gidecek ne bi kimse ne de bir yerim var. 1 bebeğim var annemle yaşıyorum. Her gün zulüm üstüne zulüm küfürleri, vurmaları üstüme yürümeleri öldürmekle tehdit etmesi s... Olup git diyor her gün çaresiz kaldım. Ona mecbur olduğum için onun evimde yaşadığım için sesimi Hic cikarmadim. Sorum şu kadın sığınma evleri çok mu kötü burda sürekli okuyodum kötü diye oraya gidersem 1 buçuk yaşındaki kızımi devlet elimden alır mı bakamiyor diye en büyük korkum bu. 2 yaşına girince direk işe başlayıp kızımı da kreşe vereceğim ama bu iğrenç kelimeler tehditler beni mahvetti dayanacak gücüm kalmadı onun yüzünden kızımada bağırıyorum çok üzülüyorum. Sığınma evleri devlerin ki ayrı birde mor çatı ayrı mı bilen orda kalan kalsn tanıdığı olan varsa lütfen paylaşabilir mi benimle lütfen son çarem buralar kaldı
Anneniz mi size bu eziyetleri yapan?
Bende buna benzer konu açmıştım bir tanıdığım için
sizin gibi tanıdığım da çok zor durumda.
4 tane çocuğu var şiddet gördüğü için
jandarma karakoluna gitti ifade verdi askerler sığınma evini hiç tavsiye etmediler.
ALLAH yardımcınız olsun 😔

Allah yar ve yardımcınız olsun gercekten cok üzüldüm..
Benım bu konu hk. Pek bır bilgim yok ama ınsallah burdakı arkadaslardan cevaplar gelır..

jandarma karakoluna gitti ifade verdi askerler sığınma evini hiç tavsiye etmediler.
Sebep neydi sordunuz mu niye tavsiye etmemişler?

Çok üzüldüm durumunuza kocanız olsa şikayetçi olun polisler yardımcı olur derdim ama anneniZ hakkında şikayetçi olur musunuz bilmediğim için 183 dü galiba aile yardım hattı orayı arayıp bilgi alın bence

Sebep neydi sordunuz mu niye tavsiye etmemişler?
Dört çocuğum var demiş tanıdığım kişi
Gidecek başka yerin varsa oraya git sığınma evini tercih etme demişler
nedendir bilmiyorum.
Kadın sığınma evinde daha önce kalan kişi psikolojik şiddet var kadınları bıktırıp evlerine dönmek zorunda bırakıyorlar demiş tanıdığım kişiye
siz araştırmanızı yapın iyi bir yer çıkar karşınıza İnşaAllah.

Çok teşekkür ederim umarım öyle olur

Evet annem bunları yapan hemde durduk yere yapıyor beni kendimi bildim bileli hiç sevmedi zaten. Bende oraları çok kötü duydum piskopatlar uyuşturucu kullananlar binbir şekil insan varmış orda ve oradakiler eve dönülmesi için baskı yapıyorlarmis ben böyle şeyler okudum ve hiç kimseyr güvenmiyorum kız çocuğum en çok korkum o

Kocaya uzaklaştırma alınıyor da anneye alınmaz mı acaba? Oturduğunuz yer senin de ikamet ettiğin adres. Şiddet görüyorsun anneni evden uzaklaştıramazlar mı ki
Böyle bişey yapamam kötü de olsa annemdir. Ve ev onun evi düzeni 1 çocukla başına kalan ben oldum malesef

Hiç bilgim yok fakat anlattıklarınıza çok üzüldüm. Dilerim bebeğinizle güzel bir yaşamınız olur o kadar güzel olur ki bu kötü günleri unutursunuz..
Çok teşekkür ediyorum umarım çok güzel bir hayatım olur üzülmeyin lütfen hiç bir acı kalıcı değil bende atlacagim inşallah

Böyle bişey yapamam kötü de olsa annemdir. Ve ev onun evi düzeni 1 çocukla başına kalan ben oldum malesef
Başına kalmak diye bir şey yok. Siz kendinizi düşünün, sizin çocuğunuz kucağında kendi bebeğiyle evinize dönmüş olsa şiddet mi uygularsınız sarıp sarmalayıp destek mi olursunuz?

Ebeveynlik sorumluluğu çocuk büyüyüp reşit olunca bitmiyor. Ölene kadar hatta ben öldükten sonra zorluk yaşamasın diye dünyalığını bile bırakmaya çalışmıyor muyuz?

Kan bağınız var diye size eziyet etmeye hakkı yok. Ufacık bebekle kadın sığınma evi nereye kadar? Oradaki farklı zorlukları çekeceğinize evdeki kendi annenizden gelen sıkıntıyı çekmek daha katlanılır olabilir.

Çok haklısınız. Ben çocuğumu pamuklara sarıp sarmaliyorym deyim yerindeyse. Anne olduktan sonra o kadar çok sorguladım ki kafamda kendi annemi bir anne nasıl böyle davranır böyle kelimeler söyler bıçakla üstüne yürür daha neler neler ama anlam veremedim umarım bir gün sevgi ve merhametin dünyada en önemli şey olduğunu anlar. Birde bebeğim 2 yaşına gelene kadar yani 6 ay daha katlanmaliyim nasıl olacaksa oda sonrası biraz zorlansamda huzurlu bir hayatım olur inanıyorum

Evet annem bunları yapan hemde durduk yere yapıyor beni kendimi bildim bileli hiç sevmedi zaten. Bende oraları çok kötü duydum piskopatlar uyuşturucu kullananlar binbir şekil insan varmış orda ve oradakiler eve dönülmesi için baskı yapıyorlarmis ben böyle şeyler okudum ve hiç kimseyr güvenmiyorum kız çocuğum en çok korkum o
Annemizin psikolojik destek alması iyi olur sanırım şu anki ortam çok iyi olmasa da sığınma evinden daha iyidir diye düşünüyorum.
Yaşadığınızı tabiki siz bilirsiniz.
Destek almaya ikna ederseniz sizin için
daha yaşanabilir bir ev olur İnşaAllah

Ben olsam sığınma evini denerdim. Çok psikopat insanların dayanabileceğini zannetmiyorum uzun süre sığınma evinde. Çünkü ben psikolojik sorunları olan ama saldırgan olmayan bir kadını yerleştirmeye çalıştığımda kabul ettiremedim bir türlü. Kuralları çok fazla, telefon kullanmana içki içmene izin vermiyorlar diye istemedi. Belki iş bulmanıza da vesile olurlar orada bir şekilde.

Çocukları geçici bir süre devletin bekım evleri alabiliyor
Çocuğunuzu bir müddet bıraksanız, gidip çalışsanız annenizinde çenesi kapanır. Sonuçta parayı görünce.
Bir konuşun belki gündüzleri çocuğu bırakabilirsiniz
Devletin pek çok kreşi, gündüz bakımevleri var. Durumunuzu anlatırsanız yardımcı olurlar
Acil ile girin. Sığınma evi filan en son çareniz olsun. Orada sizi nelerin beklediğini bilemezsiniz.

X