Kadın sağlığı, reçete, sorular, sorunlar...

Aslii222

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Mayıs 2017
193
225
103
Hanımlar iyi akşamlar,

Aklıma takılan bir konuyu size danışmak istiyorum.
Ben bu ay doktor kontrolünde reçeteyle doğum kontrol hapı kullanmaya başladım ve ilacı aldığımda reçeteyi eczanede bıraktım tabi ki.

Doğum kontrol hapları teoride reçetesiz satılmıyor görünüyor ama her ay doktora gidip reçete almamız mı gerekiyor korunma amaçlı bu yöntemi seçtiğimizde? Bana mantıksız geldi.

Eczaneden reçetesiz talep ettiğimizde bir sorun olur mu? Pek de bilinmeyen bir marka önerdi bana doktorum daha çok kist tedavisi vs için kullanılıyormuş. Sorun çıksın istemiyorum eczanede. Bilginiz var mı?

recetesiz satiliyor diye biliyorum.

sizinki ozel bir ilac mi?

Hayır doktora gidip reçete yazdırmanıza gerek yok
Reçetinin manasıda yok ödeme kapsamında değiller
İsim olarak onu kullanın diye reçetelemiş 2. kutuda ismini söyleyip alabilirsiniz

Marka nedir

Teşekkürler yorumunuz için. Yani doğum kontrol yöntemi olarak doğum kontrol haplarını seçtiğimizde her ay doktora gidip reçete yazdırmamız gerekiyor? Pek pratik değilmiş...
sanirim oyle ben kullanmadim seri sekilde ama bir ara sanki erkeklerin kullandigini farkedip recetesiz satmamaya karar vermislerdi oyle bir haber hatirliyorum

Hic receteyle almadim dogum kontrol hapini, recetesiz satilir , gidin ismini soylryin alin hapinizi

Ben hep adını söyleyip alıyordum. Tabi bu 3.5 yıl önceydi. Şimdi de aynıdır. Reçete sadece adını bilin diye yazılmıştır.

Sadece ismini bilmenız açısından yazmıştır bida yazdirmaya gerek yok her ay düzenli gidip kendiniz alabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…