Kadın Partisi Kuruluyor

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898

Türkiye’nin ilk Kadın Partisi , İçişleri Bakanlığı’na kuruluş dilekçesini sundu, ardından Anıtkabir’de bir tören düzenledi.

Kadınsız demokrasi olamayacağını söyleyerek yola çıkan Kadın Partisi’nin amacı tüm yasa ve kanunlara, yönetmeliklere, genel ya da yerel yönetim kararlarına kadın bakış açısı getirilmesi ve bunun yaşama geçirilmesi:

“Toplumsal cinsiyet ayrımına ve eşitsizliğine karşı, din, dil, etnik köken, cinsel yönelim ve her türlü ayrımcılığa karşı, askeri ve sivil darbelere, nefret söylemine karşı mücadele etmek için yola çıkıyoruz. Yaşam tarz ve biçiminin bireylerin özgür seçimleri olduğunu biliyoruz ve hepsinin saygın olduğuna ve yargılanamayacağına inanıyoruz.

“Her şeyin en iyisini bildiğini iddia eden değil, dinleyen ve birlikte mücadele eden bir siyaset anlayışıyla, isyanı olanların sesi ve sözü, mücadele platformu olacağımıza söz veriyoruz.”

Partinin kurucu başkanı Benal Yazgan, 12 Haziran 2011 Milletvekili Genel Seçiminde Kadın Partisi Girişimi’nin İstanbul 1. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı olmuştu. Yazgan KA.DER Kadıköy Şubesi’nin de kurucuları arasında yer alıyor.

Bianet

kurucuyu tanımıyorum ama umarım faydalı olur mecliste

Kader aktif bir kadın derneği. Atatürkçü ve Laik. bunlar önemli özellikler ama ne kadar kuşatıcı ve toplumun tamamını kapsayıcı bir parti olur bilemiyorum. Bir takım dğerler adına bir kesmi ön yargı ile ötelerlerse traji komik bir sözde kadın dayanışması olur

Son düzenleme:

ama partinin adı kadın partisi

kadın partisi kürt partisi türk partisi, her türden ayrıştırıcı partiden içim bulandı yeminle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…