Kadın Öğretmenlerin Giyim Şekli

Çoğu arkadaşın dediği gibi artık kıyafet serbestliği var. Çok açık ve dağınık olmadığı sürece öğretmenler istediği gibi giyinebiliyor. Bizim okulda tayt giyenler bile var üzerine uzun bluzlerle. İlk gün bakarsınız ortama ona göre tarzınızı belirlersiniz. Günlük hayattan çok farklı giyinmenize gerek yok.

okulun bulunduğu şehir, bulunduğu semt, öğrencilerin sosyo ekonomik seviyesi belirler bence bunu

evet eskiden dizin 4 parmak altında etek üstüne gömlek bluz vs giyilirdi

ama o zaman bile her gün ceket giyilmezdi mevsimi uygunsa giyerdi kadınlar erkeklerin her gün giydiği ceketi

sonra pantolon serbest oldu herkes pantolona geçti

annem kilolu bir öğretmendir o bile bıraktı eteği pantolon ile yaşadı yıllarca

ders saatinizin yoğunluğuna göre düz ayakkabı tercih etmeniz olumlu olur gibi

Spor giymeyi seviyorsaniz koyu renkli düz renkli kotlar giymeye devam edebilir. beyazlatilmiş taşlı vs hoş olmaz.. üzerine gömlek,bluz, yakalı tshirtler. Polo yaka mi ne diyorlar. Ayakkabı bilmiyorum hiç anlamam:KK53:

hizmetli de çocuklar için çalışıyor öğretmen de. Hizmetli de istediğini giyer kime ne. Bir tarafı pohpohlarken başkalarını yermekten ne zaman vazgeçeceksiniz. Ortalık artık üni mezunu hizmetli bakkal satış temsilcisi vs kaynıyor. Allah kahretsin bu sistemi şartları. Kim bilir belki de o kendinizi kıyasladığınız hizmetli sizden daha eğitimlidir.
Yanlış anladiniz ayrıştırmak değildi amacım. Sadece şundan bahsettim bir okula girdigin zaman anlayamıyorsun sadece kim öğretmen. Yoksa öyle bir düşüncem hiç olmadi. Yanlış anlasildiysa özür dilerim .

İlk memur olarak atandığımda çok telaş yaomıştım gidip hiç tarzıma uygun olmayan kumaş pantolonlar almıştım.
Şimdi utanmasam eşofmanla geleceğim :KK48:
İdare sorun yapmadığı sürece günlük hayatınızda giyindiğiniz gibi giyinin.
Tek parça spor elbiseler candır :)

Ücretli öğretmen olacağınız için çok salaş olmadıktan sonra hemen her şeyi giyebilirsiniz artık. Ben kolejde çalışıyorum, biz resmi giyinmek zorundayız. Siyah skinny jean giyebiliyorum en çılgın olarak. Onun da üstünde şık bir bluz ve altında topuklu ayakkabı olacak. Tayt vs. yasak zaten. Kumaş pantolonu da pek sevmediğim için ben genelde etek ve elbise tercih ediyorum. Kış aylarında kalın topuklu bot ve çizmeler altına giyildiği şeyi şık gösteriyor hem de sürekli ayakta durduğumuz için rahat oluyor. Bizde önlük mecburi olduğu için rahatım üst baş açılmadan çalışabilme, ders anlatabilme konusunda. Önlük alırsanız epey rahat edersiniz. İçinizdeki de çok dikkat çekmez böylece.

Valla canim burda bi öğretmenler var tövbe estağfirullah çekersin. Mini elbise platform topuk saçlar maşalı sanki başka birşey dersin. Bide teneffüste yola çıkıp malum dumani tutturuyorlar eğitimci sözde. Sen yine edepli ve gayet normal giyiniyorsun. Zaten okulun tarzina göre değişirsin fazla kasma kendini.

Lisede çalışacaksanız biraz daha derli toplu giyinmen lazım. Lisede bir hocamızın tangası belli olurdu beyaz pantolondan. Üstünde de sütyen üstüne beyaz gömlek giyerdi ve o sütyenin leoparlı olduğu belli olurdu. Tabi sınıfta erkekler arasında dönen muhabbetlerin haddi hesabı yoktu. Artık giyim serbest olduğu için spor da giyinebilirsin ama hitap edeceğin yaş grubu tarafından ciddiye alınmak istiyorsan çok da onların içinde kaybolup gideceğin şeyler giyinme derim. Özellikle ilk izlenim önemlidir . İlk haftalar gömlek kumaş pantolon , tek parça düz renk dizaltı elbise giyebilirsin.

hizmetli de çocuklar için çalışıyor öğretmen de. Hizmetli de istediğini giyer kime ne. Bir tarafı pohpohlarken başkalarını yermekten ne zaman vazgeçeceksiniz. Ortalık artık üni mezunu hizmetli bakkal satış temsilcisi vs kaynıyor. Allah kahretsin bu sistemi şartları. Kim bilir belki de o kendinizi kıyasladığınız hizmetli sizden daha eğitimlidir.
Yermis mi arkadasimiz,ben hiç öyle düşünmedim,bir tespitti yalnızca.
Elbette hepsi çocuklarımız için çalışıyor,aksini kim söyleyebilir?

Önlük tevsiye ediyorum, 1 haftada kollarının ne hale geldiğini görseniz... hem kıyafetlerimi koruyor, hem daha derli toplu gösteriyor, liseli ergenler malum :KK53:

Lisede çalışacaksanız biraz daha derli toplu giyinmen lazım. Lisede bir hocamızın tangası belli olurdu beyaz pantolondan. Üstünde de sütyen üstüne beyaz gömlek giyerdi ve o sütyenin leoparlı olduğu belli olurdu. Tabi sınıfta erkekler arasında dönen muhabbetlerin haddi hesabı yoktu. Artık giyim serbest olduğu için spor da giyinebilirsin ama hitap edeceğin yaş grubu tarafından ciddiye alınmak istiyorsan çok da onların içinde kaybolup gideceğin şeyler giyinme derim. Özellikle ilk izlenim önemlidir . İlk haftalar gömlek kumaş pantolon , tek parça düz renk dizaltı elbise giyebilirsin.
:KK57: :KK57:

Benim çok öğretmen arkadaşım var ,bende milli eğitimle ilgili iş yapıyorum ,klasik şart değil ,kot üstüne spor bir penye ceket bile işinizi görür zaten kıın hırka vs çok serbest

Kot kesim siyah bir kumaş pantolon, üzerine genç işi bluzlar giyebilirsin. Ayakkabı olarak ben topuklu tercih ediyorum ama sen düz de giysen olur.

Trendyola bak. Etekler, elbiseler ve altına bot çok rahat ve kurtarıcı olur.

Lise öğrencilerine mini etek giyinilmemeli bence.
Canım eteğin duruşu giyen kişinin fizigine göre çok değişiyor.Benim bacak boyum uzun ..dizden iki parmak kısa etek dahi benim fizigimde çok dikkat çekici duruyor.Ama arkadaşlarımda dikkat çekmeyecek ,sakil durmayacak şekilde oluyor.

Valla canim burda bi öğretmenler var tövbe estağfirullah çekersin. Mini elbise platform topuk saçlar maşalı sanki başka birşey dersin. Bide teneffüste yola çıkıp malum dumani tutturuyorlar eğitimci sözde. Sen yine edepli ve gayet normal giyiniyorsun. Zaten okulun tarzina göre değişirsin fazla kasma kendini.
Öğretmen sigara içemez mi ? Platform topuk maşalı saç sizi rahatsız mı ediyor .

Back
X