Kadın Öğretmenlerin Giyim Şekli

eltimlergeldi35

Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2019
316
293
18
Merhaba kızlar, ben ücretli öğretmenliğe başvurdum. Sonra aklımda fişek gibi bir soru belirdi, uyku tutmadı valla :).
Uzuuuun süredir üniversite ortamında, bir de her hocası erkek olan biri olarak ilkokul-liseyi baya unutmuşum ben 🤷🏻‍♀️

Şimdi ücretli öğretmenlik işi olursa muhtemelen lisede (öyle sanıyorum) ders vereceğim. Ama normal hayatında kızıl saçlı, strch kot, tshirt, spor ayakkabı giyen biri olarak bu giyimimin okula uygun olmadığını tabiki de biliyorum.

Size soracağım şey şu: benim tarzım olmayan bir tarz uygulamak istiyorum aslında. Ama nasıl yapacağım bir fikrim yok. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz giyim konusunda. Çok aşırı ciddi takım giymekte istemiyorum ama, bir de belirli yönetmelikler vs var mıdır uymam gereken? Hatta fotoğraflarla vs taçlandırırsanız cevaplarınızı çok çok mutlu olurum...

Teşekkür ediyorum şimdiden.

Öncelikle inşallah dilediğiniz gibi gönlünüze göre iş başvurunuz kabul olur ve çalışmaya başlarsınız ama benim tek tavsiyem fotoğrafta olduğu gibi bir ceket her zaman olsun bakın bu çeket olayı illa klasik kesim bir ceket değil bir çok seceneğiniz var ama içine ne giyerseniz giyin bir ceket herşeyi değiştiriyor illa topuklu şart değil bakın topuklu olmadan babet spor sandalet her türlü gideri var o yüzden bol bol keten kot kumaş ceketleriniz olsun benden size tek tavsiye bu canım şansın bol olsun

Eklentiler

• B6FE3EB8-3563-47C3-883F-BB9DBD2689AF.webp
    B6FE3EB8-3563-47C3-883F-BB9DBD2689AF.webp
    25,5 KB · Görüntüleme: 1.692
Çok klasik giymeyi sevmiyorsanız uygun spor tarzda oluşturabilirsiniz kendinize.

Mesela kot olup kumaş gibi görünen yine vücudu saran strech kotlar var, siyah yada koyu lacivert renkli. Yine kendi tarzınızda elbise de giyebilirsiniz.Kotların üstüne de biraz dökümlü gömlek yada kota biraz klasik hava katacak bluzler giyebilirsiniz. Eğer lise olacaksa kalçayı biraz kapatacak uzunlukta bluzlar seçebilirsiniz ders anlatırken rahat etmek açısından .Tam ergenlik yaşında oldukları için farklı öğrenci modelleriyle karşılaşabilirsiniz. Bende lise branş öğretmeniyim,sivilde genelde kot ve belde biten bluzlar giyerim, ama okulda ders anlatırken tahtada falan o şekilde rahat edemediğim için biraz uzun gömlek yada elbise tercih ediyorum. Yada kısa bluz giymişsem önlük giyiyorum rahatlık açısından.

Öncelikle inşallah dilediğiniz gibi gönlünüze göre iş başvurunuz kabul olur ve çalışmaya başlarsınız ama benim tek tavsiyem fotoğrafta olduğu gibi bir ceket her zaman olsun bakın bu çeket olayı illa klasik kesim bir ceket değil bir çok seceneğiniz var ama içine ne giyerseniz giyin bir ceket herşeyi değiştiriyor illa topuklu şart değil bakın topuklu olmadan babet spor sandalet her türlü gideri var o yüzden bol bol keten kot kumaş ceketleriniz olsun benden size tek tavsiye bu canım şansın bol olsun
Zevkinize bayıldım. Tam okula uygun bir kıyafet tarzı.

Çocuk gelişimciyim şuan çalışmıyorum ama çalıştığım dönem fırtına estirirdim okulda tarzımla Hoppa giyim kuşam hevesi annemden çocukluğumda aşılandığı için hep çok özenmişimdir. Spor elbiseler al bol bol tek parça hem günü kurtarır hem şık kombin yapabilirsin bele ince bi kemer ona uygun topukluyla sonra lacivert ve siyah dar kot keten arası kumaşlar var onlarla gömlek stiletto kombini yapabilirsin birde bu sene mode havuçlar var muslin kumaşa benzer onların iç göstermeyiyle toprak ve krem renk alıp yine gömleklerle ince bir kemer bir kısmını içine katıp bir kısmını dışarda stiletto kombinide harika oluyor.

Aslında spor ve kot ile gidiliyor artik okula.tabi idare önemli.once bi gözlemleyin diğer ogretmenleri

Bence çok kafaya takmayın bu durumu..bulunduğunuz şehir bile giyim kusami çok etkiliyor.Mesela yaşadığım yerde mini etek ,kalın askili bluz veya streç pantolon tişört abes karsilanmiyor çünkü ilçedeki pek çok kamu kurumunda bu şekilde giyiniyor kadınlar.Dilerim ücretli öğretmenlik başvurunuz kabul edilir.Hayirlisi olsun sizin için

Artık kadrolu öğretmenler bile kotla geliyor. Ben mesela kot değil ama yine streç kanvas tarzı pantolonlar giyiyorum . Zaten artık hizmetli de aynı tarz giyiniyor, öğretmen de. Hele bir de ücretiysen hiç dert değil. Olmadi bi önlük alırsın daha iyi olur, lise de ortaokulda büyük çocuklar baya süzüyor derste çünkü. Onlukle kurtarırsın işi:)

Cok kasma artik giyim kusam serbest. Okula gidip ortami gozlemle zaten kafanda belirir az cok. Ceket vs sart degil. Hele topuklu hic degil. Ogretmenlik normal memurluk gibi degil. Topukluyla saatlerce ayakta dur ders anlat. Surekli merdiven in cik. Perisan oluyor insan. Dedigim gibi 1 hafta icinde ne giyilir ne giyilmez anlarsin😊

Merhaba kızlar, ben ücretli öğretmenliğe başvurdum. Sonra aklımda fişek gibi bir soru belirdi, uyku tutmadı valla :).
Uzuuuun süredir üniversite ortamında, bir de her hocası erkek olan biri olarak ilkokul-liseyi baya unutmuşum ben 🤷🏻‍♀️

Şimdi ücretli öğretmenlik işi olursa muhtemelen lisede (öyle sanıyorum) ders vereceğim. Ama normal hayatında kızıl saçlı, strch kot, tshirt, spor ayakkabı giyen biri olarak bu giyimimin okula uygun olmadığını tabiki de biliyorum.

Size soracağım şey şu: benim tarzım olmayan bir tarz uygulamak istiyorum aslında. Ama nasıl yapacağım bir fikrim yok. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz giyim konusunda. Çok aşırı ciddi takım giymekte istemiyorum ama, bir de belirli yönetmelikler vs var mıdır uymam gereken? Hatta fotoğraflarla vs taçlandırırsanız cevaplarınızı çok çok mutlu olurum...

Okulunuza bakin once. Ben kot giyiyorum mesela, elbiseler tercih ediyorum. Okulda spor bir giyim varsa spor şıklık tercih edebilirsiniz.

bayan öğretmenler diz altında kloş etek giyiyorları lise zamanında kış ise birde boğazlı kazak çok hoşuma gidiyordu :)

Bızım okulda ogretmenler bızler gıbı gıyınıyor. Modern ve spor.
Ilk sayfalara eklenen ceketlı kombınlerı babetle yakıstırmıyorum, ya topuklu ya da o pantolon ceket degıl derım

Bence çok kafaya takmayın bu durumu..bulunduğunuz şehir bile giyim kusami çok etkiliyor.Mesela yaşadığım yerde mini etek ,kalın askili bluz veya streç pantolon tişört abes karsilanmiyor çünkü ilçedeki pek çok kamu kurumunda bu şekilde giyiniyor kadınlar.Dilerim ücretli öğretmenlik başvurunuz kabul edilir.Hayirlisi olsun sizin için

Lise öğrencilerine mini etek giyinilmemeli bence.

Yirtik olmayan kot,kanvas pantolon,t-shirt,bluz,gomlek,babet,yeri geliyor spor ayakkabi...
Rahat olacaginiz kiyafetleri tercih edin.Tahtaya yazarken kolunuzu kaldirdiginizda aman belim acildi ,dar pantolon kalcalara dikiz derdiniz olmasin.Lisede onemli bunlar.Onemli derkrn kendinizi rahat hissetmeniz acisindan.Ne muhabbetler donuyor duymak istemezsiniz cunku o veletlerin kendi aralarinda🤦‍♀️

Artık kadrolu öğretmenler bile kotla geliyor. Ben mesela kot değil ama yine streç kanvas tarzı pantolonlar giyiyorum . Zaten artık hizmetli de aynı tarz giyiniyor, öğretmen de. Hele bir de ücretiysen hiç dert değil. Olmadi bi önlük alırsın daha iyi olur, lise de ortaokulda büyük çocuklar baya süzüyor derste çünkü. Onlukle kurtarırsın işi:)
hizmetli de çocuklar için çalışıyor öğretmen de. Hizmetli de istediğini giyer kime ne. Bir tarafı pohpohlarken başkalarını yermekten ne zaman vazgeçeceksiniz. Ortalık artık üni mezunu hizmetli bakkal satış temsilcisi vs kaynıyor. Allah kahretsin bu sistemi şartları. Kim bilir belki de o kendinizi kıyasladığınız hizmetli sizden daha eğitimlidir.

Bizim okulda artık eskisi gibi takım giyinen tak öğretmen kalmadı bir düşündüm de ..yılların öğretmenleri bile beyaz kot üzerine sık bluzlar giyiyor

Abartı açık ve dar giymediğiniz takdirde artık her türlü kıyafeti giyiyoruz. Mesela bugün ben popomu kapatacak kadar dökümlü bir tunik, kot pantalon ve spor ayakkabı giydim. Ama törenlerde daha resmi giymeye dikkat ediyorum.
Ben de ayni seyleri yazacaktim 😊

Back
X