Anket Kadın mı ? Bayan mı ?

• Konu Sahibi Konu Sahibi Elif
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Kadın mı ? Bayan mı ?

• Kadın

OY: 17 35,4%
  • Bayan

OY: 13 27,1%
  • Hanımefendi

OY: 18 37,5%

• Ankete Katılan
    48
Bir sosyolog arkadaşım "kadın" diye açıklamıştı.Bize neden bir maskülen hitaptan türeyen şekilde hitap edilsin ki demişti.Yani bay-bayan yerine kadın-erkek şeklinde olmasını söylemişti.
Ama bana sorarsanız açıkçası farketmez bu bir erkekten türeme olarak görüp görmemekten dolayı değil neticede insanız ve benzeşiyoruz bize nasıl hece eklenmiş gibi geliyorsa bay-an olarak onlardan da hece çıkarılmış gibi o zaman
çok mu saçma
hadi çürütün valla tartışmayı çok severim böyle şeyleri hehe

bayan daha güzel ama kadınlar kulübü bayanlar kulübü olarak değiştirilseydi bana değişik dgelirdi.

doğru diyorsun canım. hele sondaki hece eklenip çıkartılma şeyini daha önce hiç düşünmemiştim ama yarışlarda baylar ve bayanlar olarak değilde bayanlar ve erkekler olarak söyleniyor.

Bana bayan daha kibar geliyor.Yolda giderken ismimizi bilmeyen biri kadııın diye seslense tuhaf olur.Bence kullanım alanına bağlı birazda.

erkeklerin flörtten evliliğe dişi varlığa hitapları, bayan-->hanfendi-->hanım--->kadın--->karı-->kağrıııı--->lan karı----->(ve nirvanaya ulaşma noktası)"şşşş sana diyomm!"

Yolda tanımadığım birine bir şey söylemem gerekse, hanımefendi bakar mısınız? derim genelde....bayan bakar mısınız? genelde mağazalarda karşılaştığım bir söz gibi
Elif hn..3. bir şık eklesek

Farketmez benim için ikisini de kullanıyorum yerine göre.

Bayan ya da hanımefendi olur.. :)Fark etmez.

Birisi hitap edecekse hanımefendi ama cinsiyetimi tanımlayacaksam elbette ki kadın.

Hanfendü

Bayan, hatun gibi laflardan nefret ediyorum, bence en güzeli hanım ya da hanımefendi.

hemen atlıyorum o zaman
kadın kelimesinin anlamı daha bi farklı bence. yetiştirilme tarzıyla alakalı olabilir mesela bakireye kız evli/dul a kadın

Hitap edilecekse hanım/hanımefendi.
Onun dışnda her zaman kadın. Bayan kelimesini hiç sevmem hatta kullanan biri tanıdığımsa "bayan ne ehihi" diye şaka yollu söylerim. Hiç sevmem. Çok yapmacık geliyor bana.
Kendim için de hiç "ben şöyle bir bayanım", "bir bayan olarak" "biz bayanlar" falan demişliğim yoktur. Kadınız biz arkadaş

Hele ki erkekler ve bayanlar gibi kullanımlarına uyuz oluyorum Ya baylar-bayanlar, ya erkekler-kadınlardır o. Erkekler ve bayanlar ne, bayan diye cinsiyet mi var.

(Çemkirseymişim)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…