doğru diyorsun canım. hele sondaki hece eklenip çıkartılma şeyini daha önce hiç düşünmemiştim ama yarışlarda baylar ve bayanlar olarak değilde bayanlar ve erkekler olarak söyleniyor.Bir sosyolog arkadaşım "kadın" diye açıklamıştı.Bize neden bir maskülen hitaptan türeyen şekilde hitap edilsin ki demişti.Yani bay-bayan yerine kadın-erkek şeklinde olmasını söylemişti.
Ama bana sorarsanız açıkçası farketmez bu bir erkekten türeme olarak görüp görmemekten dolayı değil neticede insanız ve benzeşiyoruz bize nasıl hece eklenmiş gibi geliyorsa bay-an olarak onlardan da hece çıkarılmış gibi o zaman
çok mu saçma
hadi çürütün valla tartışmayı çok severim böyle şeyleri hehe
Peki ekledik.:)Yolda tanımadığım birine bir şey söylemem gerekse, hanımefendi bakar mısınız? derim genelde....bayan bakar mısınız? genelde mağazalarda karşılaştığım bir söz gibi
Elif hn..3. bir şık eklesek
hemen atlıyorum o zamanBir sosyolog arkadaşım "kadın" diye açıklamıştı.Bize neden bir maskülen hitaptan türeyen şekilde hitap edilsin ki demişti.Yani bay-bayan yerine kadın-erkek şeklinde olmasını söylemişti.
Ama bana sorarsanız açıkçası farketmez bu bir erkekten türeme olarak görüp görmemekten dolayı değil neticede insanız ve benzeşiyoruz bize nasıl hece eklenmiş gibi geliyorsa bay-an olarak onlardan da hece çıkarılmış gibi o zaman
çok mu saçma
hadi çürütün valla tartışmayı çok severim böyle şeyleri hehe
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?