Kadın Hastalıkları

mirayeda

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Haziran 2024
99
7
19
Merhaba Bu Gün Kadın Hastalıklarına Ara Kanama Şikayeti İle Doktora Gittim Vajinal Muayene Etti Adetiminde 18. Günüydü Yumurtlama Tarihimde Geçtiğini Düşünüyorum. Doktor Endometrum 14 mlm Dedi Ve Hcg Kanı İstedi Neden Acaba?

İlaç verecektir ona göre emin olması gerekiyor,testi o yüzden istemiştir.gecmis olsun.

Doktorunuzun "endometrium 14 mm" demesi, rahminizin iç tabakasının kalınlığına dair bir ölçüm yapıldığını gösterir. Bu ölçüm genellikle adet döngüsünün farklı dönemlerinde değişir. 14 mm, genelde döngünün geç luteal fazında veya erken gebelikte görülebilir.

HCG kan testi istemesi, gebelik şüphesini değerlendirmek içindir. HCG (human chorionic gonadotropin) hormonu, gebelik sırasında yükselen bir hormondur ve kan testi ile kesin olarak tespit edilebilir. Bu durumun nedenlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Gebelik Şüphesi: Eğer adet gecikmesi yaşıyorsanız veya hamilelik belirtileriniz varsa, doktor bunu doğrulamak için HCG testi isteyebilir.

2. Rahim Kalınlaşması: Normalin üzerinde kalın bir endometrium gebelik, hormonal dengesizlikler veya başka bir durumla ilişkili olabilir.

3. Düşük ya da Kimyasal Gebelik: Eğer şüpheli bir gebelik durumunuz olduysa veya düzensiz bir kanama yaşadıysanız, bunu araştırmak için HCG testi istenebilir.

4. Hormonal Problemler: Polikistik over sendromu (PCOS) veya başka hormonal sorunlarda da rahim içi kalınlaşması olabilir ve doktor gebelik dışındaki nedenleri elemek isteyebilir.

Bu durumun net bir açıklamasını doktorunuzdan öğrenmek için HCG sonucunu beklemek önemlidir. Eğer ek bir belirti veya şikayetiniz varsa, bunu doktorunuza iletmeniz yararlı olur.

Geçen Ay Kasım Ayında Doktor Hormon Testi Yaptırmıştı Herşey Normal Dedi Birde Haziran Ayında 1 Aylık Düşük Yaptım Aradan 7 Ay Geçdi Adetim Bazen En Fazla 5 Gün Gecikiyor

Geçen Ay Kasım Ayında Doktor Hormon Testi Yaptırmıştı Herşey Normal Dedi Birde Haziran Ayında 1 Aylık Düşük Yaptım Aradan 7 Ay Geçdi Adetim Bazen En Fazla 5 Gün Gecikiyor
Tedvir amaçlı istemiştir geçmiş olsun. İlaçları yazmadan emin olmak için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…