Kadın doğum uzmanına sormak istiyorum.. burda öyle biri var mı acaba?

• Konu Sahibi Konu Sahibi yalel
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

yalel

Begüm'ün Annesi...
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2009
5.494
45
363
İstanbul
Merhaba, bu forumda, ''UZMANINA SORUN'' gibi bi alan var mı bilemiyorum, ben bulamadım... Doğru yerde mi yazıyorum, emin değilim... Bi kadın doğum uzmanının bilgisine ihtiyacım var...

KIzım 2 yaşında henüz. Ve ben, mayıs ayından beri MAURERS diye bi zayıflama hapı kullanıyorum. Bu durumdan eşimin haberi yok. O kiloları kendi çabamla verdim sanıyor.
Bugün, kendimden şüphelendim biraz ve takvime baktım, birkaç gün geciktiğimi farkettim. İnternetteki şu testlere göre, 4+6 haftalık hamişmişim.
Ama henüz kendim idrar testi falan yapmadım, yarın alıp yapıcam nasipse.

Şimdi benim sıkıntım şu... Eğer ben hamileysem (ki, hiç gecikmem ben, son gecikmemde kızıma hamileydim).... Şu içtiğim zayıflama hapının bi zararı olmuş olabilir mi bebeğime? Gebeliği sonlandırmayı gerektiren bi durum var mıdır acaba?

tamamda önce bi test yapsana sonra bunları düşünsen daha mantıklı olmazmı yani boşu boşuna telaşlanma belkı hapta geciktirmiş olabilir yani belirtilerin falan varmı canım

Merhaba, bu forumda, ''UZMANINA SORUN'' gibi bi alan var mı bilemiyorum, ben bulamadım... Doğru yerde mi yazıyorum, emin değilim... Bi kadın doğum uzmanının bilgisine ihtiyacım var...

KIzım 2 yaşında henüz. Ve ben, mayıs ayından beri MAURERS diye bi zayıflama hapı kullanıyorum. Bu durumdan eşimin haberi yok. O kiloları kendi çabamla verdim sanıyor.
Bugün, kendimden şüphelendim biraz ve takvime baktım, birkaç gün geciktiğimi farkettim. İnternetteki şu testlere göre, 4+6 haftalık hamişmişim.
Ama henüz kendim idrar testi falan yapmadım, yarın alıp yapıcam nasipse.

Şimdi benim sıkıntım şu... Eğer ben hamileysem (ki, hiç gecikmem ben, son gecikmemde kızıma hamileydim).... Şu içtiğim zayıflama hapının bi zararı olmuş olabilir mi bebeğime? Gebeliği sonlandırmayı gerektiren bi durum var mıdır acaba?

testimi yaptım, sonuçta şu anda 5+2 haftalık hamileyim.
acaba bu süreçte zayıflama hapı kulanmış olmamın bir zararı olmuş mudur?

Son düzenleme:

canım sana en güzel cevabı tabiki doktor vericektir ama bence bişey olmamıştır hamile olduğunu bilmediğin sürece allah bebeği korur derler inşallah sağlıcakla bebeğini kucana alırsın stres yapma allahın izniyle bişey olmaz

Arkadaşlar, bu tip bi durumda olan varsa aranızda, bilginiz olsun diye yazıyorum.

Gebeliğin 4. haftasından sonra, yani adet gecikmesi olduktan sonra, kullandığımız her ilaç... ne olduğu önemli değil... Bebek için sakıncalıymış. ilk 12 hafta içinde sinir ve otonom sistemi ile birlikte bazı organların, özellikle beyinciğin oluşumu gerçekleşmekteymiş.

Genetik uzmanı ile görüştüm konuyu. Her türlü soğuk algınlığı, ağrı kesici, vb.. ilaç kullanımı risk oluştururmuş. Bu kadar erken dönemde yapılabilecek hiçbir test, hiçbir araştırma, kesin netice vermezmiş. Bu da, 9 ay boyunca endişe içinde olmayı gerektirir bi durum yani. Sonuçta sağlıklı bir bebek doğarsa ne mutlu, ama sağlıksız molursa hem bebek hem aile için bi felaketin başlangıcı demek...

Dolayısı ile, ben bu gebeliği sonlandırmaya karar verdim.
Size de edindiğim bilgileri aktarmak istedim.

Bütün gebeliklerde o risk zaten var. Hiçbir zarar görmemiş de olabilir. Bence kararınızı yeniden gözden geçirmelisiniz

Allah korusun tabi ki sakatlık vs çok kötü bi ihtimal ama zayıflama hapının içeriği belkide bebeğinize hiç zarar vermedi içerisindeki maddeleri doktora sorun minşcik o yavrunun bir canı var sonlandırmayın derim 10 15 yıl boyunca isteyipteçocuğu olamayanlar var bende Ağustos'ta bıraktım korunmayı 4 aylık evliyiz o kadar istiyorum ki hayırlısıyla hamile kalnayı

sizin dediğiniz gibi b durumla yengem karşılaştı.onun konusu biraz daha farklı ama ben bu konuyu gözden geçirmeniz adına size de bahsetmek istedim.yengemın kordonları baglıydı .mide bulantısı baş ağrısı ve karın ağrısı ıle doktora başvurdu yengemın kordonları baglı oldugu ıcın kımse gebelıkten suphelenmedı ve yengem hemen hemen ıkı aya kadar ilaç kullandı hemde farklı farklı tabı bunlarda işe yaramayınya ultrasonda doktor fark etti .bebşşimiz şimdi 3 yaşında maşallah gayette sağlıklı bence o kadar kotu dusunmeyın.muhtemelen bişeyi yoktur..1

Canım merhaba şimdi açtığın bi konuyu okuyorum da bende geçenlerde aktardan mourers zayıflama hapı kullanmaya başladım amacım biraz kiloluyum zayıflamak ve bi bebek sahibi olmak acaba siz ne kadar sürede kaç kilo verdiniz öğrene bilir miyim ve en önemlisi bebişinize zararı oldu mu_?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…