Kadın doğum polikliniğinde çalışıyorum,yardımcı olabilirim..

serezcik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
96
Yer
Balıkesir
arkadaşlar merhaba,diğer topiklerde sorunlarınıza bende cevap yazıyorum ama ayrı bir topiğim olsun istedim.ben özel hastanede kadın doğum polikiliğinde çalışıyorum.sormak istediğiniz bişeyler olursa burdan sorabilirsiniz.....

arkadaşlar merhaba,diğer topiklerde sorunlarınıza bende cevap yazıyorum ama ayrı bir topiğim olsun istedim.ben özel hastanede kadın doğum polikiliğinde çalışıyorum.sormak istediğiniz bişeyler olursa burdan sorabilirsiniz.....

adet düzenleyici için doktorlar doğum kontrol hapı veriyorlar. bu ilaç ilerde kısırlık yaparmı.gebeliği güçleştirirmi??hormon tedavisi için ne kadar süre kullanılmalı?

canım doktorumun dediğine göre aksine rahime çok faydası oluyormuş hapların

hiç bir kadın hastalığı olmayan bir kadında doğum kontrol haplarının etkisi nezaman geçer mesela geçtiğimiz temmuz ayında bıraktıysak keza hala etkisi devam edermi ?

Arkadaşım, tam da senin gibi birini arıyordum, soru sormak için aslında. iyiki bu topiği açmışsın, teşekkürler.

Cumartesi günü, kürtaj için gidicem hastahaneye. Vakumla ve genel anestezi altında yapılan bi işlemmiş. Öyle bilgi aldım doktorumdan. 5+6 olacak cumartesi günü gebeliğim. Kürtaj için uygun bi zaman olduğunu düşünüyorum.

Ancak, ne gibi bi hazırlıkla gitmem gerektiğini bilemedim. Operasyon sonrası 1 saat kadar yatarak takip yapacakmış doktor.
Ne hazırlığı yapmak lazım? Yanımda ne götürmeliyim?

Merhaba,
Ben 18 yasında bekar kızım. Çocukken tahlillerimde hormon bozuklugu cıkmıstı ve bi kan değerim cok yüksekti buyuzden yogun bı sekılde kıllanmam var. Bundan 2 yıl öncede tekrar bi test yaptırdım ama dahiliye dr isteği oldu acıkcası pek bişey anlamadım. Bu test sonucuda değerler normal çıktı . Şuanda her ay adet oluyorum ama günüm belirsiz. Birde beyaz ve sarı renklerde çok yogun akıntım oluyor günde 1 iç çamasırı değiştiriyorum. Bu hormonal denge bozuklugum ve bu adetim ile ilgili ne yapılabilir ? İleride çocuğum olmayacak gibi bir his var içimde bu konuda bana bi sorun oluyor. Biraz aydınlatırsanız beni çok sevinirim. Birde son olarak 4-5 yaslarından beridir mastürbasyon gibi bi huy var bu kucuklukten berıdır devam edıyo ara ara . bu konuda tedaviye gitmedim ama rahatsız oluyorum.Cevap yazarsanız lütfen

benimde bir sorum olucak sürekli kesintisiz devam eden adet düzensizliğim vardı folikül kistlerinden dolayı doktor lucrin depot iğnesi yaptı geçici menapoza girmem için 12 gün oldu yapalı ama hala kesilmedi kanamam dr 1 hafta falan daha sürer kanaman hemen kesilmez demişti ama benim daha fazla sürdü nezaman kesilir acaba bi bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim

arkadaşım sorumu cevapsız bırakmazsan sevinirim.... benim yaklaşık 1 yıldır adetimin tümü kahv telvesi şeklinde ve çok kısa sürüyo ben d. kotrol hapı kullanıyordum ve 4 ay önce bıraktım neden olabilir çok doktora gittim fakat bi sonç alamadım ve çok üzgünüm bu yüzdn bu arada 4 yaşında bi kızım var ve 28 yaşındayım şimdiden tşk.....

kocam 20 gün önce varikoselden ameliyat oldu en erken ne zaman hamle kalabilirim ben herhelde örnekleri olmuştur elinde canım çok sağol....

Merhaba bende acil bisey sormak istiyorum: pazar günü adet oldum cok uzun sürmedi ama 2 gün sürdü ve suanda kahverengi akintim var. Normalde öyle olmazdi. Bide sey var adet oldugum günleri böyle et parcaciklari gibi seyler gelirdi ama bu sefer gelmedi. Bu normal biseymi yoksa problem falan olabilirmi? Bas dönmesi mide bulantisi var bi kac gündür ama migrenim oldugu icin ona bagladim hamile falan olabilirmiyim bu bi belirtimidir?

Ben geçenlerde ilk jinekolojik muayenemi oldum ve hiç bir sorun görülmediğini söyledi doktorum..benim adetlerim çok düzensiz 2 ayda da oluyorum,5 aydada farketmiyor,ne zaman canı isterse misali:))liseden beri bu böyle..ve ben 30 yaşımdayım
4 senelik evliyim ve artık bebek istiyoruz...korunma yöntemimiz sadece ilişki sonrasında hemen lavabo...( idrar yolu ile temizlenmek yani )
Glukofen verdi ve bunu düzenli sabah akşam kullanmamı bu ilacın hamile kalmamı kolaylaştıracağını söyledi doktorum..
şimdi benim sizlere sorum şu..bu gerçekten doğrumu..çok araştırdım ama hep benzer yorumlar var her sitede...bunu gerçekten düzenli kullanıp hamile kalan arkadaşlarımın geçirdiği evreleri merak ediyorum..
beni bilgilendirirmisiniz

Mrb bende pko luyum ve söktürücüsüz adet göremiyorum cok dertlıyım bu konuda yardım edın boyle olan varmı 2 yıl olacak evlenelı cocuk ta olmuyo esımede anlatamıyrm dogum k hapı ıcmek ıstemıyrm yumurtlama hapı tedavısıde ıse yaramadı cvp layın lütfeeeen

Mrb bende pko luyum ve söktürücüsüz adet göremiyorum cok dertlıyım bu konuda yardım edın boyle olan varmı 2 yıl olacak evlenelı cocuk ta olmuyo esımede anlatamıyrm dogum k hapı ıcmek ıstemıyrm yumurtlama hapı tedavısıde ıse yaramadı cvp layın lütfeeeen

canım sana doktorun tam olarak ne dedi n teşhis koydu yani birde yumurtlama hapı olarak ne kullandın ?

ben geçenlerde ilk jinekolojik muayenemi oldum ve hiç bir sorun görülmediğini söyledi doktorum..benim adetlerim çok düzensiz 2 ayda da oluyorum,5 aydada farketmiyor,ne zaman canı isterse misali:))liseden beri bu böyle..ve ben 30 yaşımdayım
4 senelik evliyim ve artık bebek istiyoruz...korunma yöntemimiz sadece ilişki sonrasında hemen lavabo...( idrar yolu ile temizlenmek yani )
glukofen verdi ve bunu düzenli sabah akşam kullanmamı bu ilacın hamile kalmamı kolaylaştıracağını söyledi doktorum..
şimdi benim sizlere sorum şu..bu gerçekten doğrumu..çok araştırdım ama hep benzer yorumlar var her sitede...bunu gerçekten düzenli kullanıp hamile kalan arkadaşlarımın geçirdiği evreleri merak ediyorum..
Beni bilgilendirirmisiniz

arkadasım bende 6 ay gluphage kullandım aynı haptan bende bır ıse yaramadı malesef

canım sana doktorun tam olarak ne dedi n teşhis koydu yani birde yumurtlama hapı olarak ne kullandın ?

polıkıstık over ddı kılo ver duzelır ddı sadece gluphage vermıstı oda adetımı getırmedı boyle nereye kadar hıc normal kadınlar gıbı adet olamıcammı ben yumurtalıklarım tembel calısıymus :(

Serephene kullandım bır ay doktor hıc ıse yaramamıs ddı bende kılo aldım 4 kg bırden o hap yuzune ara verdım suan bır tedavıde gormuyrm

polıkıstık over ddı kılo ver duzelır ddı sadece gluphage vermıstı oda adetımı getırmedı boyle nereye kadar hıc normal kadınlar gıbı adet olamıcammı ben yumurtalıklarım tembel calısıymus :(

canım sen bence başka bi doktora daha git bi sakıncası yoksa kilon kaç bak ben sana kendimi anlatıyım zaten benzediği için dikkatimi çekti ben ilaç kullanmadan kesinlikle ama kesinlikle adet olamıyorum normalde 3,5 sene oldu evleneli çocuk istemeye başladım doktora gittim banada tamamen aynı şeyi söyledi kilon fazla olduğu için yumurtalıkların baskılanmış aşırı derecede yumurtalık tembelliğin var dedi önce farlutal verdi adet söktürücü 10 tane var içinde bi sabah bi akşam 5 gün alıyosun bittikten sonra adet oluyosun sanada vermişlerdir belki sonra glikofen verdi senin ilacının aynısı yani ayrıca ben çocuk istediğim için klomen diye bi ilaç verdi bu ilaç yumurtalıkları uyarıyo yumurta gelişimi sağlıyo neyse çok uzattım diyceğim şu ki glukophage yumurtalık çalışması için olan bi ilaç değil direk olarak bu insülin direncini kırmaya yarayan bi ilaç dolaylı yoldan yumurtalıkların çalışmasınada yardımcı oluyor

Serephene kullandım bır ay doktor hıc ıse yaramamıs ddı bende kılo aldım 4 kg bırden o hap yuzune ara verdım suan bır tedavıde gormuyrm

sen hangi ildesin canım hiç işe yaramamış dedi iyi güzelde başka bi öneri sunmadı mı ? mesela şu ilaca geçeriiz veya iğneye başlarız gibi ?

kocam 20 gün önce varikoselden ameliyat oldu en erken ne zaman hamle kalabilirim ben herhelde örnekleri olmuştur elinde canım çok sağol....

benim eşimde varikosel ameliyatı oldu ve en geç 1 ay sonra hamile kaldım şu an 4 yaşında bir kızım var....

Back