• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın doğum ameliyatanelirinde erkek ebe personel ve ilk doğum yapıcak anne adayları

Tamamen kişilikle alakalı ya bende utanırım, jinekolojik muayenemi erkek doktora olmak istemem şahsen, kadın doktordan bile çekinirken bu çok zor olur benim için. Ama doktor doktordur tabiiki utanmayan için rahat ama utananları da anlamak lazım.. hem merak ediyorum türkiyede kaç tane kadın ürolog var:) ??? Bende bu konuda mahremiyetin önemi olduğuna katılıyorum, ama doktorum illa erkek olsun beni kasmaz diyenlere de saygım var, tamamen kişisel tercih.. Kİ Şİ SEL:):)

evet kişisel tercih gerçekten bende bayan doktora randevu aldım asistanı muane edecekmiş istemeye istemeye muane olmuştum doktor oldugu için ve çok utanmıştım ve eli biraz ağırdı canım çok yandı ilk muanemdi belki oyüzden bilemiyorum .

Son düzenleme:
Herkes işini yapıyo sonuçta doktorların görevi çok kutsal.. Ama bide şu var eklemeyi unuttuğum, illa kadın olsun diyede doktora gidilmez, işini iyi yapıyorsa erkek doktoru da düşünmek lazım, önemli olan sağlığımız..

Herkes işini yapıyo sonuçta doktorların görevi çok kutsal.. Ama bide şu var eklemeyi unuttuğum, illa kadın olsun diyede doktora gidilmez, işini iyi yapıyorsa erkek doktoru da düşünmek lazım, önemli olan sağlığımız..

cnm hadi diyelim oinsan ihtisatyapmış hekim olmuş sende hamile birr bayansın hekiminde erkek olabilir ama ameliyatanede doğum yapıcaksın seni hiç tanımadığın bir erkek personel seni doğuma hazırlıcak jinekoloji sandalyesine oturtucak göbek ve diz bölgeni antiseptik maddeyle boyucak ağrın var ilk doğumun pisikolojik olarak nehissedersin

benim başımdan geçen olay şu perinal bölgemde yırtılma sözkonusu idi devlet hastanesi kadın doğum servisinde bir bayan hekime muayenem yapıldı yırtılmanın ileride sorun olucağı ve onarılması gerektiği söylendi ve aynı zamanda vajinoplastide yapıla bileceği belirtildi bende pesonelin de sizingibi bayan olmasını tercih edecemi söylediğimde aa tabiki olur cnm dendi ve bir gün önceden hastaneye yatışım yapıldı tahlildir filimdir anestezi onayıdır gece iki defa lağman vajinaya fitil damaryoludur v.s yapıldı sabah oldu önce bölgesel anesteziyle yapılıcak dendi soradan genel anestezi almam gerektiğinisöylediler kabul etmedim bu arada eşim bazı görüşmeler yapmış ameliyatane personelinin erkeklerden oluştuğu ve bayan hekim seçmemin bir anlamada kalmadığı için sedyeyle ameliyataneye götürülüyordum ameliyatane kapısından eşim sedyeden aldı beni ve yapılıcak işlemleri duyunca bu işlemlerde ben uyanıkken bir erkek personellin yapıcanı öğrendiğimde depresyona girdim ve ameliyattan vazgeçtik sorasında ise özel bir kılınikte anestezim bayan hemşirem bayan hekimim doç dr bayan oldu ve çok rarhat bir nefes aldım ve tedavim yapıldı ya bu imkanları sağlıyamıyan kardeşlerimiz napcak bu uygulama etikmidir eşim fıtık ameliyatı oldu aynı hastanede hekim erkek asistanlar 3 byan bayan olursa asistanlar erkek takdir sizlerin

cnm hadi diyelim oinsan ihtisatyapmış hekim olmuş sende hamile birr bayansın hekiminde erkek olabilir ama ameliyatanede doğum yapıcaksın seni hiç tanımadığın bir erkek personel seni doğuma hazırlıcak jinekoloji sandalyesine oturtucak göbek ve diz bölgeni antiseptik maddeyle boyucak ağrın var ilk doğumun pisikolojik olarak nehissedersin

benim başımdan geçen olay şu perinal bölgemde yırtılma sözkonusu idi devlet hastanesi kadın doğum servisinde bir bayan hekime muayenem yapıldı yırtılmanın ileride sorun olucağı ve onarılması gerektiği söylendi ve aynı zamanda vajinoplastide yapıla bileceği belirtildi bende pesonelin de sizingibi bayan olmasını tercih edecemi söylediğimde aa tabiki olur cnm dendi ve bir gün önceden hastaneye yatışım yapıldı tahlildir filimdir anestezi onayıdır gece iki defa lağman vajinaya fitil damaryoludur v.s yapıldı sabah oldu önce bölgesel anesteziyle yapılıcak dendi soradan genel anestezi almam gerektiğinisöylediler kabul etmedim bu arada eşim bazı görüşmeler yapmış ameliyatane personelinin erkeklerden oluştuğu ve bayan hekim seçmemin bir anlamada kalmadığı için sedyeyle ameliyataneye götürülüyordum ameliyatane kapısından eşim sedyeden aldı beni ve yapılıcak işlemleri duyunca bu işlemlerde ben uyanıkken bir erkek personellin yapıcanı öğrendiğimde depresyona girdim ve ameliyattan vazgeçtik sorasında ise özel bir kılınikte anestezim bayan hemşirem bayan hekimim doç dr bayan oldu ve çok rarhat bir nefes aldım ve tedavim yapıldı ya bu imkanları sağlıyamıyan kardeşlerimiz napcak bu uygulama etikmidir eşim fıtık ameliyatı oldu aynı hastanede hekim erkek asistanlar 3 byan bayan olursa asistanlar erkek takdir sizlerin

katılıyorum size.çünkü doktor bunun eğitimini almış alışkın tamam ama hasta için özel zaten.doktor hergün milyonlarca kişiyi görüyo,ama hasta sadece özel durumlarda gidip açıp muayene oluyo.iki taraf aynı rahatlıkta değilki,halktan bahsediyoruz.doktora göre bakmak normaldir belki ama bana göre açmak olmayabilir.ben de buna inanan ve uygulayanlardanım.ama sorun değil diyenler için de sorun yok zaten,herkes nasıl mutluysa öyle olsun ama mahremiyet olacaksa doktordan personele kadar tüm ekip özenle seçilecekse anlamı var.

Canım çok haklısın diyorum ya bende olsam kabul etmem yani elimde bayan seçme imkanım varsa, bide erkek personel yani sağlık görevlisi oluyor bunlar sanırım, gerçekten sinir bozucu son derece haklısın, bende olsam aynı tepkiyi verirdim..

bens ezeryanla yaptım dogumumu amelıyathanede hem erkek hem bayan personel vardı epıdurallıydı ayıktım yanı antıseptık ılacı sürmek ıcın zaten kütt dıye kaldırdıalr örtüyü üzerimden sırtüstü yatarken cırılcıplak kalıyosun ve o madde sürülüyor sonra örtülüyor örtü tekrar ama utanma duygusu cok kısacık oldu ve gectı burda bence kadın erkek farketmez ha hıc tanımadıgım kadınlar ha erkekler görmüş sonucta orda dogum yapmak ıcın yatmısım o masaya utanıolcak yer degıl önmelı olan orda saglıklı dogum yapmak erkek personelde işini yapıyor cokta meraklı degıller kadının orasını burasını görmeye zaten sanıyelık bırsey onu sürüp gerı örtmelerı benım roda asıl derdım kesı yerım uyustumu uysmadımıydı utanmayı düşünmedım hıc amelıyathanede erkek personelde işini yapıcak tabıkı

saanda yok artık sedıyorum arkdasım ayıkken erkek personel yapıcak dıye ıslemlerı amelıyattanmı vazgecılırmıs ya ondan kaynaklı bır saglık problkemın gelısseydı nolcaktı depresyona gırılcek ne varmıs erkek personel orda görevını yapıcak senı depresyona sokacak şey yapmıcak tövbe tövbe ya nereye gıdıyor bu türkıye var bazı kocalar yok kadın dr olsunmus erkek dra göndermezler saglık bu erkegı kadınımı olur ya dıkkat edın jınekologlar genelde hep erkek kadın jınekolog daha az onlarında genelde hep hastalrı böyle tutucu ınsanlar zaten

saanda yok artık sedıyorum arkdasım ayıkken erkek personel yapıcak dıye ıslemlerı amelıyattanmı vazgecılırmıs ya ondan kaynaklı bır saglık problkemın gelısseydı nolcaktı depresyona gırılcek ne varmıs erkek personel orda görevını yapıcak senı depresyona sokacak şey yapmıcak tövbe tövbe ya nereye gıdıyor bu türkıye var bazı kocalar yok kadın dr olsunmus erkek dra göndermezler saglık bu erkegı kadınımı olur ya dıkkat edın jınekologlar genelde hep erkek kadın jınekolog daha az onlarında genelde hep hastalrı böyle tutucu ınsanlar zaten

cnm erkek hekım tercih etmıyorum bir erkek hekımede karşıdiyilim herkesin tercihidir benım bahsetdiğim konu şudur cnm ameliyatane personelidir bunda bukadar şaşkınlık yapıcak bir olyda yok mahremitin korunmasını istemek suçmudur bence endoğal hakıdır hastanın jinekoloji masasına alınıcak sınız hekım diyil sadece personel erkek personel sizi ameliyata hazırlıcak jinekoloji masasında bademcik ameliyatı olmuyorsunuz cnm bir bayanın hazırlaması daha etik diyilmidir

evet uzatmaya gerek yok hassas noktanız olması sizin bana kişiliksik,seviyesiz,terbiyesiz hakaretlerini etmenizi gerektirmiyor.

Sırf bu kelimeler için özür dilemek yerine tepkinizin sebebini sunmuşsunuz neyse. Kesinlikle uzatmıyorum benim şahsıma sakın hakaret etmeyin bir daha ki yorumum size özellikle olacak benim de hassas oldugum nokta budur.

özürdilemesi gereken ben olsaydım dilerdim ama sizsiniz nedemek erkek personel size orada şunumuyapıyor bunumu yapıyor ben böyle bir tabir kullanmadım kullanamamda kımseyi rencidede etmem gerekmedikçe kımseyide töğmet altında bırakacak açıklamada yorumda yapmam terbiyem elvermez buna ben hekımleri kastetmedim konu hekım diyil öncelıkle buna dıkkat etmenizi dilerim olyı başkayönler çekmek hiç ilagası olmıyan kışıleri töğmet altında bırakmak konuyu anlamadan böyle bir yorum yapmak etikmidir sizce herkesin gururu onuru var birazcık dikkatlı yorum yaparsanız çok memnun olucam saygılar

özürdilemesi gereken ben olsaydım dilerdim ama sizsiniz nedemek erkek personel size orada şunumuyapıyor bunumu yapıyor ben böyle bir tabir kullanmadım kullanamamda kımseyi rencidede etmem gerekmedikçe kımseyide töğmet altında bırakacak açıklamada yorumda yapmam terbiyem elvermez buna ben hekımleri kastetmedim konu hekım diyil öncelıkle buna dıkkat etmenizi dilerim olyı başkayönler çekmek hiç ilagası olmıyan kışıleri töğmet altında bırakmak konuyu anlamadan böyle bir yorum yapmak etikmidir sizce herkesin gururu onuru var birazcık dikkatlı yorum yaparsanız çok memnun olucam saygılar

Arkadaş kimseye hakaret etmemiş ama siz maaşallah birçok hakarette bulundunuz, seviyesiz, kişiliksiz vs...Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok, bir başlık açıyorsunuz, herkes fikrini söyler. Arkadaş personelin niyetinin cinsel bir şey olmadığını görevini yaptığını söylemiş. Ben bunda bir hakaret göremedim.

Keşke biraz daha saygılı olabilsek, üç düşünüp bir konuşsak....

Arkadaş kimseye hakaret etmemiş ama siz maaşallah birçok hakarette bulundunuz, seviyesiz, kişiliksiz vs...Kimsenin kimseye hakaret etmeye hakkı yok, bir başlık açıyorsunuz, herkes fikrini söyler. Arkadaş personelin niyetinin cinsel bir şey olmadığını görevini yaptığını söylemiş. Ben bunda bir hakaret göremedim.

bende arkadaşın bahsetdiğigibi bir kelime asla kullanmadım dikkat ediyseniz ama burada bir şey paylaşma konu açma dersenizde birdaha busiteye girmem arkadaşım

fikrii belirtirkende birazcık dikkat eder dimi cnm ben erkek personel istemiyorum 38 yaşında bayanım ve ömrümdede erkek personeldiğil hekımlede matap olmadım şükrolsun cnm ben erkek personel şunuyapıyor bunu yapıyor diye bir tabir kullanmadım ve kullanılmasınada karşıym ben bayan tercih ederim bir başkası erkek herkesin kararına saygı duyulmasını isterim mesala bir hanım başını açar mini giyer kımseyi enteresan etmez ben başımı öreterim dinimin emretdiği şekilde yaşarım mecburiyet olmadıkca erkek nehekımle nede personellede matap olmak istemem busuçmudur madem laik devlet devletimiz herkesin görüşüne yaşantısına saygı duymak gerekmezmi cnm

Hala özür dilememe gerek diyorsun ya pes doğrusu ne kişiliksizliğimi bıraktınız ne karaktersizliğimi çok terbiyeli ve seviyeli bir insansın sizi tebrik ediyorum !

Ama asıl kendini belli eden sizsiniz ! Herkesin gruru onuru varmış bizde yok sanki laflarınıza dikket edinben yapacağım yorumlarda dikkatliyim dikkatli olmasaydım farklı yazardım. Ama sizin gibiler yüzünden bu forum her zaman bu şekilde tartışmalara mağruz kalıyor biliyor musunuz Allah yakınlarınıza yardım etsin diyorum sadece o kadar. Mahramiyetten bahsetmişsiniz mahremeiyet derken doktor ister istemez konunun içine giriyor daha yaptığınız yorumun bile farkında değilsiniz. Evet yorumum son derece etik bir sorun görmüyorum siz kendinizi şartlamışsınız o cümleye ama abarttığınız kadar bir şey yok ! Saygısızlığı yapanın önde gideniz siz olarak evet özür dilemeniz gerekirdi ama onu bile yapacak kadar medeni bir insan olmadığınızı görüyorum konuyu daha fazla uzatmayarak cevap vermemenizi rica ediyorum umarım karşınıza çıkan insanlar benim gibi olur yoksa sonunuzu düşünemiyorum sayın SAYGI ONUR GURUR ABİDESİ

ıstanbulda nısa hastanesı bu konuda bır harıka
ben bası kapalı bı ınsanım amelıyathaneye ındırırken bone taktılar sonra sonra hemsıre ustune tulbentımıde koydurdu bashemsıre kızıyor dedı ben umursamazken o sancıyla onlar onu bıle dusundu
amelıyathanede sancıdan aglıyordum basımda duran kısı bana dua etmem konusunda telkınde bulunduı nasıl uyursan oyle uyanırsın dedı
amelıyathane kadın doluydu bır tane erkek personel yok dogumla ılgılı hepsı bayan ustelık hastane odalar ve muamelede cok ıyı tavsıye ederım

Back