• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kadın doğum ameliyatanelirinde erkek ebe personel ve ilk doğum yapıcak anne adayları

selma37

Üye
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2012
71
1
16
Kastamonu
düşünelim bbi arakdaşlar bir hekim seçtiniz bayan veya erkek gebeliğiniz boyunca hekımınızle bir samimiyetiniz bir diyoloğunuz oluyor ve çekinmeden muayenenizi yaptırabiliyorsunuz doğum arılarınız başladı hastaneye geldiniz ilk doğumunuz ağrınız var doğum haneye alınıcaksınız sizinle erkek ebler ilgilenicek düşünün bu enne adayının pisikolojisi nedurumadüşer hiç tanımadığı erkek personel göbek diz bölgesini boyucak anne adayını doğuma hazırlıcak biz müslaman bir toplumsak butur uygulamalar hem anne adayını pisikolojik anlamda mahfediyor ve ağrısı biryanda erkek personel ilgilenicek mahremiyet burada dört duvarın arasında olunca herşey mübahmı oluyor hastanın mahremiyeti buşekilde korunmuşmu oluyor erkek persoonel olduğu için utangaç anneler çoğunlukla evde ebe marifetiyle doğum yapmak zorunda kalan benim tanıdığım çok anne adyı var sizce bu uyguma etikmidir

düşünelim bbi arakdaşlar bir hekim seçtiniz bayan veya erkek gebeliğiniz boyunca hekımınızle bir samimiyetiniz bir diyoloğunuz oluyor ve çekinmeden muayenenizi yaptırabiliyorsunuz doğum arılarınız başladı hastaneye geldiniz ilk doğumunuz ağrınız var doğum haneye alınıcaksınız sizinle erkek ebler ilgilenicek düşünün bu enne adayının pisikolojisi nedurumadüşer hiç tanımadığı erkek personel göbek diz bölgesini boyucak anne adayını doğuma hazırlıcak biz müslaman bir toplumsak butur uygulamalar hem anne adayını pisikolojik anlamda mahfediyor ve ağrısı biryanda erkek personel ilgilenicek mahremiyet burada dört duvarın arasında olunca herşey mübahmı oluyor hastanın mahremiyeti buşekilde korunmuşmu oluyor erkek persoonel olduğu için utangaç anneler çoğunlukla evde ebe marifetiyle doğum yapmak zorunda kalan benim tanıdığım çok anne adyı var sizce bu uyguma etikmidir

bu uygulama etiktir tabikide doktor doktordur. Kadın doktor istiyorsanız madem bunu özel olarak bildirmeniz gerekiyor ayrıca özel hastanelerde bunu cogunlukla karsılıyorlar .

Fakat öyle bir anlatmışsınız ki erkek ebeleri doktorları sanki sizinle orada başka şeyler için bulunuyor gibi. Doktorlarımıza güvenmeliyiz .

Doktorlarımızı tanımalıyız heleki dogumla ilgili ise. O zaman neden okuyor ki bu doktorlar hep kadın olsun doktorlar normal mi ?

Erkeklere da bayan doktorlar bakıyor o ne olacak ?? Işte eğitimimiz bunları gösteriyor .kız babaları aman kızım okumasın derler sonra bayan doktor ararlar bunun gibi çelişkili bir yöntem bu doktor iyi olduktan sonra kadın erkek farketmiyor doktor doktordur . Orada erkekliği veya bayanlığı ön planda değildir ön planda olan sadece vasfı ve yapacağı iştir.

Ama siz bu yazıyı yazarak zaten düşüncenizi dile getirmişsiniz ve üzüldüm böyle düşünmenize. O zaman tek çözüm dediğim gibi doktor tercihi yapılan hastanelerdir.

DOKTOR DEMİYO DİKKATLİ OKURSANIZ ERKEK EBE DİYOR!
BEN RASTLAMADIM HİÇ ERKEK EBEYE NERDEYMŞİŞ BUNLAR .HEM DE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EBE ATAMA BİRİMİNDEYİİM HİÇ ERKEK EBE ATAMADIK HENÜZ BİS :d

bu uygulama etiktir tabikide doktor doktordur. Kadın doktor istiyorsanız madem bunu özel olarak bildirmeniz gerekiyor ayrıca özel hastanelerde bunu cogunlukla karsılıyorlar .

Fakat öyle bir anlatmışsınız ki erkek ebeleri doktorları sanki sizinle orada başka şeyler için bulunuyor gibi. Doktorlarımıza güvenmeliyiz .

Doktorlarımızı tanımalıyız heleki dogumla ilgili ise. O zaman neden okuyor ki bu doktorlar hep kadın olsun doktorlar normal mi ?

Erkeklere da bayan doktorlar bakıyor o ne olacak ?? Işte eğitimimiz bunları gösteriyor .kız babaları aman kızım okumasın derler sonra bayan doktor ararlar bunun gibi çelişkili bir yöntem bu doktor iyi olduktan sonra kadın erkek farketmiyor doktor doktordur . Orada erkekliği veya bayanlığı ön planda değildir ön planda olan sadece vasfı ve yapacağı iştir.

Ama siz bu yazıyı yazarak zaten düşüncenizi dile getirmişsiniz ve üzüldüm böyle düşünmenize. O zaman tek çözüm dediğim gibi doktor tercihi yapılan hastanelerdir.

ben de bu yazıya katılmıyorum.siz saygı gösteriyo gibi gözüküp doktor doktordur diyerek aslında saygı göstermediğinizi ispatlıyosunuz.ben sağlıkçıyım,bunu daha önce belirtmemiştim ama sağlıkçı olduğum için asıl daha çok bayan doktor istiyorum çünkü erkeklerin neler konuştuğuna ben şahit oluyorum.doktor doktor değildir,Türkiyede doktorlukta verilen etik eğitimi de eksiktir.yani sadece eğitimsizler bilgisiz değil,eğitimlilerde kültürsüz olabiliyor.bu oran da hiç az değil.mutlaka yaşanmış veya duyulmuş bi tecrübeden sonra ve dini duygulardan ötürü bu yazı yazılmış.ve tercih bayan yaptığınız halde tepki gösteren kurumlar da sizin gibi çokkkk...

BEN RASTLAMADIM HİÇ ERKEK EBEYE NERDEYMŞİŞ BUNLAR .HEM DE SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ EBE ATAMA BİRİMİNDEYİİM HİÇ ERKEK EBE ATAMADIK HENÜZ BİS :d

ben de ebeyim ve Türkiyede hala erkek ebe okullarda yok.bayan büyük ihtimal erkek asistanlardan bahsediyor.çünkü doğum anına kadar onlar takip ediyo.bu da zaten yine erkek doktor olayına dönüşüyor.

ben de bu yazıya katılmıyorum.siz saygı gösteriyo gibi gözüküp doktor doktordur diyerek aslında saygı göstermediğinizi ispatlıyosunuz.ben sağlıkçıyım,bunu daha önce belirtmemiştim ama sağlıkçı olduğum için asıl daha çok bayan doktor istiyorum çünkü erkeklerin neler konuştuğuna ben şahit oluyorum.doktor doktor değildir,türkiyede doktorlukta verilen etik eğitimi de eksiktir.yani sadece eğitimsizler bilgisiz değil,eğitimlilerde kültürsüz olabiliyor.bu oran da hiç az değil.mutlaka yaşanmış veya duyulmuş bi tecrübeden sonra ve dini duygulardan ötürü bu yazı yazılmış.ve tercih bayan yaptığınız halde tepki gösteren kurumlar da sizin gibi çokkkk...

benim cümlemi anlamadığınız pek açık doktor doktordur derken bayan erkek farkı yoktur demek istedim saygıyı sizden öğrenecek değilim sağlıkçı olup olmamanız beni ilgilendirmiyor.

şahitseniz o zaman siz bayan doktor istersiniz beni ilgilnedirmez. Doktorluk verilen eğitim eksikse kendilerini geliştirmek için bir çok yer var.

Bende yaşadım erkek kadın doğumcu asistanı olayını smear testinden geçtim . Ve o doktor hakkında öyle düşündüm sadece genelleme yapmadım.

Konuyu anlıyorum alt yazı geçmenize gerek yok konuya yorum yapın benım yorumuma değil size itafen yazılmış bir şey değil sizden cevapda beklemedim.

Saygısız demeye getırerek asıl saygısızlığı yapan sizsiniz yorumunuzu tekrar gözden geçirin sonra yazın ve bir daha benim yorumuma yorum yazmayın ! Ben konuya yazdım size şahsen yazılmış bir şey değil görüyorsunuzdur herhalde gözlernizde bir problem yok ve anlamanızda bir sorun yok ise.

Tercihi bayan yaptığınız kurumlarda ben hiç bir şekilde tepki gösteren görmedim o sizin görüşünüz demekki çalıştığınız yerde ki insanlarda bir problem var ve karşınıza hep böyle kurumlar çıkmış iyi tercih yapamıyorsunuz.

kişiye yorum yapmak bu sitede doğal birşey ki alıntı ile cevapla diye bir bölüm var.yorumunuzu anlayabilecek eğitime de sahibim,demek istediğinizi de gayet iyi anladım.ben sizi bombardımana tutmadım,sinirlenmiyorum da sizde olduğu gibi.saygımı bozmadım size de bozmam,ama siz bozmuşsunuz.size yorum yapmamak benden bişey eksiltmez.bu kadar sert çıkışlar yapıp tartışamayan kişilerle zaten yorum yapmakla bi sonuca varılmaz.insanlar konuşarak ve tartışarak anlaşır.hep ben haklıyım diyen bir toplum da ilerleyemez.haklı olduğunuz noktalar var tıpkı benim de olduğu gibi.ben 1 yer gezmedim senelerce utancından ağlayan hastalarla karşılaştım,elimden geleni yaptım onlar için.bu konuyu açma nedeni duyan bayanı çok iyi anlayabiliyorum.herkese sevgiler ve saygılar...

arkadaşlar erkek dokor bayan doktor diyil sorun şudur doktor harici erkek personel ameliyatanede mevcut özelliklede bayan hastalarla matap ediliyor belki hekim erkek olunca personel bayan olur ama bayan hekım seçtimdiye güvenmeyin çünkü yolunuz ameliyataneye düştüğü zaman erkek personelle matap ediliyorsunuz hasta haklarından bahsediliyor ama uygulanmıyor madde 9 hasta hekimini hizmet alıcağı personeli serbestçe seçer denilmekte 21 madde hasta mahremiyetinin korunmasını açıkca talep edebilir denilmekte ama hastane yönetiminin cevabı açık havadamı yapılıyor tedaviniz denilmekte yani arkadaşlar 4 duvar arası herşey mübah olmuş oluyor 4 taraf kapalıya 10 tanede erkek personel dahi olsa aaa mahremiyetiniz korunuyor denmekte bu nasıl bir uygulamadır anlamış diyilim hasta haklarına şikayetde bulundum kurulada katıldım kurul başkanı önce bbizi dinledi sora hasta haklarından sorum lu görevliye bizim doğum servisinde erkek personelmi var diye sor duğunda evet hocam bayan personelimizde izinde şu anda erkek ebelerimiz mevcut 4 tane ameliyat masası var tamamında erkek personel olduğu bize söylenen bu ben buna karşıyım erkek okumuştur hekım olmuştur istiyen muayene olur ama doğum hane ameliyatanelerinde erkek personelin işine boyama işinide erkek personelin yaptığı bana anlatıldı ve ameliyatane kapısında sedyeden eşim aldı beni

arkadaşlar erkek dokor bayan doktor diyil sorun şudur doktor harici erkek personel ameliyatanede mevcut özelliklede bayan hastalarla matap ediliyor belki hekim erkek olunca personel bayan olur ama bayan hekım seçtimdiye güvenmeyin çünkü yolunuz ameliyataneye düştüğü zaman erkek personelle matap ediliyorsunuz hasta haklarından bahsediliyor ama uygulanmıyor madde 9 hasta hekimini hizmet alıcağı personeli serbestçe seçer denilmekte 21 madde hasta mahremiyetinin korunmasını açıkca talep edebilir denilmekte ama hastane yönetiminin cevabı açık havadamı yapılıyor tedaviniz denilmekte yani arkadaşlar 4 duvar arası herşey mübah olmuş oluyor 4 taraf kapalıya 10 tanede erkek personel dahi olsa aaa mahremiyetiniz korunuyor denmekte bu nasıl bir uygulamadır anlamış diyilim hasta haklarına şikayetde bulundum kurulada katıldım kurul başkanı önce bbizi dinledi sora hasta haklarından sorum lu görevliye bizim doğum servisinde erkek personelmi var diye sor duğunda evet hocam bayan personelimizde izinde şu anda erkek ebelerimiz mevcut 4 tane ameliyat masası var tamamında erkek personel olduğu bize söylenen bu ben buna karşıyım erkek okumuştur hekım olmuştur istiyen muayene olur ama doğum hane ameliyatanelerinde erkek personelin işine boyama işinide erkek personelin yaptığı bana anlatıldı ve ameliyatane kapısında sedyeden eşim aldı beni

benim en son zaten A sınıfı bir hastaneden ayrılma nedenim bu olmuştu.ben tüp bebek hemşiresiydim.benim eltim tüp bebek yaptıracaktı devlette hepsini dolaştı erkek diye para biriktirdi ve özelde yaptırmaya razı oldu sırf bayan olsun diye.başından beri süper gitti,ama yumurta toplanacağı an son anda inip ben herşeyi görene kadar.uyutana kadar hemşire anestezist olarak kendini tanıtarak anestezistin eline verdiği ilacı verip hastayı uyutuyo,uyuyunca erkek anestezist saklandığı yerden çıkıyo ve içeri giriyo.sanki marifet,bi indim laboratuvara bu ne hal dedim,dedilerki bugün bayan anestezist yok.benim eltim o zaman devlete de giderdi,7 milyar biriktirdi o kadın dedim.siz 2 türlü de uyuttunuz bu kadını dedim ve şikayetçi olduk,eltim bi uyandı utancından ağlıyo,hastane tutuştu tabi ücret almayalım bilmem ne,kadının utanmasını geçirirmi bu,bu da benim istifama neden oldu ve o anlar gözümden silinmez.mahremiyetçok çok önemli.

Kişilere yorum yapmak evet doğal bir şey fakat ben kendi düşüncemi söyledim bence direk bombardımana tutmuşsunuz ki ben de doğal olarak sinirlendim.

saygıyı bozan ilk başta zaten sizdiniz düşüncemi ifade etmeme resmen saygı göstermediğinizi göstermişsiniz dediniz.

Ayrıca tartışma değil amaç konulara yorum yapılsa yorumlara yorum yapılmasa o ayrı konu olurdu. Neyse bence de eğitime sahip olmanız benim yorumumu anlayacağınız anlamına gelmiyor sayın havvam87 ; sizin gibi çok derken de kesinlikle çok masum şeyler anlatmaya çalışmışsınız haklısınız neyse tartışılacak bir durum haline gelmezdi bana katılmamanızı hoş karşılarım alıntı yapmanızı da fakat benim fikrimin zıttı olarak düşünüyorsanız normal bir şekilde yorum atarsınız bu kadar basit konumuz konu sahibinin açtığı konu benim yazdığım yorum değil . Iyi g
ünler.

Son düzenleme:

lütfen terbiyeli olun sizinle erkek personel şöylemi yapıyor bilmemne bunasıl bir üsluptur ben istemiyorum arkadaşım mecburda diyilim ben dinime rabbim neyi emretdiyse oşekilde yaşamak istiyorum mesala size neden içki içtiniz diyen varmı yok neden mini etek giydiniz diyen varmı yok peki siz neden erkek hekime muayene oluyorsunuz diye eleştiren varmı yok eeee arkadaşım ben de örtünnürüm uzun tesddür severim erkek doktor personel diyil bayan hekim tarafından tedavimin yapılmasını mahremiyetimin korun masını istersem aaa çok ayıp dimi peki sizin gibilerin yaptığı aaa çok günah diyormuyuz size hayır çünkü herkul kendinden mesuldur hesabıda rabbimizedir şimdi hal böyle iken siz nehakla otur bir üslüp kullanırsınız bende daha başka açılardanda uslup kullanırım ama sizingibi seviyesiz kişiliksiz birisiyle matap olmak aslada istemem

lütfen terbiyeli olun sizinle erkek personel şöylemi yapıyor bilmemne bunasıl bir üsluptur ben istemiyorum arkadaşım mecburda diyilim ben dinime rabbim neyi emretdiyse oşekilde yaşamak istiyorum mesala size neden içki içtiniz diyen varmı yok neden mini etek giydiniz diyen varmı yok peki siz neden erkek hekime muayene oluyorsunuz diye eleştiren varmı yok eeee arkadaşım ben de örtünnürüm uzun tesddür severim erkek doktor personel diyil bayan hekim tarafından tedavimin yapılmasını mahremiyetimin korun masını istersem aaa çok ayıp dimi peki sizin gibilerin yaptığı aaa çok günah diyormuyuz size hayır çünkü herkul kendinden mesuldur hesabıda rabbimizedir şimdi hal böyle iken siz nehakla otur bir üslüp kullanırsınız bende daha başka açılardanda uslup kullanırım ama sizingibi seviyesiz kişiliksiz birisiyle matap olmak aslada istemem

sorununuz ne sizin konu acmıssınız yorum yapmışım terbiyesizlik yapmamışım bana en son terbiyeyi öğretecek insan sizsiniz !

Adamların işini yaptığını başka şeyler için orada bulunmadıklarını dile getirdim ne var bunda aaa doğru haklsıınız diyip pohpohlansaydınız böyle olmazdı yazınız uslüptan bahsedene bakıyorum da terbiyeden nasibini almamış biri gibi geldi madem konu açtınız fikrimi yazdım yazmak da da özgürüm bir engelleme söz konusu değil siz istemıyorsunuz diyede yorum yazmayacak değilim. SİZE ZORLA ERKEK DOKTORA GİDİN DEMEDİM HADDİME DE DEĞİL BÖYLE BİR ŞEY DEMEM DE ALINTI YAPTIGINIZ YORUMA DİKKAT EDERSENİZ SONDA Kİ CÜMLEYİ ANLAMANIZ GEREKİRDİ.SİZİN SEVİYENİZE ASLA İNMEYECEĞİM VE DE SON CÜMLENİZDE YAZDIĞINIZ LAFLARIN HEPSİNİ GÖRÜYORUM KİMİN OLDUĞUNU !

Son düzenleme:

ayrıca bende kadın bayan doKtor sectıgım halde erkek asıstana denk geldım dedim ozellıkle erkege gıttım demedim anlamanızda kesınlıkle bir sorun var dinimi öğretecek siz değilsiniz bana sevıyenızı cok guzel bir sekılde dile getirdiniz.

Son düzenleme:

ayrıca bende kadın bayan doKtor sectıgım halde erkek asıstana denk geldım dedim ozellıkle erkege gıttım demedim anlamanızda kesınlıkle bir sorun var dinimi öğretecek siz değilsiniz bana sevıyenızı cok guzel bir sekılde dile getirdiniz.

ben anlcamı anladım teşekkür ederim

sorununuz ne sizin konu acmıssınız yorum yapmışım terbiyesizlik yapmamışım bana en son terbiyeyi öğretecek insan sizsiniz !

Adamların işini yaptığını başka şeyler için orada bulunmadıklarını dile getirdim ne var bunda aaa doğru haklsıınız diyip pohpohlansaydınız böyle olmazdı yazınız uslüptan bahsedene bakıyorum da terbiyeden nasibini almamış biri gibi geldi madem konu açtınız fikrimi yazdım yazmak da da özgürüm bir engelleme söz konusu değil siz istemıyorsunuz diyede yorum yazmayacak değilim. SİZE ZORLA ERKEK DOKTORA GİDİN DEMEDİM HADDİME DE DEĞİL BÖYLE BİR ŞEY DEMEM DE ALINTI YAPTIGINIZ YORUMA DİKKAT EDERSENİZ SONDA Kİ CÜMLEYİ ANLAMANIZ GEREKİRDİ.SİZİN SEVİYENİZE ASLA İNMEYECEĞİM VE DE SON CÜMLENİZDE YAZDIĞINIZ LAFLARIN HEPSİNİ GÖRÜYORUM KİMİN OLDUĞUNU !

bakın halendaha seviyesizliğiniz devam ediyor ben erkek personel bana şunuyaptı bana bunu yaptı diye bir ifade kullanmadım erkek personel estemediği karşı olduğumu dile getirdim siz konuyu nereden nereye getirdiniz

var olduğunu ben asla bilemezdim hastane yönetimi tarafından söylendi

bakın halendaha seviyesizliğiniz devam ediyor ben erkek personel bana şunuyaptı bana bunu yaptı diye bir ifade kullanmadım erkek personel estemediği karşı olduğumu dile getirdim siz konuyu nereden nereye getirdiniz
konusmanıza dikkat edin selma hanım seviyesiz sizsiniz hala hakaret edici kelimeler kullanıyorsunuz bakın saygımı bozmayıp devam edıyoru düzgün bır sekilde yorum yapmaya ben size birsey ypılıyor demedım anlamanızda sorun mu var sizin !!! Siz öyle dediniz diye yorum yapmadım bir daha hakaret içerikli yorum yapmayın !

konusmanıza dikkat edin selma hanım seviyesiz sizsiniz hala hakaret edici kelimeler kullanıyorsunuz bakın saygımı bozmayıp devam edıyoru düzgün bır sekilde yorum yapmaya ben size birsey ypılıyor demedım anlamanızda sorun mu var sizin !!! Siz öyle dediniz diye yorum yapmadım bir daha hakaret içerikli yorum yapmayın !

ok uzatmağa gerek yok benim en hassas olduğum noktaya değinidniz tepkımde bundandır

Ben kendi adıma erkek doktorları tercih ediyorum. Özellikle jinekolojide. Bu güne kadar bazı rahatsızlıklar ve rutin kontroller ve şu anki gebeliğim dolayısıyla birçok farklı jinekolog gördüm ve şu anki kadın doğum doktorumu dışında tutuyorum, diğerlerinin HEPSİNDE kadın jinekologların vahşiliği, acımasızlığı ve merhametsizliğine maruz kaldım. Onlar yüzünden jinekoloji fobisi oluştu bende bir dönem. Erkek doktorlar çok daha anlayışlı, sabırlı ve merhametli davranıyorlar. istisnalar hariç, tecrübe ile sabit.

Fakat bu yaşadığım tecrübelerin dışında, doktorların kadın, erkek diye ayırılmasına karşıyım. Doktordan utanılmaz, utanılmamalı. Bu işin mahremi olmaz. Onlar kapıda cinsiyetlerini bırakır da girerler içeri. Onlar bize cinsel olarak nasıl bakmıyorsa, bizim de onların cinsel kimliklerini ön planda tutmamız o kadar yanlıştır. Bu tamamen kişinin bakışıyla alakalı.

ok uzatmağa gerek yok benim en hassas olduğum noktaya değinidniz tepkımde bundandır

evet uzatmaya gerek yok hassas noktanız olması sizin bana kişiliksik,seviyesiz,terbiyesiz hakaretlerini etmenizi gerektirmiyor.

Sırf bu kelimeler için özür dilemek yerine tepkinizin sebebini sunmuşsunuz neyse. Kesinlikle uzatmıyorum benim şahsıma sakın hakaret etmeyin bir daha ki yorumum size özellikle olacak benim de hassas oldugum nokta budur.

Back