Kaçıp Kurtulmak İstiyorum ama Nasıl ???

Summe

Şarkıya , türküye lanet olsun. Anlayamadın ya !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2014
2.444
1.381
Selam kızlar eski konularımı bi kısmınız biliyosunuzdur. Şu an gerçekten bir yol ayrımındayım .
Sizlere sormak istediğim şu .
Erasmus lisans programı 4. sınıfta yapılabiliyor mu ?
Birkaç arkadaş okulu uzatman gerekir dediler ?
Gerçekten gerekir mi ve bir de Erasmus bursu yeterli olur mu ?
Vize pasaport işlemleri nasıl yapılır ? Çok pahalıya patlar mı ? .
Görevliler lütfen bu konuyu taşımasınlar ...
Benim için çok önemli.

Erasmus yapan hiç kimse yok mu bilecbilecek ? Eğer okulu uzatmam gerekiyorsa hocamı arayıp beni bırakmasını isteyip okulumu uzatacağım..

Valla ilk defa duydum cahilmiyim ne banada söyleyiiin

Son düzenleme:
Canim erasmus

Canim onceliklw erasmus cok faydali program bende gidecektim erteledim cok pismanim. Donemin uzamasi konusuna gelince donemdeki derslerine gore degisir denklik sglanmasi lazim ha orada ki bolum baskani ile konus sonradab supriz yapnasinlae birde erasmus icinn en iyi 3. Sinif aslinda.

YOTE="Summe, post: 39122644, member: 615950"]Erasmus hani bu öğrenci değişim programı.
Yurt dışına gidiyorsun...[/hımm anladim canim ama hic bir fikrim yok hayirlisi olsun hakkında diyeceğim bu sadece :))

Bizim bitirme tezi olduğu için en geç 4. Sınıf 1. Donemde yapabiliyorduk. Sonuçta 4. Sınıftan veremeyeceğiniz yani yurtdışında gecsenizde muadili olmayan dersler olacaktır bu da otomatikman uzatır okulu. Bunu ancak kendi derslerinize göre anlarsınız.

4. sınıf 2. dönemde eğer mezun durumdaysan gidemiyorsun diye biliyorum. Ancak bazı okullarda farklı uygulamalar olabiliyor. En sağlıklı bilgiyi Erasmus'la ilgilenen öğretim görevlisi verir. Hocaya mail at, genelde hemen dönüş yapıyorlar. Diğer soruların için, okul kalacak yer ve harç için burs veriyor. Ama tabii yediğin, içtiğin için yine de paraya ihtiyacın olacak. Vize pasaport sorun değil. Pasaportu ilk kez alıyorsan biraz daha uzun sürüyor, pasaportu en fazla 10 gün içinde alırsın. Vize için ise okuldan kabul aldığın için işlemlerin daha hızlı olur. Çok pahalıya patlamaz, ama hepsini toplayınca vize, pasaport, uçak bileti, harçlar, yurt parası okul bir kısmını karşılıyor tabii, ama yine de çok ucuz bir şey de değil. Ha dersen gideyim mi, arkana bile bakma. Gerekirse uzat okulu. En kötü eylül ayında tek ders sınavına girer yine bitirirsin.

Pasaportu ogrenci oldugun icin bedavaya getirebilirsin.

Vize ulkeden ulkeye degisiyor. Ucak bileti sezona gore degisir, Pegasusunkiler hesapli oluyor.

Simdi, orda ders alip, onlari burdaki derslerine saydirirsan mezun olabilirsin. Ama bitirme projesi dersi varsa mesela, olamazsin, derslerini tamamlamadigin icin mezun olamazsin. Akademik danismanina sor bence.

erasmus yapmadım ama bir kaç bi şey biliyorum. 4. sınıfta yapabilirsin. eğer tüm 4. sınıfın tüm dersleri tutarsa-ki ben hiç sanmıyorum- 4. sınıfı bitirip mezun olabilirsin. genelde erasmusla gidenler çoğu dersten kalıyorlar ya gezmekten ya da çok anlamadıkları için. o yüzden uzatırsın demişlerdir.

pasaport işine gelince öğrenci olduğun için sadece defter parası yatırıyorsun 70 tldir en fazla. ben work and travel yaptım pasaporta defter parası ödemiştim ama vizeyi tamamen kendim ödedim. belki okul için gideceğinden vizeye bi indirim vardır.

Ya uzarsa okul uzasın gitmek istiyorum.
Hatta mümkünse okul bitince yüksek lisans yapmak istiyorum yine yurt dşında.
4. sınıfta son sınıf gidilmiyor dediler. Okulu uzatmak gerekiyor dediler o yüzden kafamda soru işareti kaldı benim de. Burada illaki birileri biliyordur dedim

Bizim öğrenci işleri rezalet ya , hiç biri hiç bir şey bilmiyor

Bunu kesin olarak bilebilen hiç kimse yok mu ?

4. sınıfta Erasmus yapabilirsiniz. Ben yaptım ordan biliyorum :) Ancak okulun uzaması sizin hangi bölümde olduğunuzla alakalıdır. Ben uluslararası ilişkiler mezunuyum. Bizde tez, proje tarzı şeyler yoktu. Yalnızca orda aldığım dersleri eşleştirme sorunu vardı. Ve ben hepsini eşleştirdim. Sadece orada 1 dersten kaldığım için, burada o dersle eşleşen dersimden tek ders sınavına girdim. Nitekim benim okulum uzamadı. Bitmesi gereken zamanda bitti ve Erasmus'a gitmek hayatımda verdiğim en doğru kararlardan biridir. Asla kaçırmayın bu fırsatı derim :) Ayrıca Erasmus ile ilgili bilgi almak için Öğrenci İşleriyle değil, okulunuzun Erasmus koordinatörüyle görüşmeniz gerekir. Bu koordinatör de genellikle Yabancı Diller bölümünde olur. Onu bulup konuşmanız en sağlıklısı çünkü döndüğünüzde sorun yaşamamanız açısından iyi bir Erasmus danışman hocasına ihtiyacınız olacak. Belgeler, dosyalar baya karışık mevzular olacak çünkü uğraşmanız gereken.

Şimdi şöyle ki son sınıfta erasmus yapıp yapamamanız bölümünüzün karşı taraf ile olan anlaşmasına bağlı olarak da değişir. O yüzden başvurmayı düşündüğünüz okul son sene kabul ediyor mu ona bakmak lazım. Okul muhtemelen kendiliğinden uzar erasmus yüzünden, lisansta ders saydırma sıkıntısı oluyor çünkü. Vize de ülkesine göre değişir fiyatlarına internetten ulaşabilirsiniz. gelgelelim hibe yetiyor mu soruna, bir kere 2-2,5 ay kendini idare edecek parayı cebine koyup gideceksin çünkü gitmeden önce peşin verilmiyor para. hibe yine ülkeden ülkeye değişir yetip yetmemesi, benim bulunduğum ülkede 7 ay kadar idare etti beni 1 senelik hibe

Ben yarın bu koordinatöre ulaşmaya çalışayım madem...
Teşekkürler herkese.
Umarım son sınıfta gidilebiliyordur

Peki güz döneminde tüm derslerden geçtim ben.
Hocalarımdan biri beni bırakabilir mi eğer uzatmam gerekiyorsa okulu
Yoksa o akademik sistem kapanıyor mu ?

Yapabilirsin son sinifta. Hibe veriyorlar eger ingilizce sinavindan belli bir puani alirsan. Verdikleri hibe tamamen yetmese de cok asiri harcamazsan seni gidecegin ulkeye bagli olarak idare edebilir. Vize basvurun kolay olur okula gidecegin icin. Vize ucreti de cok bir sey degil. Ucak da onceden alirsin ucuza gelir en kotu aktarmali alirsin cidden fiyat fark eder bayagi. Istiyorsan ugras ve yap gercekten cok iyi bir tecrube. Ama seni biraz ugrastirir haberin olsun. Ders denkliklerine bak okuluna sor eger gidecegin universitedeki derslerle sizinkiler denklik sagliyorsa uzamaz okulun. Tam denklik saglanamazsa yaz okulunda halledersin kalanlari.

Çok teşekkür ederim .
Peki hocam beni bıraka bilir mi ?

Çok teşekkür ederim .
Peki hocam beni bıraka bilir mi ?
Kalma ihtimalin var tabiki her zaman oldugu kadar ama kimse seni kasitli birakmaz. Erasmus yapana biraz daha iyi davranabilirler not konusunda. Ama yine de kalmamak adina ciddiye alman lazim dersleri.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…