- 4 Mart 2024
- 56
- 43
- 25
-
- Konu Sahibi turuncukutu1
Devlette yaptiriyorsaniz gozukur bence. Ilac rapor hakkiniz, tup bebek hakkiniz hepsi gözüküyor. Devlet destegi yoksa belki gozukmuyordur. Ozeldeyse zaten bence 2 embriyo koyabilirMerhaba arkadaşlar, size bişey sormak istiyorum. Tüp bebek merkezleri bizim kendi beyanimiz olmadan kaçıncı denememiz olduğunu e nabizdan vs görebiliyor mu? Yani ben mesela 1. Denemem negatif sonuçlandı. 2. Denemede 2 tane embriyo transferi yapmak istiyorum. Ama anladığım kadarıyla 3. Denemeden sonra 2 embriyo transferi yapılıyor. Görüşmeye gideceğim doktora 2 denemem oldu desem, bu 3. Olacak desem bu yalanım ortaya çıkar mı?
Özelde yaptıracağız. Bazı doktorlar yasak diyip yapmıyorlar. Hep çok istemişimdir ikiz çocuk. Ne benim ne de eşimin genetiginde ikiz çocuk yok. Hatta bazen doğal yolla çocuğumun olmamasını buna bağlıyorum. O kadar çok istedim ki ikiz anca tedaviyle olur gibisindenDevlette yaptiriyorsaniz gozukur bence. Ilac rapor hakkiniz, tup bebek hakkiniz hepsi gözüküyor. Devlet destegi yoksa belki gozukmuyordur. Ozeldeyse zaten bence 2 embriyo koyabilir
Ne duydunuz?Yani konuya cevap değil ama söylemek istiyorum. Son dönemde ikiz hamileliklerle ilgili korkutucu şeyler duydum hep. Israrcı olmayın bence.
Bende e nabizdan baktım da sadece ilk muayene görünüyor. Bu arada bahcecide yaptırdım. Ama negatif sonuçlandı. Siz nerde yaptırdınız? İkiz mi ?Evet çıkar, embriyo transferleri e nabızda görünüyor, ben özelde yaptırmıştım.
Riskli ikiz gebelik hikayeleri burda da çok denk geldi. Gerçek hayatta da duydum. Hayırlısını isteyin tek transfer de tutar hemen inşallah.Ne duydunuz?
Tabii ki hayırlısıyla olsun da ikiz ya da tek artık farketmiyor. Tek çizgi girmeye o kadar çok alıştım ki. Rabb'im hayırlısını nasip etsin inşallahRiskli ikiz gebelik hikayeleri burda da çok denk geldi. Gerçek hayatta da duydum. Hayırlısını isteyin tek transfer de tutar hemen inşallah.
Genelde 2 hafta sonra diye biliyorumKızlar merhaba bir sorum olacak yumurtlamadan kaç gün sonra âdet olunur
Sonradan mağdur olmamak için sistemde görünmesi gerekiyor aslında, isterseniz bir görüşün merkezle. Benim ilk denemem tek embriyoydu negatif oldu, ikinci denemem iki embriyoydu çok şükür teki tuttu. İkiz gebelik çok riskli ve çok zor, tekil gebelik daha iyi her zaman ama biraz da kısmet tabi. İnsan negatif sonucu alınca tutsun diye göze alıyor ikizi. Benim doktorumun özel kliniği var, işlemleri Liv Hospital Ulus’ta yapıyor. Umarım yakın zamanda alırsınız güzel haberi.Bende e nabizdan baktım da sadece ilk muayene görünüyor. Bu arada bahcecide yaptırdım. Ama negatif sonuçlandı. Siz nerde yaptırdınız? İkiz mi ?
Her kadının bünyesi farklı, adetten sonra 12-18 gün içinde yumurtlama oluyor genelde. Akıntı seviyenizi, vücut sıcaklığınızı kontrol ederek anlarsınız. Kafanız karışıyorsa ovülasyon testi kullanabilirsinizKızlar merhaba bir sorum olacak yumurtlamadan kaç gün sonra âdet olunur
Teşekkür ederimGenelde 2 hafta sonra diye biliyorum
Benim yumurtlamadan 14.gun geçti dündu adet olmadim da test yaptım o yüzden sordumHer kadının bünyesi farklı, adetten sonra 12-18 gün içinde yumurtlama oluyor genelde. Akıntı seviyenizi, vücut sıcaklığınızı kontrol ederek anlarsınız. Kafanız karışıyorsa ovülasyon testi kullanabilirsiniz
Canim özel hastanede yaptırırsın.Merhaba arkadaşlar, size bişey sormak istiyorum. Tüp bebek merkezleri bizim kendi beyanimiz olmadan kaçıncı denememiz olduğunu e nabizdan vs görebiliyor mu? Yani ben mesela 1. Denemem negatif sonuçlandı. 2. Denemede 2 tane embriyo transferi yapmak istiyorum. Ama anladığım kadarıyla 3. Denemeden sonra 2 embriyo transferi yapılıyor. Görüşmeye gideceğim doktora 2 denemem oldu desem, bu 3. Olacak desem bu yalanım ortaya çıkar mı?
İkiz gebelikler her zaman yüksek risk taşır. Bebeklerden birinin gelişimi çoğu zaman geri de kalır. Yakın zamanda bir arkadaşımızın ikiz bebeklerinden biri daha birkaç aylıkken kalp ve fıtık ameliyatı olmak zorunda kaldı. Ayrıca gözlerinin görme derecesi de çok düşük. Diğer bebekte herhangi bir problem yok. Hiçbir şey olmaya da bilir sağlıklı iki bebek de doğurabilirsiniz ama illa ikiz olsun diye bu riske girmemek lazım diye düşünüyorum. Sağlıklı olsun bir tane olsun.Ne duydunuz?
Haklısınız tabii ki. Ama 25 yaşındayım şimdiden bu kadar düşük amh değerim. İlerleyen yıllarda benim için anne olmak çok daha zorlaşacak. O yüzden ikiz gebelik benim için çok avantajlı diye düşündüm. Yaa vallahi sağlıklı olsun ve tutunsun da ikiz ya da tek hiç farketmiyor aslındaCanim özel hastanede yaptırırsın.
Ama doktorlar buna gerek görmüyorsa gerçekten gerek yoktur.
Bak embriyo senin için çok değerli, amh düşük. 5. Güne giden az sayıda. 8 tane olsa 2+2+2+2 olarak 4 kez şansın olur. Ama 2 embriyoyu birden tüketmeyi doktorlar uygun gormeyebilir.
İkiz gebeliklerin doğuma gitme oranı yüzde 60, tek gebeliklerin yüzde 95 mesela. Bu riski hemen vermek istemiyor doktorlar.