• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaçıncı haftada sezeryan oldunuz?

humanistmira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2016
2.913
4.393
83
Hanımlar selam,
Kaçıncı haftada sezeryan oldunuz? Ve neden dolayı? Bebeğinizin o haftada doğmasıyla ilgili bir sorun yaşadınız mı dogduktan sonra? (Bu arada haftanızı hafta ve gün olarak yazarsanız sevinirim; örneğin 38+3 şeklinde):nazar: :KK200::anneadayı:

Tam tamına 38. Haftada sezeryan oldum, çatım normal doğuma uygun değildi, bebeğin ciğerlerinde de sıvı vardı, doğum sonrası akşama kadar kuvözde kaldı, sonrasında atlattık çok şükür, bu olumsuzluğun dışında vaktinden erken doğduğu için 500 gram eksik doğdu, yani en azından doktorum 2 hafta erken doğacağı için en az 500 gram eksik doğar demişti, 2.700 gram doğdu, boyu normaldi 51 cm, doğum sarılığı uzun sürdü bu da kilosunu ve haftasını tamamlamamasına bağlandı doktoru tarafından ama onun haricinde çok hızlı kilo aldı, sağlık sorunu yaşamadı.

38+3 te sezeryan oldum boyu 51 cm kilosu 3.320 kg doğdu mecburi sezeryan oldum çünkü bebeğim tersti hiç dönmedi ve rahim darlığı rahim ağzı darlığı vardı

42. Haftam bitmek üzereyken sezaryen oldum. Normal doğum beklerken 4cm'den fazla açılmam olmayınca, mecburen sezaryen olmak zorunda kaldım.
Çok şükür hiçbir sorun da olmadı.

neden 37 haftada cnm sebep neydi?
Dr ikincide normal olamayacagi icin sezeryan olacagini sanci gelebilme ihtimalini dusunerek vede uzun bir bayram tatiline giriliyordu biraz erken sezeryan yapmayi onerdi cok sukur hicbir sikintimiz olmadi ama sen ne kadarlik hamilesin ve erken dogum riskinmi var?

Dr ikincide normal olamayacagi icin sezeryan olacagini sanci gelebilme ihtimalini dusunerek vede uzun bir bayram tatiline giriliyordu biraz erken sezeryan yapmayi onerdi cok sukur hicbir sikintimiz olmadi ama sen ne kadarlik hamilesin ve erken dogum riskinmi var?
hayr canim riskim yok ama ne olacagi belli olmaz. tedbir amacli deneyim almak istedim

38+3 te sezeryanla doğum yaptım. 4 cm acilmam vardı sancılarim düzenliydi ama bebek ters olduğu için sezeryan olmak zorunda kalmıştım. Pişman mıyım degilim. Ben çok cabuk atlattım bu süreci. Birazda kendi dayanılıklığımla ilgili sanırım. Bazı arkadaslar cok zor bir iyileşme süreci yaşamış.

38+3 te sezeryan oldum boyu 51 cm kilosu 3.320 kg doğdu mecburi sezeryan oldum çünkü bebeğim tersti hiç dönmedi ve rahim darlığı rahim ağzı darlığı vardı
Bebeklerimiz birbirine ne kadarda benziyormuş :))) bende 38+3 te dogum yaptım bebegimin boyu kilosu aynı sizinkiyle ve oda inatcıydı ters geldi :)

Bebeklerimiz birbirine ne kadarda benziyormuş :))) bende 38+3 te dogum yaptım bebegimin boyu kilosu aynı sizinkiyle ve oda inatcıydı ters geldi :)
Evet canım öyle olmuş :) bizimkide inatcı ve hala öyle iyiki ama iyiki doğurmuşum diyorum şimdi :)

Hanımlar selam,
Kaçıncı haftada sezeryan oldunuz? Ve neden dolayı? Bebeğinizin o haftada doğmasıyla ilgili bir sorun yaşadınız mı dogduktan sonra? (Bu arada haftanızı hafta ve gün olarak yazarsanız sevinirim; örneğin 38+3 şeklinde):nazar: :KK200::anneadayı:
37+0 da sezeryanla doğum yaptım. Hiçbir sıkıntı yaşamadım çok şükür. Bebiş biraz minik doğdu o kadar ama çabuk büyüdü. Suyum gelmişti ondan doğuma alındım.

33+5 günlükken oğlumu önce sancı sonra kanama ile başlayan sorunlar ile kucağıma aldım. 6 gün küvez de 4 gün hastanede özel odada benimle doktor kontrolun de kaldı..Sonra eve geldik. Doğduğunda 1900 du. Çıkarken 1700 falandı. Şimdi resimde gördüğünüz velet :) Tekrar hamileyim 35 haftam bitti erken gelmesin diye dualar ediyorum. :)

Haziran 2013 te oğlum 42. Haftada sezeryanla dünyaya geldi.Doktorum her defasında ben sana sezeryan öneriyorum bebeğin iri demesine rağmen normal doğumu çok istediğim için ve muayenelerde normal Doğuma müsait olduğum söylendiği için ısrarla normali bekledim.Doktorum bebeğime iri diyordu ama 3,500 görünüyordu ultrasonda.Bende bu kiloda bir bebeği normal Doğumla dünyaya getirebileceğime inanıyordum.Ama artık 42. Haftaya gelip hala sancı açılma vs olmayınca Doktorum daha fazla bekleyemeyeceğimizi söyledi ve suni sancı verilmeye başlandı.Ama aradan 3 saat geçmesine rağmen açılma yalnızca 1cm artmıştı ve bebeğim karnımda kaskatı kesilmişti.Suni sancılara devam edildi fakat açılma artmadı hiçbir şekilde.Ve serum bittiğinde sancımda kesiliyordu.Bebeğimin kalp atışları yavaşlamaya başlamıştı.Daha fazla bekleyemeyeceğimizi söylediler ve acil sezeryana alındık.Ve oğlum 5 kg 55 cm olarak dünyaya geldi.Ameliyathanede ben dahil herkes şaşkınlık içinde bakakaldık.İyiki normal Doğuma zorlamamışız Allah'ın sevdiği kuluymuşsun dediler :KK66: Ağlayarak girdiğim sezeryandan gülerek çıktım.Şükürler ederek.Sezeryan her zaman istenmeyen bir Doğum şekli olarak görünse de kimi zaman da böyle hayat kurtarıcı oluyor.

Haziran 2013 te oğlum 42. Haftada sezeryanla dünyaya geldi.Doktorum her defasında ben sana sezeryan öneriyorum bebeğin iri demesine rağmen normal doğumu çok istediğim için ve muayenelerde normal Doğuma müsait olduğum söylendiği için ısrarla normali bekledim.Doktorum bebeğime iri diyordu ama 3,500 görünüyordu ultrasonda.Bende bu kiloda bir bebeği normal Doğumla dünyaya getirebileceğime inanıyordum.Ama artık 42. Haftaya gelip hala sancı açılma vs olmayınca Doktorum daha fazla bekleyemeyeceğimizi söyledi ve suni sancı verilmeye başlandı.Ama aradan 3 saat geçmesine rağmen açılma yalnızca 1cm artmıştı ve bebeğim karnımda kaskatı kesilmişti.Suni sancılara devam edildi fakat açılma artmadı hiçbir şekilde.Ve serum bittiğinde sancımda kesiliyordu.Bebeğimin kalp atışları yavaşlamaya başlamıştı.Daha fazla bekleyemeyeceğimizi söylediler ve acil sezeryana alındık.Ve oğlum 5 kg 55 cm olarak dünyaya geldi.Ameliyathanede ben dahil herkes şaşkınlık içinde bakakaldık.İyiki normal Doğuma zorlamamışız Allah'ın sevdiği kuluymuşsun dediler :KK66: Ağlayarak girdiğim sezeryandan gülerek çıktım.Şükürler ederek.Sezeryan her zaman istenmeyen bir Doğum şekli olarak görünse de kimi zaman da böyle hayat kurtarıcı oluyor.
Maşallah işte ultrason yanılması böyle birşey 3.500 nereee 5 kg nere ya

Back
X