• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Kaçıncı haftada kilo almaya başladınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

MelekBebek

Guru
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2009
567
182
303
34
Yurtdışı
Gebeliğin ilk üç ayında mide bulantısı, iştahsızlık derken kilo kaybı oluyor. sonrasında sizler hangi haftadan itibaren kilo almaya başladınız ve toplamda kaç kilo ile tamamladınız gebeliği? normalde 12-15 kilo civarı normal diyorlar.

benim 3. ay doldu (13+1) ve 2 kilo vermiş durumdayım karnımda hafiften şişlik oluşsa da. iştahımda hala artış yok ve her sabah kusma oluyor ama beslenmemde bir eksiklik yok sağlıklı besleniyorum bol meyve ve süt ürünleri, proteinler vs.

tecrübelerinizi paylaşır mısınız??

Ben 18 haftaya geldim ve hala karnım yok 2 kilo verdim ilk 3 ay dönemde tekrar onları almışım
Ama karnım çıkmadı daha hafiften var dışardan anlaşılmıyor hem ilk gebelik olduğu için olabilir bı de bebeğim maşallah kıpır kıpır rahatı yerinde bı sorun olmadığı için takmıyorum bence sende takma canım
Doktorum da dedi haftası haftasına uyuyorsa hiç bir sorun yok gelişiminde karnını başkaları ile karşılaştırma

Karnınızı ve kilonuzu kimseyle karşılaştırıp kendinizi üzmeyin.Dar giyinmedigim sürece 6.ayim dolana kadar kimse anlamiodu hamile olduğumu.5 kilo aldım ve hepsini son 3 ayda aldım.Onun öncesi hep kilo kaybım oldu.Bebegim haftasıyla hep uyumlu gitti ve 40 haftada doğdu.Kilo almayanlar da sağlıklı gebelik geçiriyor.Kendinizi uzup kafanıza takmayın.Hamileliginizin tadını çıkarın😊

Ben 4 ay boyunca mide bulantisiyla felaket oldum hiv birşey yiyemiyorum ,Yeni yeni almaya başladım 8 kilo aldim şuan 80 kilodayım 25 haftaligim 😊

Ilk beş ay yiyemedim midem kötüydü iki kilo verdim simdi 26+5'teyim toplam 7 kilo aldim verdiğimi de aldim diye sayarsam. Bebek, suyu, plesantasi iki kilo etse 5 kilo ancak almışım . Bende sizin haftalarinizda cok üzülüyordum alamiycam diye çünkü 38 kiloya düşmüştüm hamilelikte zaten zayif hamile kalmistim. 44.9 çıkıyorum su an buna bile seviniyorum😄her seyin normali güzel

7. Aya kadar sadece 4 kilo aldim 7den 9a kadar da 4 toplamda 8 kilo aldim su ana dek. Ilk haftalarda kilo kaybi bende de olmustu.

Ilk beş ay yiyemedim midem kötüydü iki kilo verdim simdi 26+5'teyim toplam 7 kilo aldim verdiğimi de aldim diye sayarsam. Bebek, suyu, plesantasi iki kilo etse 5 kilo ancak almışım . Bende sizin haftalarinizda cok üzülüyordum alamiycam diye çünkü 38 kiloya düşmüştüm hamilelikte zaten zayif hamile kalmistim. 44.9 çıkıyorum su an buna bile seviniyorum😄her seyin normali güzel
68 kilo ile hamile kaldım ben 66yım şu an çok zayıf değilim ben de doğuma maksimim 8-10 kilo alarak girmek istiyorum zaten çocuğun kilosu su diğer şeyler 6-7 kiloyu aşıyor.
sizinki bayağı düşükmüş. inşallah ikimizin de bebeği sağlıklı şekilde doğar biz de sorunsuz bitiririz bu süreci.

Gebeliğin ilk üç ayında mide bulantısı, iştahsızlık derken kilo kaybı oluyor. sonrasında sizler hangi haftadan itibaren kilo almaya başladınız ve toplamda kaç kilo ile tamamladınız gebeliği? normalde 12-15 kilo civarı normal diyorlar.

benim 3. ay doldu (13+1) ve 2 kilo vermiş durumdayım karnımda hafiften şişlik oluşsa da. iştahımda hala artış yok ve her sabah kusma oluyor ama beslenmemde bir eksiklik yok sağlıklı besleniyorum bol meyve ve süt ürünleri, proteinler vs.

İlk 12 hafta benimde kilo kaybım olmuştu. 65 kilo ile başladı gebeliğim. Şu an 21+5 deyim 68 kiloyum 🤔 benimde aklımda sürekli acaba bebeğe yetiyor muyum diye düşünceler vardı. Ama bu aralar kendimi normal bir durum olabilceğine ikna ettim doktorum sayesinde. Eğer aklında sorular varsa ilk olarak doktoruna danışmalısın 😊 Ayrıca her gebelik kişiye özeldir böyle şeylere çok takılmamak gerekiyor

Ben gebeliğimi erken öğrendim:) 4. haftadan itibaren her ay istikrarlı bir şekilde minimum 2 kilo aldım 😆
Ve perşembe doğuma +21 kilo ile gidiyorum🙈
Ama erkek kardeşimin eşi de sizin gibi. O da ilk 3 ay bulantılardan, halsizlikten kilo verdi. Onun 4. Ayda bulantısı birden kesildi ve çok şükür toparladı. Bebekte de hiçbir sıkıntı yok. Hiç korkmayın🥰 4. Ayda yavaş yavaş hiç farketmeden her şey yoluna girer sizin de umarım🙏🏻

İlk 12 hafta benimde kilo kaybım olmuştu. 65 kilo ile başladı gebeliğim. Şu an 21+5 deyim 68 kiloyum 🤔 benimde aklımda sürekli acaba bebeğe yetiyor muyum diye düşünceler vardı. Ama bu aralar kendimi normal bir durum olabilceğine ikna ettim doktorum sayesinde. Eğer aklında sorular varsa ilk olarak doktoruna danışmalısın 😊 Ayrıca her gebelik kişiye özeldir böyle şeylere çok takılmamak gerekiyor
tesekkurler ama benim doktorum yok yurtdışında ebe oluyor sadece o da bu tür şeyleri hiç sormuyor bile tek sorduğu geçmişinde şu hastalık var mı şu oldu mu bu mu. zaten ilk sorusu evde mi doğum yapacaksın oldu. yani o konuda biraz yalnız kaldım. şimdi 16+3 gündeyim ve 68.5la hamile kalmıştım ve 66.5e düşmüştüm. verdiğim 2kilodan 500 gramını geri almışım, karnımda da büyüme başladı henüz bebeği hissetmiyorum ama. sanırım yavaş yavaş ben de alacağım kiloyu.

Ben gebeliğimi erken öğrendim:) 4. haftadan itibaren her ay istikrarlı bir şekilde minimum 2 kilo aldım 😆
Ve perşembe doğuma +21 kilo ile gidiyorum🙈
Ama erkek kardeşimin eşi de sizin gibi. O da ilk 3 ay bulantılardan, halsizlikten kilo verdi. Onun 4. Ayda bulantısı birden kesildi ve çok şükür toparladı. Bebekte de hiçbir sıkıntı yok. Hiç korkmayın🥰 4. Ayda yavaş yavaş hiç farketmeden her şey yoluna girer sizin de umarım🙏🏻
ben 5. hafta öğrenmiştim o zamana kadar testte çıkmadı sonra da ultrasonda 1 hafta geriden çıktı geç döllenme yani. benim de 15+3te bir anda kesildi bugün 16+3 artık bulantı ve kusma yok çok şükür ancak iştahımda öyle bir artış da yok. öncesindeki gibi yiyorum. kesinlikle az yemiyorum ama et balık tavuk fikri hala bir rahatsız ediyor. yukarda yazdığım gibi 500gr almışım zaten fazla kilo (68.5) ile gebe kaldığım için en fazla almam gereken de 10-12dir diye düşünüyordum. bakalım 5. ay itibariyle kilo alışım daha bir düzene girer inşallah. çünkü doktor olmadığından istediğimizde ultrasona da gidemiyoruz sadece 3 kere ultrason hakkımız var. 20. hafta olunca tekrardan gidicem ve bebek kilosu gelişimi nasıl hiçbir fikrim yok. haliyle insan biraz endişeleniyor sıkıntı var mı diye. normalde kilo almaya çok müsait bir vucudum var ama hamilelikte tersine döndü :anneadayı: tesekkurler iyi dilekleriniz için.

Mide bulantısı,kusma yaşamama rağmen deli gibi ve hızla kilo aldım.11.haftadayım 51 52 kilo hamile kalmıstım su an 59 kiloyum ve daha 11.haftada.Karnım da belli oluyor.Artık ödem mi nedir bilmiyorum.Doktora söyledim kilo almışsın gayet dedi😀😀

Back