kaçar tane olmalı

environmentaleng

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2015
2.022
1.077
41
kızlar almış oldugumuz ev terlikleri, günlük ev kıyafetleri, iç çamaşırları, sütyenler, askılar, saklama kavanozları, nevresimler, yatak örtüleri, havlular, pike takımları, yada baska türlü çoklu alınan şeyler kacar tane olmalı yada siz kacar tane aldınız ben nekadar almalıyım ayarlayamıyorum

kızlar almış oldugumuz ev terlikleri, günlük ev kıyafetleri, iç çamaşırları, sütyenler, askılar, saklama kavanozları, nevresimler, yatak örtüleri, havlular, pike takımları, yada baska türlü çoklu alınan şeyler kacar tane olmalı yada siz kacar tane aldınız ben nekadar almalıyım ayarlayamıyorum

Ev terliği annemler getirmişti 5-6 tane olsa başlangıç için yeterli oluyor gibi, Günlük ev kıyafetim fazla yok 3-4 tane ancadır yetti de ama daha fazla da olabilir benim gibi çok çamaşır biriktirmeyip direk yıkayacaksın 2 tane bile iş görüyor, İç çamaşırım sütyenim 10nu geçkindir iç çamaşırı aşırı bir ihtiyaç değil ama sütyen külot takımları önemli en az 5 çift falan olmalı bence, Askı çok çok önemli bize yetmiyor hala alacağım evdeki kıyafetlerimi askılarıyla getirip astık 3-4lü tek parça satılanlardan da aldım yetmiyor hala eşimin aşırı gömleği pantolonu var :KK53:Nevresimi ben az tuttum 3 tane çift kişilik aldım 2 tane tek kişilik aldım annemlerin aldığı hediye gelenlerle şimdi 5-6 tane oldular yetiyor da artıyor vallahi eskidikçe yenilerim çok fazla olmasına gerek yok:KK49:Saklama kavanoz 4-5 tane olsa yeterli havlular diğer konuna yazmıştım ama 10-15 tane olsa bile iş görür, Pike takımı takım almadım 2 tane pike aldım farklı renkte yastık çarşaf işimi gördü yazın vallahi, Yatak örtüm bir tane sade öz hafif desenli yeterli sadece misafir geldiğinde örtüyorum zaten:KK70:

bende yazayım çeyizini bitirmeye ramak kalmış düğününe de az kalmış bir gelin olarak:)bu aslında ekonominle ve de neyi ne kadar almak istemenle alakalı ben mesela daha düğün tarihim net değilken eskimicek şeyleri almaya başlamıştım çünkü ilerde hepsini bir alsam paradan ötürü kısarım şunu da sonra alsam derim diye o zaman almıştım ama tabi eskimicek dediğimiz nevresimlerde bile moda çıkıyor 3 d nevresimler geldi şimdi mesela..ben düğün olduktan sonra çok bir eksiğim kalmasın diye istediğimden aklıma geldikçe aldım liste yaparak tabi, nevresimlerim taç,sarev,karaca,cotton box,gold case,irya,esse,yataş bunların bazılarında hediye pike takımı da var birde örgü battaniye takımı almıştım yani şu anda 10 tane nevresim takımım var ben pamuk saten almaya gayret ettim ama sarevi önermem ben almış bulundum ancak böyle değişik bir kokusu var serince,havluda da süslü püslü havlu istemedim ama illaki işlevi olmayan süsü püsü çok olan havlulardan 3 tane oluyor ya hediye ya da annen yapıyor onun dışında havlularımı bambu aldım ben dokunarak aldım marka bilgim yoktu umarım iyi çıkarlar, evde giymek için pijama takımlarımı annem aldı hep ama hep yazlık var ben kış gelini olucam bi iki tane kışlık almam lazım, şu anda bir sürü kıyafetim var ama yeni evli olunca insan her şeyinin yeni olmasını istiyor ben dışadagiyeceğim kıyafetlerimi kullanıcam yani dolabı baştan aşağı yenilersem batarız:)ama evde giymek için eşofman ve üst için alıcam üç dört parça bir şey, iç çamaşıra gelince ben şimdi almam onları düğünden sonra alırım kimsenin bilmesine gerek yok o yüzden çeyiz yerleştirirken olmasın istiyorum,sadece çeyizde annem işte normal pamuklu çamaşırlar almıştı onlar yeni diye dursun sonra istediğim olursa alırım,bizde öyle bohça adetide olmadığı için saten gecelik alma derdinden de kurtuldum,yani ben öyle bir şeyi kimsenin bilmesine gerek yok diye düşünüyorum yoksa giymem demiyorum:)onun dışında mutfak araç gereçleri var ama her gördüğünü alma bence gaza gelip normalde hayatta almam dediğin şeyi de alma,ben fiyatı uygun oluyo diye su takımı ve kahvaltı seti de aldım almasam da olurdu ama hepsini kullanıcam o yüzden pişman değilim diye kendimi teselli ediyorum işte:)

ev terlikleri- gelecek mısafır yogunlugunu bılemıyorum ama ben mısafır ıcın 3 bayan terlıgı almıstım erkek almadım. 1,5 yıllık evlıyım halada almadım erkek terlıgı :KK70:
günlük ev kıyafetleri iç çamaşırları, sütyenler, askılar-- bunlar tamamen sana baglı yorum yapamam ama en ıyı sen karar verırsın zaten :21:
nevresimler- 4 tane alsan yeterlı olur hedıyede gelebılır :) ben 6 almıstım annem aldı kv aldı hedıye derken bır suru oldu :) hos ben hepsını kullanıyorum :)
yatak örtüleri- sade bır tane ortu yeter mısafırden mısafıre serersın emın ol :)
havlular- 10 havlu yeter :)
pike takımları yazın pıke ıyı oluyor bırı yıkanmısken dıgerını serıyorum ben o yuzden 2 tane dıyorum :)

canım bana göre çift kişilik nevresim takımları 5 adet olsa yeterli, benim annem sayesinde arttı 8 oldu. pike takımları da çift kişilik 2-3 takım yeterli diye düşünüyorum. pike takımlarım da fazla oldu. tek kişilik de 1-2 pike takımı, 1-2 nevresim takımı bence yeterli. terlikleri, iç giyim, uyku giyim ve ev giyimini fazla tuttum. hatta h.sonu için rahat rahat giymek için eşofman takımları da aldım daha da alacağım. askıları henüz almadım ama bol bol alırım. evden götüreceklerimi ve alacaklarımı sayarım, üzerine de özellikle elbise ve gömlek askılarında +10 koyarım. aynı şekilde nişanlıma da. erzak saklama kaplarımı ben tupperware aldım. oval setten üç takım olarak. kilerimde her şeyim düzenli olsun istiyorum. havlular da günlük 10-15 yeterli gibi. misafir için de 5-6 adet olmalı. aile bornoz seti, ayrıca misafir banyo havluları da lazım. bunlar da iki takım olsa yeterli. önce ihtiyaç kadarını al, sonra zaman ve bütçe yeterli olursa çok beğendiklerin olursa ilave edersin canım kolay gelsin:KK51:

X