• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları kaç yaşında kreşe verilmeli

Çalışmıyorsanız 3 yaş Bence. Ben Kızımı 3 Yaşında tam Gün Vermiştim. Başta 1 ay Güzel Gitti Ama Sonra Gitmek Istemedi. sanırım Olumsuz Bişilerde Yaşadı. Ama Tam Gün Ağır Geldi. BI Arkadaşım 3 Yaşında Önce Yarım Dönem Yarım Gün Sonra Tam Gün Yolladı. Bir Problem Yok Demişti. Ama tam Güne Geçtiği Zaman Evde Huzursuzluk Çıkarıyor Demişti. sanırım Tam Gün Ağır geliyor. NEde Olsa Daha Anne Çocukları. Derdini Tam Anlatmadan Vermeyin. Ben Kızımı Okula Almaya Gittiğim zaman Anneleri Daha Geç Gelen Çocuklar Çocuğumu Kıdkanıyorlardı

ama artık birbirimize katlanamıyoruz :) işin şakası bir yana çocuğum hiç sosyal değil oyun parklarına götürdüğüm zaman arkadaş grubuna katılmıyor tek başına oynuyor birde sessiz ama çok hırçın ve asabi bir çocuk sosyalleşmesi için geç kalmak istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım

psikolog arkdşlarım ve geçmişte 0-6 yaş arası kurum tecrübeme dayark şahsi fikrimi söyliyim ben olsam 3 yaşında verirdim 0-2 yaş duygusal zekanın tamamlanması demek bu sürede sana çok ihtiyacı var 3 yaş bence ideal ama bu sizin çocuğunuza göre de değişir 3 yaşında aktif olan ifade güçlüğü çekmeyen bir çocuk kreşte yaptıklarını faaliyetlerin tümünü size aktarabilir yeterlidir ama 2 yaş değildir ayrıca şimdiki çocuklar o kadr tatminsiz ve farkındalık sahibi ki siz zaten seneye ona yetmeyeceksiniz o enerjiyi olumlu yönde kullanması ve harcaması gerek

ama artık birbirimize katlanamıyoruz :) işin şakası bir yana çocuğum hiç sosyal değil oyun parklarına götürdüğüm zaman arkadaş grubuna katılmıyor tek başına oynuyor birde sessiz ama çok hırçın ve asabi bir çocuk sosyalleşmesi için geç kalmak istemiyorum. Ne yapacağımı şaşırdım

merhabalar benim görüşümde 3 yaş ,şuan çok erken benim oğlum 18 aylık bende vereceğim 3 yaşında ,işe başlamayı düşündüğüm için psikologlar duygusal ve fizik açıdan gelişmiş olması gerktiğini kendini ifade edebilmesi gerktiğini söylüyorlar benim fikrim, şuan için 2 saatlik oyun gruplarına dahil edebilirsin veya çevrende onun yaşıtındaki çocuklarla oynamasını sağlayabilirsin zaten 2 yaşında anneyle çatışma halindedir Kendi benliğinin çevreden ayrı olarak algılandığı evredirBağımsızca isteme ve davranma gibi yetilerin temeleri atılmaktadırBu yaşın getirdiği hızlı gelişim çocuğu bir çok açıdan bağımsız hale getirirAile dışındaki bireylerle ilişki kurma , kendi akranlarıyla birlikte olmaktan zevk alma dönemidir sevgiler

merhabalar.Benim kızım da nasipse pazartesi anaokuluna başlıyor bende çok endişeliyim.şuanda 38 aylık.Ben çalıştığım için tam gün başlatmak zorunda kaldım.Nasıl olcak alışabilecek mi? acaba ona haksızlık mı yapıyorum? kötülük mü yapıyorum ? diye düşünmekten kendi kendimi yiyorum ama ev ortamında da sıkılıyor tv karşısında büyüsün istemiyorum.Gidişata bakıcam yaşayıp görcez Allahım yardım etsin.

merhabalar.Benim kızım da nasipse pazartesi anaokuluna başlıyor bende çok endişeliyim.şuanda 38 aylık.Ben çalıştığım için tam gün başlatmak zorunda kaldım.Nasıl olcak alışabilecek mi? acaba ona haksızlık mı yapıyorum? kötülük mü yapıyorum ? diye düşünmekten kendi kendimi yiyorum ama ev ortamında da sıkılıyor tv karşısında büyüsün istemiyorum.Gidişata bakıcam yaşayıp görcez Allahım yardım etsin.

hayırlısı olsun.çok iyi karar vermişsiniz bence endişelenmeyin çünkü anaokulunda kendi yaşıtları ile birçok şeyi öğreniyor çocuklar.bende çalışan bir anneyim ve oğlum 2 yıldır önce kreş sonra anaokulu olmak üzere tam gün okulda ve çok memnunnuz.sadece okul seçimizinizi çok iyi yapın derim.hem sizin hem çocuk için en ideali bu çünkü özellikle çalışan anneler için.

Back