• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç yaşında diş teli taktırdınız??

dryfc

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2014
2.568
1.628
133
35
Diş teli takan arkadaşlar kaç yaşında karar verip taktırdınız? Ben 25 yaşındayım ve geç kaldığımı düşünüyorum korkuyorum pişmanlık duymaktan :(

32 yasinda taktirdim 2 yil oldu zaman cabuk gecti tedavinin sonuna geldim tel tedavisinde geç kalmak diye bir sey oldugunu dusunmuyorum

ben 12 yaşında taktırdım 15 te filan çıkardım .s bizim 40 yaşında taktıran komşumuz bile vardı cok sorunluysa bence düşünme taktır hemen

Diş telinin yaşı yoktur. Çocuk yaşta dişler daha müsaittir anlayışı yanlış bi düşüncedir her yaşta taktırılabilir.

Diş teli takan arkadaşlar kaç yaşında karar verip taktırdınız? Ben 25 yaşındayım ve geç kaldığımı düşünüyorum korkuyorum pişmanlık duymaktan :KK43:
Ben on dört yaşımdayken tel taktırdım ve tedavi sürecim devam ederken iki çocuk annesi bir kadın görmüştüm. Tel tedavisinin diş etleri ve kökleri güçlü olduğu müddetçe yaşı yok diye düşünüyorum. Bence hiç gecikmeden tedavinize başlayın.

31 yasında takıldı gec degil hicbirsey icin

Diş teli takan arkadaşlar kaç yaşında karar verip taktırdınız? Ben 25 yaşındayım ve geç kaldığımı düşünüyorum korkuyorum pişmanlık duymaktan :KK43:
ben 13 yaşımda taktırdım ama bunun yaşı olmaz ki sadece tedaviye cevap vercek mi teller yani kemik yapınız yeterince gelişmiş mi bunu öğrenin lütfen.

Çocuk yaşta yapılmasının sebebi büyüme ve gelişimin devam etmesi.Eğer iskeletsel bir probleminiz varsa evet geç kaldınız ameliyat gerekebilir ancak dişsel bir problemse hiçbir şey için geç değil ancak yine de mükemmel sonuçlar beklenmemeli

ben 12 yaşında taktırmıştım ilk telimi...ama bendeki diş çarpıklığı değil çene geriliğiydi..yani çenem olması gerekenden geride idi ve üst dişlerimle alt dişlerimin arasında büyük bir boşluk vardı..iyice dişlektim agzım zor kapanıyordu...
Bu çeneyi öne çekmek için takılan teller damaklık aparatlıydı..sabit tellerden değildi çıkarılıp takılıyordu...ilk iki yıl sadece yemek yerken çıkarıyordum, sonraki 1 yıl okulda takmamaya başladım, son iki yıl ise sadece geceleri taktım....yani toplamda 5 yıl taktım o teli ve çenem öne geldi..şuan üst dişlerim ve alt dişlerim birbirine temas ediyor ..buraya kadar gayet güzel....
fakat 20lik dişlerim çıkınca sol köpek dişim kendinden geçti iyice dışarı çıktı baya baya diğerlerinden ayrı takılıyo..
şuan ise bende senin gibi 25 yaşındayım ve tel taktırmayı düşünüyorum...ama senin gibi korkularım var..tek bir dişi içeri sokmak için 2 yıl daha tel çekmek isteyip istemediğime emin değilim..:( ..fakat teller allahın nimetidir yani....o çenem öne çekilmeseydi küçükken nolcaktı bilmiyorum

30 yaşındayım. Temmuz ayında taktırdım. İlk başta yaşım geçti diyordum ama şimdi iyiki de taktıymışım diyorum. İnsan yavaş da olsa dişlerinin düzeldiğini görmesi harika bir şey.

kızım 9 yaşında bu sene ağız içi aparey ile başladık milimetrik de olsa yer kazanmak için, 1 yıl sonra da braket takılacak.

Ben 20 yaşındayım telliyim ama gittigim doktora 40 yaşında tel taktıran hastalar var, tel taktirmanin yaşı olmazz bence

Kesinlikle katılıyorum, tel takmanın yaşı olmamalı. Ben de 12'de taktım. 14'te çıkarttım. 6 ayda toparlanır demişti doktor ama 2 sene takmak durumunda kaldım. Yine de sonuçlar insanı mutlu ediyor. (Başlarda biraz ağrısa da kesinlikle takmalı, hayat kalitesini yükseltiyor.)

Ben 19 yaşında taktırdım 1 yıldan uzun da sürebilir kısa da kesin bir tarih veremem demişti dişçim.11 ay tel taktım.Naparım,çirkin mi olurum,herkes bana mı bakar diye düşünmeyin.İnanın nasıl geçiyo zaman anlamıyosunuz,kısa zamanda da tellerinize alışıyosunuz.Çıktıktan sonra da bi sürü 32 diş foto çekiniyosunuz,mutlu son :halay:Bu kadar düşünmeye gerek yok,yaşın da önemi yok bence bi işe başlayınca elbet bitiyo:super:

Back