Ben 28 yaşında evlendim. 2,5 sene kadar bebek sahibi olmak istemedik. Evliliğimi ve bazı sosyal gereksinimlerimizi yerlerine daha iyi oturtmak, biraz da gezip-tozmak evliliğin tadını çıkarmak istedim.
Ki süreci kendi adıma iyi işlettiğime inanıyorum. Allaha hamd olsun ki, evliliğimde de sosyo-ekonomik şartlarımda da çizdiğim planların çoğu istediğim gibi işledi.
Psikolojik açıdan da kendimi ancak 2,5 senenin sonunda hazır hissettim. Buraya kadar hiç sorun yok.
Korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay içinde hamile kaldım fakat düşükle sonuçlandı, düşükten de 4 ay sonra tekrar hamile kaldım,Rabbim izin verir ve bağışlarsa şu an sağlıklı ilerliyor hamdolsun.
Benim açımdan doğru zamanlama buydu,şartların oturması ve psikolojik olarak.
Ama inkar edilemez bir gerçek var ki yaşım şu an 31. Hamilelik belki benim yapım gereği, belki de gerçekten yaşın da etkisiyle çok da şenlikli ve kolay ilerlemiyor benim için.
Hamdolsun iyiyim ama elbette 20’li yaşların başlarında ve ortalarındaki bir hamilelikle 31 yaşındaki hamileliğin fiziksel olarak aynı şartlarda gebelikler olduğu söylenemez asla. Elbette bazı riskler artıyor, vücudun hamilelik semptomlarına karşı tolerans eşikleri düşüyor…
Yine de en iyi çocuk yetiştirebileceğim dönemin de bu olduğuna, ebeveyn olabilecek olgunluğa ve yetiye ancak ulaştığıma da inancım baki.
Ben şunu tavsiye etmek istiyorum yeni evlenecek arkadaşlara naçizane, uzun dönemler korunmayı düşünüyorsanız (aslında düşünmüyorsanız bile doğrusu bu bence), mutlaka evliliğinizin başında siz ve eşiniz doktor kontrolünden geçin, korunma sürecine öyle başlayın. Unutmayın bebek “evet şimdi istiyorum” dediğinizde hemen gelmeyebiliyor ve bu sizi sıkıntıya sokabiliyor psikolojik açıdan.
Ayrıca uzun zaman korunup da, bebek istediklerinde ise sağlık sorunları olduğunu ve tedavi görmeleri gerektiğini öğrenen çok insan görüyoruz, tanıyoruz.
Geçirilen süre boşa geçmiş, yaş da belli bir sınıra gelmiş oluyor. Elde sadece keşkeler ve pişmanlıklar kalıyor.
Bebek sahibi olmak istediği zamanı seçmek kişinin kendi tasarrufu, herkesin değer yargısı kendine, bunu yargılamayı doğru bulmuyorum ama körü körüne korunmayın, mutlaka öncesinde bir sağlık sorununuz var mı kontrol olun derim.