• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaç yaşında çocuk sahibi olma istersiniz?

kostowas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
74
1
96
İstanbul
arkadaşlar ben 2013 yazında evleniceğim ve 25 i doldurdum evlenir evlenmez cocuk yapmak istemiyorum bana kalsa 3- 4 sene evli ve cocuksuz yasarım ondan sonra evlenirim çünkü erkek arkadaşımla öle fazla gezip tozamıyoruz evlenince acısını çıkartmak istiyoruz
ancak yaş da bu arada gidiyor ilk cocugumu ne zaman yapıcam ki 2. ye sıra gelcek diorum bu gidişle 1. senenin sonunda hamile kalmam gerekecek
bu yüzden erkekarkadaşımla tartısıyoruz bile senin yüzünden bekliyorum çocugu bile istediğim zaman yapa mıcam diye bu konudaki görüşlerinizi merak ediyorum.

Durum ona mecbur etmiyorsa (evlilik yoksa,rahatsızlık bir sorun vb varsa) tamam ama keyfi bir durumsa anne cocuk baba cocuk arasında çok yaş farklı olmasından yana değilim..

yani hayat senin hayatın ne zaman kendini tam olarak hazır hissedersen o zaman en iyi zamandır ama bence 28-32 yaş arası en güzel zamanlarıdır :64:

benim annem 36 yaşında babam 46 yaşında bana sahip oldular
anneme kalsa 2. de yapardı ama görümcesi baskı yapmış babama kardeşim olmadı
bende hep erken evleneyim hemen bebeğim olsun diye düşündüm
24 de evlendim 25 yaşında kızım 28 yaşında oğlum oldu
bence sebep her ne olursa olsun evliliği tanımadan bebek yapmak sakıncalı
bir ablamız tüp bebekle 40 yaşında ikizleri oldu 2 sene sonrada normal yoldan bir oğlu
sonrasında emekliliğini istedi ve şimdi çocuklarıyla ilgileniyor sadece
yani kadın 40 da 45 hamile kalabilir sorun değil artık
evlenirsin her şey yolunda giderse Allahta nasip edersee 30 da birinciyi istersen 35 de ikinciyi yaparsın:49:
bu konuda kendinizi yıpratmayın sonra evliliğide yaşayamazsınız

ben 20 yaşındayım ve bebeğimi kucağıma almak için fiziksel somut herşeye hazır hissediyorum ..
ancak psikolojim hiçbi zaman bana tamam sen iyi bir anne olmaya hazırsın demizek gibi görünüyor ....

Ben 28 yaşında evlendim. 2,5 sene kadar bebek sahibi olmak istemedik. Evliliğimi ve bazı sosyal gereksinimlerimizi yerlerine daha iyi oturtmak, biraz da gezip-tozmak evliliğin tadını çıkarmak istedim.
Ki süreci kendi adıma iyi işlettiğime inanıyorum. Allaha hamd olsun ki, evliliğimde de sosyo-ekonomik şartlarımda da çizdiğim planların çoğu istediğim gibi işledi.
Psikolojik açıdan da kendimi ancak 2,5 senenin sonunda hazır hissettim. Buraya kadar hiç sorun yok.
Korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay içinde hamile kaldım fakat düşükle sonuçlandı, düşükten de 4 ay sonra tekrar hamile kaldım,Rabbim izin verir ve bağışlarsa şu an sağlıklı ilerliyor hamdolsun.
Benim açımdan doğru zamanlama buydu,şartların oturması ve psikolojik olarak.
Ama inkar edilemez bir gerçek var ki yaşım şu an 31. Hamilelik belki benim yapım gereği, belki de gerçekten yaşın da etkisiyle çok da şenlikli ve kolay ilerlemiyor benim için.
Hamdolsun iyiyim ama elbette 20’li yaşların başlarında ve ortalarındaki bir hamilelikle 31 yaşındaki hamileliğin fiziksel olarak aynı şartlarda gebelikler olduğu söylenemez asla. Elbette bazı riskler artıyor, vücudun hamilelik semptomlarına karşı tolerans eşikleri düşüyor…
Yine de en iyi çocuk yetiştirebileceğim dönemin de bu olduğuna, ebeveyn olabilecek olgunluğa ve yetiye ancak ulaştığıma da inancım baki.
Ben şunu tavsiye etmek istiyorum yeni evlenecek arkadaşlara naçizane, uzun dönemler korunmayı düşünüyorsanız (aslında düşünmüyorsanız bile doğrusu bu bence), mutlaka evliliğinizin başında siz ve eşiniz doktor kontrolünden geçin, korunma sürecine öyle başlayın. Unutmayın bebek “evet şimdi istiyorum” dediğinizde hemen gelmeyebiliyor ve bu sizi sıkıntıya sokabiliyor psikolojik açıdan.
Ayrıca uzun zaman korunup da, bebek istediklerinde ise sağlık sorunları olduğunu ve tedavi görmeleri gerektiğini öğrenen çok insan görüyoruz, tanıyoruz.
Geçirilen süre boşa geçmiş, yaş da belli bir sınıra gelmiş oluyor. Elde sadece keşkeler ve pişmanlıklar kalıyor.
Bebek sahibi olmak istediği zamanı seçmek kişinin kendi tasarrufu, herkesin değer yargısı kendine, bunu yargılamayı doğru bulmuyorum ama körü körüne korunmayın, mutlaka öncesinde bir sağlık sorununuz var mı kontrol olun derim.

Ben 28 yaşında evlendim. 2,5 sene kadar bebek sahibi olmak istemedik. Evliliğimi ve bazı sosyal gereksinimlerimizi yerlerine daha iyi oturtmak, biraz da gezip-tozmak evliliğin tadını çıkarmak istedim.
Ki süreci kendi adıma iyi işlettiğime inanıyorum. Allaha hamd olsun ki, evliliğimde de sosyo-ekonomik şartlarımda da çizdiğim planların çoğu istediğim gibi işledi.
Psikolojik açıdan da kendimi ancak 2,5 senenin sonunda hazır hissettim. Buraya kadar hiç sorun yok.
Korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay içinde hamile kaldım fakat düşükle sonuçlandı, düşükten de 4 ay sonra tekrar hamile kaldım,Rabbim izin verir ve bağışlarsa şu an sağlıklı ilerliyor hamdolsun.
Benim açımdan doğru zamanlama buydu,şartların oturması ve psikolojik olarak.
Ama inkar edilemez bir gerçek var ki yaşım şu an 31. Hamilelik belki benim yapım gereği, belki de gerçekten yaşın da etkisiyle çok da şenlikli ve kolay ilerlemiyor benim için.
Hamdolsun iyiyim ama elbette 20’li yaşların başlarında ve ortalarındaki bir hamilelikle 31 yaşındaki hamileliğin fiziksel olarak aynı şartlarda gebelikler olduğu söylenemez asla. Elbette bazı riskler artıyor, vücudun hamilelik semptomlarına karşı tolerans eşikleri düşüyor…
Yine de en iyi çocuk yetiştirebileceğim dönemin de bu olduğuna, ebeveyn olabilecek olgunluğa ve yetiye ancak ulaştığıma da inancım baki.
Ben şunu tavsiye etmek istiyorum yeni evlenecek arkadaşlara naçizane, uzun dönemler korunmayı düşünüyorsanız (aslında düşünmüyorsanız bile doğrusu bu bence), mutlaka evliliğinizin başında siz ve eşiniz doktor kontrolünden geçin, korunma sürecine öyle başlayın. Unutmayın bebek “evet şimdi istiyorum” dediğinizde hemen gelmeyebiliyor ve bu sizi sıkıntıya sokabiliyor psikolojik açıdan.
Ayrıca uzun zaman korunup da, bebek istediklerinde ise sağlık sorunları olduğunu ve tedavi görmeleri gerektiğini öğrenen çok insan görüyoruz, tanıyoruz.
Geçirilen süre boşa geçmiş, yaş da belli bir sınıra gelmiş oluyor. Elde sadece keşkeler ve pişmanlıklar kalıyor.
Bebek sahibi olmak istediği zamanı seçmek kişinin kendi tasarrufu, herkesin değer yargısı kendine, bunu yargılamayı doğru bulmuyorum ama körü körüne korunmayın, mutlaka öncesinde bir sağlık sorununuz var mı kontrol olun derim.

benim annem 32. babaannem ve anaannem 43 45 yaşlarında doğum yaptılar =) herşey çok sağlıklı oldu =)

her bebekle biraz daha gençleşti annemde =) sizinde öyle olacağına eminim sadece güzel bebeğinize odaklanırsanız hiçbir sağlık sorunu size yaklaşamaz :61:

Back