Bebek Kıyafetleri, Bebek Eşyaları Kaç haftalık hamileyken Bebiş alışverişinizi yaptınız.Kızlarr

eyican78

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2010
56
1
46
Ankara
Bu batıl inançlardan benim gibi etkilenene var mı bilmem . 31 haftaya girdim hala gönlüme göre herşeyini alamadım oğlumun. Biraz daha bekle iyi olmaz diyorlar. Sizler ne zaman yaptınız. Hani şu büyük alışveriş.

:)) canım valla ben cinsiyetini öğrenir öğrenmez kıyafetlerinin hepsini aldım annemle birlikte. herkes bişiler söyledi ama inan dinlemedim. bişi olcağı varsa son haftalardada olabiliyo. ama büyük alışverişini 7.ayın sonuna doğru yaptım. şuan 36 ya girdi gircez birtek bebişimiz eksik. :))))

canım bende 6.ayın sonunda yaptım alışverişini bebeğimin..çok şükür bişey olmadı batıl inançları boşver..benim oğlum sadece 35.haftada doğdu...şükür sağlığı iyi...sen de yap bence artık alışverişini..benimki gibi erken gelirse giyecek bişeyi olmaz sonra :)).aman inşallah zamanında gelsin latife benimkisi..hayırlı doğumlar olsun canım...

Valla ben bebek planı yaptığımız ay bi iki tane zıbın almıştımSonra kendımı durdurramadım tabii,Büyük alışverişide 7.ayın sonunda yaptım.Bende 36 haftalığım aynen bi bebeğimiz eksik.

bende 16.haftada cinsiyetini öğrenir öğrenmez aldım kıyafet kısmının hepsini tamamladık eşimle fazlasıyla hemde ..7.aydada oda takımını alıcam ...kimseyi dinlemedik bizde hiç birşey olmaz canın nasıl istiyorsa al sende..

canım bence hemen al cunku son ayda cok agırlasıyosun ayakta fazla kalamıyorsun nasıl dolasacaksın ben 7.aya kadar sabrettim 2 gunde kıyafetlerini tamamladım 36 haftadayım halen bitmiyor almaya devam sımdı dıyorum ıyı kı onceden almısım dıye....detaylar cok fazla...

bi yandan sona bırakma al diyesim var amaaaaaaaaaaaa eğer bebeğin benimki gibi 4.200 doğar ve 15.gününde 4.800 olursa o aldıklarının çoğunu yeğenine hediye etmek zorunda kalırsın....bence biraz orta halli alışveriş yapbikaç parça al sonra hediye gelecekleri düşün.bir de dediğim gibi kaç kilo doğacağını tam bilemezsin..bir de pek anmak istemiyorum ama bir yakınımız doğuma gideceği gün kaybetti bebeğini.çocuk doğmadan abartmamak lazım bence..bir doğsun hayırlısıyla herşeyi olur hiç bişey eksik kalmaz merak etme...hayırlısıyla allah kavuştursun inş....

ben 8. ayımda tek tük almaya başladım, batıl inanışlar işte..hatta odası erken geldi diye bile huysuzlandığımı hatırlıyorum

ama son aya bırakığım için alışverişi epey yoruldum, tavsiye etmem..zaten balon gibi oluyorsunuz, bir de ağustos sıcağında doğurdum,üstelik Antalya'da...bir felaketti

Ben cinsiyetini öğrenince nerede değişik güzel şeyler gördüysem almaya başladım :)

yakınlarımın(kardeş, teyze, kuzen gibi) aldıklarını saymazsak (3 çıtçıtlı body, 2 hastane çıkışı, 1 tulum ve 2 tane 3-4 aylıkken giyebileceği kıyafet, 1 ayakkabı) ben alışverişi 38. haftada yaptım. (sanırım son aya girerken hastane çantası için gerekli olanlar alınıp hazırlanabilir her ihtimale karşı) batıl inanıştan filan değil ama. sadece almaya başlarsam kendimi durdurmayacağımı biliyordum :)) hem öyle çok şey de almadım, bir arkadaşın dediği gibi doğum kilosu hiç belli olmuyor (çoğu zaman ultrason kilosuyla bile uymaz) ayrıca çok çabuk büyüyorlar ve çevreden de çok hediye geliyor.(çok az şey almama rağmen dolap doldu taştı, nerdeyse 2 yıl bir şey almasam olur:)))
neyse bu arada doğumdan önceki akşam bile gezdim mağaza mağaza (ama alışverişi bebeğim için değil kardeşim için yapmıştık.) her bünye bir olmuyor yani, bana da son ay ağırlaşır dolaşamazsın demişlerdi ama hiç oturmadım son dakikaya kadar.

21. haftamızdayız hiçbirşey almadım daha cinsiyetinide öğrenemedik gerçi onun da etkisi var yinede içimde kendime bile itiraf edemediğim bi korku var

batıl inançlara bakarsak herkez birşey söyler ben evlenir evlenmez daha korunurken bile evde can sıkıntısından bebek patikleri filan örüyordum sonra hamile kaldım daha cinsi belli olmadan beyaz yeşil sarı birşeyler örüp almaya başladım dört ayda cinsiyeti belli oldu herşeyi tamamlandı bence bir zamanı yok onun banada çok dediler son ay filan al diye ama o heyecan ve hevesle kimseyi dinlemedim birde hediyeler geldi ev yıgıldı kıyafetle tabi ama olsun ben mutlulugu yasadım o bana yeter di insanın bebişi için birşeyler yapması çok güzel hediye gelenlerin çogunu da ihtiyacı olanlara verdim sen bakma kimsenin lafına gönlün nasıl istiyors öyle yap birşey olacagı varsa her zaman olur allah yaşatmasın

Selam, bu konu hakkında hiç tecrübem yok. Bende 28 haftalık hamileyim ama ne zaman yapılır bu alış veriş bilemiyorum :)

ben sürekli beğendiğimi alıyorum lisyte de yapmadım.alıyorum ablam ve annem bakıyor tamam bu yeter aertık şunu al bunu al diyorlar bende alıyorum. 20 haftalık hamileyim bi çok şeyi tamam diyebilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…