• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kaç cc Mama Vermeliyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Pompa aldım cnm 2.5 saate bi 60 cc süt sağip veriyorum....
sutunun artmasini istiyorsan gecede sag surekli sag ne kadar sagarsan o kadar artar benim arkadasim gunde 4-5 saat sadece sagiyordu gunde 1 litre sut cikartiyordu sastim kaldim..

E esmaares mesajina cevap verdim canim.
Bende süt müt kalmadı,bebegim tutmuyor.
Arada bi tutturdum, 5dak deniyorum 10kez belki çekiyor.. süt geliyorr ama emmek istemiyor.. elektrkli pompamda yok, manuel var onla sagınca çıkmıyor malesef..
allofus allofus benim sutum gelir mi sence elektrikli pompa alsam.. .)
Bebek tam emmiyor,emse gelecek gibi..
Gogus ucum yok malesef, enjektörle çektik ama tutmuyor beybim.

göğüs ucunu dert etmeyin. bebekler göğüs ucunu değil ucun etrafındaki kahverengi bölgeyi emer. yalnızca ucu emzirmek doğru değil. hem bebekte gaz problemi olur hem yeterince ememez hem de göğüs ucunuz yara olur. elektrikli pompalar manuel pompadan daha iyi sonuç veriyor. ama bu sizi emzirmekten vazgeçirmesin. bebeğinizin çok aç olmadığı ama yine de arandığı zamanlarda emzirmeye çalışın. o da buna ihtiyaç duyuyor emin olun. çünkü emmek bebeklerin yalnızca karnını değil ruhunu da doyurur. bu yüzden bebekler hep emmek ister hatta artık büyüse bile memeden kesmek zordur.
sütünüzü artırmak için bol sıvı tüketin. proteinden zengin beslenin.ve geceleri de göğsünüze uyarı verin. zaten bu evrede bebek için geceleri sık sık uyanıyorsunuz. her uyandığınızda sütünüzü sağın. zamanla sütünüzün arttığını farkedeceksiniz.
emzirme çabalarına da devam etmeyi ihmal etmeyin.

göğüs ucunu dert etmeyin. bebekler göğüs ucunu değil ucun etrafındaki kahverengi bölgeyi emer. yalnızca ucu emzirmek doğru değil. hem bebekte gaz problemi olur hem yeterince ememez hem de göğüs ucunuz yara olur. elektrikli pompalar manuel pompadan daha iyi sonuç veriyor. ama bu sizi emzirmekten vazgeçirmesin. bebeğinizin çok aç olmadığı ama yine de arandığı zamanlarda emzirmeye çalışın. o da buna ihtiyaç duyuyor emin olun. çünkü emmek bebeklerin yalnızca karnını değil ruhunu da doyurur. bu yüzden bebekler hep emmek ister hatta artık büyüse bile memeden kesmek zordur.
sütünüzü artırmak için bol sıvı tüketin. proteinden zengin beslenin.ve geceleri de göğsünüze uyarı verin. zaten bu evrede bebek için geceleri sık sık uyanıyorsunuz. her uyandığınızda sütünüzü sağın. zamanla sütünüzün arttığını farkedeceksiniz.
emzirme çabalarına da devam etmeyi ihmal etmeyin.
Teşekkürler,kesinlikle dikkat edecegim, cok sagolun.

Back