• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Kaç cc Mama Vermeliyim?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

BayanBilinmeyen

Kızım, Abla Oluyor. 👨‍👩‍👧‍👦
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2012
2.163
1.843
248
15 Günlük kızım var..
Emmeyi kesinlikle reddediyor,ne yaptıysam almadı gögsümü..
Ebeyle denedik almadı , kıpkırmızı olacak kadar aglıyor, agzını yüzünü buruşturuyor, tabi pes etmedim hala devam ediyorum.. sagıp anca 30-40cc çikan sutumu veriyorum.
Mecburen mama vermem gerekiyorr..
Ne kadar mama verilmeli?
Kaç saatte bir verilmeli..
Bugun saat 4 ile 8 arasında toplamda 130 cc içti..Ben cok iciyor diye düşündüm.. hep arandı, eldivenine ve yuzume saldırdı, tabi gögsumu denedim almadı, agladı..
Emzik aldı , o da bos diye geri attıp aglamaya devam etti..
Ama vermedim daha fazlaa.
3.200 kilomuz bu arada..

B
15 Günlük kızım var..
Ebeyle denedik almadı , kıpkırmızı olacak kadar aglıyor, agzını yüzünü buruşturuyor, tabi pes etmedim hala devam ediyorum.. sagıp anca 30-40cc çikan sutumu veriyorum.
Ne kadar mama verilmeli?
Bugun saat 4 ile 8 arasında toplamda 130 cc içti..Ben cok iciyor diye düşündüm.. hep arandı, eldivenine ve yuzume saldırdı, tabi gögsumu denedim almadı, agladı..
3.200 kilomuz bu arada..

3200 gram olan bir bebek 3 saatte bir 60 ml beslenmeli. ve bu beslenme zamanla bebek kilo aldıkça artırılmalı. anne sütünüz yetmiyorsa mama ile her beslenmede 60 mlye tamamlayın.ve bir uyarı: diyelim ki 40ml sütünüzü sağdınız bebeğe 20 ml de mama vermek gerekiyor. mama hazırlarken mutlaka tam ölçek ile hazırlayın yani 20ml su ve ölçü kaşığından biraz az toz mama koyarak hazırlamak yanlış. bu şekilde doğru yoğunluğu elde edemezsiniz. ya suyu fazla gelir ya da tozu. en doğrusu tam ölçeklerde mama hazırlayıp ihtiyacı kadarını kullanmak ve kalanını dökmek. bir tavsiye daha mama hazırlarken biberona önce gerekli ml çizgisine kadar su koyun daha sonra gerekli ölçüde mama koyun. eğer biberona önce mama koyarsanız toz hacminden dolayı gerekenden daha az su koymuş olacaksınız. bu da bebeklerde yetersiz sıvı alımına ve kabızlığa neden olur.
bir bebek hemşiresinden sevgiler.

3200 gram olan bir bebek 3 saatte bir 60 ml beslenmeli. ve bu beslenme zamanla bebek kilo aldıkça artırılmalı. anne sütünüz yetmiyorsa mama ile her beslenmede 60 mlye tamamlayın.ve bir uyarı: diyelim ki 40ml sütünüzü sağdınız bebeğe 20 ml de mama vermek gerekiyor. mama hazırlarken mutlaka tam ölçek ile hazırlayın yani 20ml su ve ölçü kaşığından biraz az toz mama koyarak hazırlamak yanlış. bu şekilde doğru yoğunluğu elde edemezsiniz. ya suyu fazla gelir ya da tozu. en doğrusu tam ölçeklerde mama hazırlayıp ihtiyacı kadarını kullanmak ve kalanını dökmek. bir tavsiye daha mama hazırlarken biberona önce gerekli ml çizgisine kadar su koyun daha sonra gerekli ölçüde mama koyun. eğer biberona önce mama koyarsanız toz hacminden dolayı gerekenden daha az su koymuş olacaksınız. bu da bebeklerde yetersiz sıvı alımına ve kabızlığa neden olur.

Ozman benim bebeğim kilo suna göre 3 saate bi 72 cc falan yapio buda ortalama saat başı 25 cc yapar 3 saat dayanamio sanki çok huzursuzlanio ben bunu 2 saatte 50 cc versem peki

aslında ilk aylarda üç saat idealdir. ama bebek bunu sorun ediyor sürekli ağlıyorsa alışana kadar miktarı ayarlayarak iki saatte bir verebilirsiniz. bir de her iki memenizi de iyice boşalana kadar emzirmelisiniz. bu hem bebeğinizin güzelce doymasını sağlar hem de süt üretimini artırır. burada dikkat etmeniz gereken bişey var bir meme iyice boşalmadan biraz da bundan emsin diyerek diğer memeye geçirmemelisiniz. çünkü bir memeden ilk öce su içeriği fazla olan süt gelir. daha sonra şeker içerikli ve en son olarak da yağ içerikli süt gelir. hatta sonlara doğru sütün daha yavaş geldiğini, bebeğin zorlandığını, ve son sütün daha koyu kıamlı olduğunu farkedersiniz. eğer bu son sütü almadan sürekli göğüs değiştirerek emzirirseni bebeğiniz hep su içerikli olan sütü alacaktır. bu süt onu çok kısa süre tok tutar ve bebeğiniz hemen acıkıp ağlamaya başlar. siz de sütünüzün yetmediğini düşünebilirsiniz. bir de emzirmeye hem yarım kalan göğsünüzle devam edin. yani en son hangi memede yarım kalmışsanız yine ondan başlayın.

aslında ilk aylarda üç saat idealdir. ama bebek bunu sorun ediyor sürekli ağlıyorsa alışana kadar miktarı ayarlayarak iki saatte bir verebilirsiniz. bir de her iki memenizi de iyice boşalana kadar emzirmelisiniz. bu hem bebeğinizin güzelce doymasını sağlar hem de süt üretimini artırır. burada dikkat etmeniz gereken bişey var bir meme iyice boşalmadan biraz da bundan emsin diyerek diğer memeye geçirmemelisiniz. çünkü bir memeden ilk öce su içeriği fazla olan süt gelir. daha sonra şeker içerikli ve en son olarak da yağ içerikli süt gelir. hatta sonlara doğru sütün daha yavaş geldiğini, bebeğin zorlandığını, ve son sütün daha koyu kıamlı olduğunu farkedersiniz. eğer bu son sütü almadan sürekli göğüs değiştirerek emzirirseni bebeğiniz hep su içerikli olan sütü alacaktır. bu süt onu çok kısa süre tok tutar ve bebeğiniz hemen acıkıp ağlamaya başlar. siz de sütünüzün yetmediğini düşünebilirsiniz. bir de emzirmeye hem yarım kalan göğsünüzle devam edin. yani en son hangi memede yarım kalmışsanız yine ondan başlayın.

Başınızı şisiriyorum ama iyice anlamak için durumumu özetleyim bene 21 aralıkta sezeryan doğum yaptım sütüm gelmedi 3 gün mama verdik bebek meme tutmadi hiç kalkan denedik aç denedik vs vs sonra elektrikli pompa aldım sagdim süt geldi gene tutmadi suan 3.800 kilosu 3 saate 75 cc yapar ben pompa ile nasıl ayarlayacagim ilk süt son süt kafayı yemek uzereyim

Başınızı şisiriyorum ama iyice anlamak için durumumu özetleyim bene 21 aralıkta sezeryan doğum yaptım sütüm gelmedi 3 gün mama verdik bebek meme tutmadi hiç kalkan denedik aç denedik vs vs sonra elektrikli pompa aldım sagdim süt geldi gene tutmadi suan 3.800 kilosu 3 saate 75 cc yapar ben pompa ile nasıl ayarlayacagim ilk süt son süt kafayı yemek uzereyim

pompa ile sağıyorsanız her iki göğsünüzü de bitene kadar sağın. göğsünüzde hiç süt bırakmayın. sanki bebek emziriyormuş gibi üç saatte bir sağın. aksi halde sütünüz azalır ve zamanla kesilir. hatta geceleri uyanarak yine süt sağmaya devam edin. gece emzirmek/süt sağmak süt üretimini artırır. süt üretimini artıran hormonlar en çok gece salgılanıyor çünkü. ve bol bol sıvı tüketin. sakın sütümü artıracak diye tatlıya yüklenmeyin. bu eski ve yanlış bir inanış. ihtiyacınız olandan fazla karbonhidrat yalnızca kilo almanızı sağlar. protein alın bol bol. et ve süt ürünleri ile meyve sebze tüketin. kışın balık bol ve ucuz olur. sık sık balık tüketmeye çalışın.
başınızı şişirmek konusuna gelince; aşkolsun hiç olur mu öyle şey. ben annelere yardımcı olmaktan zevk duyuyorum. çocukları çok severim ve ben de anne olacağım. sizi çok iyi anlıyorum.

pompa ile sağıyorsanız her iki göğsünüzü de bitene kadar sağın. göğsünüzde hiç süt bırakmayın. sanki bebek emziriyormuş gibi üç saatte bir sağın. aksi halde sütünüz azalır ve zamanla kesilir. hatta geceleri uyanarak yine süt sağmaya devam edin. gece emzirmek/süt sağmak süt üretimini artırır. süt üretimini artıran hormonlar en çok gece salgılanıyor çünkü. ve bol bol sıvı tüketin. sakın sütümü artıracak diye tatlıya yüklenmeyin. bu eski ve yanlış bir inanış. ihtiyacınız olandan fazla karbonhidrat yalnızca kilo almanızı sağlar. protein alın bol bol. et ve süt ürünleri ile meyve sebze tüketin. kışın balık bol ve ucuz olur. sık sık balık tüketmeye çalışın.
başınızı şişirmek konusuna gelince; aşkolsun hiç olur mu öyle şey. ben annelere yardımcı olmaktan zevk duyuyorum. çocukları çok severim ve ben de anne olacağım. sizi çok iyi anlıyorum.

Bu arada bende ogretmenim; ) çok sağolun bilgi için 05533213727 numaram adım esma size bir iki soru sormama müsade ederseniz çok sevinirim sizden istemiyorum numara eğer rahatsız olmayacaksaniz numaramı arayın bir iki soru daha sorayım size içim içimi yiyor; (

sorularınız buradan da yanıtlayabilirim. aynı problemlerle karşılaşanlar olabilir. onlar da okuyabilsin. ama özel sorular soracaksanız özel mesaj atabiliirsiniz. yanlış anlamayın sizi telefonla aramak benim için problem olmaz ama burada adımızı ya da adres telefon gibi bilgilerimizi paylaşmamalıyız.

sorularınız buradan da yanıtlayabilirim. aynı problemlerle karşılaşanlar olabilir. onlar da okuyabilsin. ama özel sorular soracaksanız özel mesaj atabiliirsiniz. yanlış anlamayın sizi telefonla aramak benim için problem olmaz ama burada adımızı ya da adres telefon gibi bilgilerimizi paylaşmamalıyız.

Haklısınız çaresizlikten naptimi bilmiyorum. :( ben sütü sagiyorum 4 saatte bir 120 cc falan çıkıyor. Oda sıcaklığında 6 saat duruyor dediler şimdi 3 saate bir bu sütün 40 ml süt 3o mil mama versem daha iyi doyar belki çünkü hiç uyumuyor diyebilirim. Ayağında sallıyor um koca gün bıraktığın da ağlıyor .

üzülmeyin.çaresiz hissetmeyin. bütün bebekler anne sütü ya da mama alarak bir şekilde büyüyor. hayatta herşey her zaman istediğimiz gibi olamabiliyor malesef. süt ve mama oranını gönlünüzce ayarlayabilirsiniz. hiç farketmiyor. sütünüzü üç saatte bir sağmak zamanla sütünüzü artıracaktır. aralarda bebeğinizi sinirlendirmeden göğsünüzü vermeyi deneyebilirsiniz. bu bebeğinizi ve sizi rahatlatmak için iyi olur. ancak bu şekilde doyana kadar bebeğin göğsünüzü emmesini beklemeyin hayal kırıklığına uğrarsınız. bu ikiniz için küçük bir egzersiz sadece. ağlayıp sinirlenirse bırakın ve bildiğiniz gibi beslemeye devam edin. sürekli ağlama konusuna gelince gaz problemi olabilir. ya da kakasını yapamıyor olabilir.
bu arada ayakta sallamak kendinize yapabileceğiniz en büyük kötülük. sallanmayı bilmeyen bebeğe sallanmayı öğretip alıştırıyoruz. sonra da yorulduk diye şikayet ediyoruz. sallamak hiç bir derdine çare değil. boşuna sallayı onu da kendinizi de yormayın. karnı tok olmasına rağmen ağlıyorsa başka problemleri olabilir. bir de stresten uzak olmalısınız. bazen sadece sakin olup ona sarılmak bile işe yarıyabiliyor. bebekler gergin annelerden çok etkilenir. bunu hastalarımda çok gördüm. bazen anneler kucağında bebekle gözleri kıpkırmızı olmuş halde gelirlerdi "hemşire hanım ne yaptıysam susturamadım çıldırmak üzereyim" diye. bebeği alıp yumuşak bie sesle ve sabırla konuşup ona sarılırdım. o saniye susmaz tabii. bebeklerin de sakinleşmek için zamana ihtiyacı olabilir. kısa bir süre sonra susup uykuya dalardı yavrucaklar.siz de deneyin. sakin ve sabırlı olun. bir de çok ağladığı bir anda bebeğinizi çırılçıplak bir soyup bakın. belki şişlik olan fıtıklı falan bir yeri olabilir. özellikle erkek bebeklerde nedensiz ağlamaların arkasından kasık fıtığı ya da göbek fıtığı falan çıkabiliyor. hatta bu muayene için bir doktora götürabilirsiniz.

Doktora pzrtesi götüreceğim haftada bi kilo takibi yapalım dedi bide göbek bağı mız 2 gün önce düştü alt tarafında hafif enfeksiyon var pansuman yapıyorum günde 3 kere alkol ile sonra iyice kurularak siliyorum halen doktor partisi onada bakcak oda yaparım huzursuzluk

E esmaares mesajina cevap verdim canim.
Bende süt müt kalmadı,bebegim tutmuyor.
Arada bi tutturdum, 5dak deniyorum 10kez belki çekiyor.. süt geliyorr ama emmek istemiyor.. elektrkli pompamda yok, manuel var onla sagınca çıkmıyor malesef..
allofus allofus benim sutum gelir mi sence elektrikli pompa alsam.. .)
Bebek tam emmiyor,emse gelecek gibi..
Gogus ucum yok malesef, enjektörle çektik ama tutmuyor beybim.

15 Günlük kızım var..
Ne kadar mama verilmeli?
3.200 kilomuz bu arada..

arkadasim bu yollardan gecmis biri olarak benden sana tavsiye mama ile ilgili kismi arkadaslar soylemis zaten benim sana soyleyecegim kizimi emzirmeyi 1 ayin sonunda basardim. hic vazgemedim durmadan emzirdim ama olmadi ilk basta tutmazsa bir daha hic tutmaz dediler ama yilmadim hep denedim 1 ayin sonunda oldu.

bebek ne ac olacak ne tok yari acken vereceksin memeyi mutlaka ve mutlaka acken verme ac oldugu icin emecegini zannediyoruz ama tam tersi sinir oluyor kizariyor agliyor ama yari acken aranir halde oluyor iste o zaman tutuyor.

o ilk tuttugu an sevincten delirmistim anlatilmaz yasanir....

E esmaares mesajina cevap verdim canim.
Bende süt müt kalmadı,bebegim tutmuyor.
Arada bi tutturdum, 5dak deniyorum 10kez belki çekiyor.. süt geliyorr ama emmek istemiyor.. elektrkli pompamda yok, manuel var onla sagınca çıkmıyor malesef..
allofus allofus benim sutum gelir mi sence elektrikli pompa alsam.. .)
Bebek tam emmiyor,emse gelecek gibi..
Gogus ucum yok malesef, enjektörle çektik ama tutmuyor beybim.

sutun asla bitmeZ az da olsa gelir pompa almalisin derim.

Back