• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaç aylık kaç numara ayakkabı giyiyor?

kızım 29 aylık ve ayakları 21 numara geçen sene kışlık ayakkabı bulmakta bir hayli zorlandık çünkü kışlık bot tarzı ayakkabılar 20 den başlıyordu ve helinin ayakları 19 numaraydı nihayet kalıbı küçük 20 numara bir bot bulmuştuk :)
bu arada ben 38 eşim 41-42 giyiyor ..

kizimin ekim 31 de17. ayi bitecek
18 numara ilk ayakkabisi hala ayagina oluyor.
19 buyuk geliyor birazcik...

Nike larda öyle sorun var. Geçtiğimiz bahar oğlum 25 numara botları biraz sıkıyordu, ama rahatsız edecek kadar değildi, 26 numara mevsimlik baktık, nike 26 numara cırtları kapanmadı ayakları taştı. 27 no almıştık ucundan bir parmak boşluk kalmasına rağmen cırtlı kısmından tam oturmuştu bende çok şaşırmıştım. Nike lar dar kalıp oluyor sanırım. Ayağından çıkar gibi gelmişti bana ama rahatlıkla kendisi giyebildi. Yazlık sandalet 28 numara tam geldi. Şu an kışlıklarını 27 numara aldım o da kalın çorapla tam geliyor. Bende şaşırıyorum artık oğlum kaç numara giyiyor diye...

Şunu biliyorum ki; özellikle bu yaşlarda ayakları çabuk büyüdüğü için, çocuklara ayakkabı alırken yarım numara büyük almak gerekirmiş. Ayakkabıcılar öyle söylüyor. Önden az biraz boşluk olması çocuğun parmağının ayakkabıya dayanmaması lazımmış. Bu arada oğlum 4 yaşında ayaklarının büyük olduğunu söylüyorlar.

Son düzenleme:
oğlum 16 aylık 19 numara giyiyor boyu kısa değil ama çok minik ayaklı oğlum :))

Kızım şu an 22 aylık 25 numara çizme aldım yazın 23 numaraydı yazlık ayakkabısı şu an zor bela oluyor belki çizmeyi 24 numara alsımda olurda ama yaza kadar kesin idare etmezdi biraz büyük sanırım ayakkaları

benım ayagım 37 eşimin 42 ...ama kızım ın maasallahı var umarım cok büyük ayaklı olmaz. 1 yasında 21 gıyıyor her gören ayagı cok büyük dıyor moralım bozuluyor dogrusu.

vallhi gittim ayakkabılarına baktım konuyu görünce 2 tane 20 var biri zor oluyor diğeri bol
demekki 13 aylık diyelim 20 numara

Kızım 19 aylık.

Mothercare ayakkabıları 21,5 numara

Puma ayakkabıları 22,5 numara

Crocs botları 23 numara

Markaya göre değişkenlik gösteriyor. Ama kızımın ayakları 15 cm. Buna göre ayakkabıları aldıgım için sorun olmuyor.

Gerçek karşılaştırma için herkes bebeğinin baş parmağından topuk kısmına kadar olan mesafeyi cetvelle ölçmeli ve bebeğinin ayıyla buraya yazmalı. Ancak o zaman net bir sonuç çıkar bence.

Bu arada benim ayak numaram da
klasik ayakabıda 39
klasik çizmelerde 40
Spor ayakkabılarda 40,5
:82:

Son düzenleme:
oglum ocakta 4 yasina girecek. Ayakkabi numaramiz 28 :) biraz koca ayakli:40:
Kizim 10 aylik ve ayaklari 18 numara:) kizimin ayaklari kücük olacak sanirim:)

Back