Kaç ay içinde hamile kalmak normal?

nurbanuelvin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2024
28
8
1
29
Kızlar merhaba, beta hcg testinden geliyorum, negatif. Bu benim altıncı ayım ancak doktor arada bir ayı saymıyor çünkü yumurtam gelişmeden çatlamıştı ve olsa dahi kimyasal veya düşük olurdu dendi. Dolayısıyla beşinci ayım diyebiliriz. Eşimin sperm ve ultrasonları, benim smear, ultrason ve kan tahlillerim temiz. Ayrıca ovülasyon takibi de yapıyorum. Her şey çok şükür iyi ve sağlıklıyken neden hamile kalamıyorum diye bunalıma girdim. Kurdeşen döküyorum iki buçuk aydır üzüntüden. Herkes bir sene bile olmadı diyor ama her şey sağlıklı ise olması gerekmez miydi? İnsanlar ilk aydan gebe kalıyor hiç uğraşmadan. Bu arada 9 -10 ay kadar prezervatif ile korunduk ilaç da kullanmadım. Çok üzülüyorum, yapmadığım tek rahim filmi kaldı onu yaptırsam mı? Benim gibi bir durum yaşayanınız var mı? Desteğinize çok ihtiyacım var

Kafanı rahatlat biraz daha çok yeni
Ne kadar cok stres yaparsan olmuyor bunu deneyimlemiş biri olarak söylüyorum
Ne zaman düşğnmezsen kafaya takmazsan o zaman hamile kalıyorsun

Bende korunmayı bıraktıktan 6 ay sonra hamile kaldım tamamen kafayla alakalı düşünüp yumurtlama takibi yapıyordum takibi bıraktım ve hamile kaldım o ay her şey normalse 1 seneye kadar da normal doktorun da büyük ihtimalle söyler zaten bunları kafana takma inşallah en güzel zamanda kolaylıkla bebişin olur

Kafanı rahatlat biraz daha çok yeni
Ne kadar cok stres yaparsan olmuyor bunu deneyimlemiş biri olarak söylüyorum
Ne zaman düşğnmezsen kafaya takmazsan o zaman hamile kalıyorsun
Herkes stres diyor ama kafamdan nasıl atacağımı bilmiyorum ki şimdiye kadar olması gerekirdi, demek ki benim olmuyor moduna girdim iyicw

Hemen hamile kalanlara bakip uzuluyorsan bizim gibi yillar gecene bakıp sukret o zaman :)
3 yıl hamile kalamadim. Bende tek pcos gozukuyordu sorun olarak. Tüp bebekle nasip oldu.
Arkadaşımda hicbir sorun yok 4-5 yıl oldu hala çocuğu yok. 2 aşilama denedi.
Rahim filmine gelirse 1 yıl bekledikten sonra hala cocuk sahibi olamadiysaniz tedavi surecine başlayın. O zaman rahim filmi cekeceklerdir. Sizin 6 ay korunmasız olduysa 6 ay daha bekleyin. Beklemek istemiyorsaniz doktora 6 ay oldu demeyin cunku 1 yıl diyip yolluyolar.
Biraz kafa dagitmaya bakin milletin hikayelerini dinleyip durmayin. Bu konuyu herkese açmayın. Düşünmüyoruz deyip susturabilirsiniz herkesi. Streste engel.

Sürekli negatif kan sonucunu görmekten artık iyice umudumu kaybettim. Tüp bebekle de olmaz benim kesin diye dolaşıyorum ortalıkta. Etrafımdaki herkes bana "her konuda hep mantıklısın, insanlara yol gösteriyorsun ama kendine gelince çok mantık dışısın" diyorlar. Belki de gerçekten öyle bilmiyorum ama üzülmekten mahvoluyotum her ay. Kurdeşen dökmem de cabası. Kafamdan nasıl atacağımı bilmiyorum inanın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…