- 7 Haziran 2014
- 57
- 4
- 98
- 31
- Konu Sahibi Rebel Honey
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
ben bugün ilk defa iğneli epilasyona gittim.4-5 çene kılına( ki cımbızla almaktan çok sertleşip kalınlaştılar kökü de sağlam olmuş) deneme amaçlı yaptılar.ama bazılarına iki defa akım vermek zorunda kaldı çünkü çekilmedi.bu normal mi? uyuşturmak istediler ben gerek yok dedim bu arada.iğne girerken acı duymadım,akım verdiklerinde de hafif bir ısı hissettim.korktuğum kadar yokmuş dedim hem.ve sonradan aldığı bölgeye ucu camlı bir aletti sanırım ve sanki elektrik verio gibi bir aleti tuttu.bu nedir dediğimde iğneli epilasyonun etkilerini geçiriyor dedi.aldığı yerlerde bir kızarıklık,şişlik hiç olmadı.krem sürdü.yakın aynayla baktığımda ikisinde iğne izini zar zor seçebildim.ama şuan o izler de yok.2 gün sonra daha geniş bir alana yapıcaklar.sizce yaptıkları işlem doğru mu? bir gariplik yok değil mi? şu yönden soruyorum genelde yorumlar kızarıklık şişlik olduğu yönde deMerhaba.. Yüzdelik makina kullanılıyor ise dudak üstü,kaş 30-40 arası, yüze 40-50 arası, diğer vücut bölgeleri 55-70 arası ki bu pedalla da bazen uzman tarafından kontrol edilebilir. Daha yüksek akım bikini bölgesinde bile kullanmaya gerek yoktur... El tekniği önemlidir.... Çok akım vermek kılı bitirmez hatta cildi yakabilir..Amaç işlem yapılan bölgeye gerekli akımla kıl soğanına doğru giriş yapabilmektir. Çünki soğan doğru yakıldığında bir defa da dahi kılların geneli geriye çıkmamalıdır.
ben bugün ilk defa iğneli epilasyona gittim.4-5 çene kılına( ki cımbızla almaktan çok sertleşip kalınlaştılar kökü de sağlam olmuş) deneme amaçlı yaptılar.ama bazılarına iki defa akım vermek zorunda kaldı çünkü çekilmedi.bu normal mi? uyuşturmak istediler ben gerek yok dedim bu arada.iğne girerken acı duymadım,akım verdiklerinde de hafif bir ısı hissettim.korktuğum kadar yokmuş dedim hem.ve sonradan aldığı bölgeye ucu camlı bir aletti sanırım ve sanki elektrik verio gibi bir aleti tuttu.bu nedir dediğimde iğneli epilasyonun etkilerini geçiriyor dedi.aldığı yerlerde bir kızarıklık,şişlik hiç olmadı.krem sürdü.yakın aynayla baktığımda ikisinde iğne izini zar zor seçebildim.ama şuan o izler de yok.2 gün sonra daha geniş bir alana yapıcaklar.sizce yaptıkları işlem doğru mu? bir gariplik yok değil mi? şu yönden soruyorum genelde yorumlar kızarıklık şişlik olduğu yönde de
ben aldığı kılları göremedim maalesef. 2 gün sonra gittiğimde daha yoğun bir bölgeye çalışınca ancak öyle anlarım sanırım.kıllarım cımbız yüzünden baya kalınlaştı ve sertleşti bu duruma rağmen bir daha çıkmama gibi bir durum olabilir mi keşke çıkmasa :) benim aklımı kurcalayan bayanın ilk olarak lazer yapmak istemesi.ben de kesin bir dille asla düşünmüyorum dedim.şimdi acaba iğneliyi üstün körü yapar da azalmıyor diye lazere yönlendirmesin :) yoğun bölgeye çalıştığında kıllarım aynı kalınlıkta ve azalma olmazsa sizce başka birine mi gideyim? ya bir de iğneliden önce antiseptik bir şeylerle silmedi.ama her yerde silinmesi gerekiyor diyor.İğneli epilasyon uygulanır iken kıl soğanı yanmamış ise çok sık olmamakla birlikte tekrar akım verilebilir... Her uygulamada aneztezi yani uyuşturmak sağlıklı olmayabilir sizin sanıyorum ki yoğun bir durumunuz da söz konusu değil, işlem sonrası elektroliz uygulanmış ki çok gerekli olmamakla birlikte bir sakıncasıda bulunmamak da.... Biraz acı hissedebilirsiniz... Yoğun çalışma olmadığı için yüzde şişkinlik olmayabilir... Ancak 5 kıl da alınsa alınan kılların yerinde biraz şişlik,kızarıklık oluşabilir ve sonrasında da kabuk bağlaması gerekir... Bir gün suya değmemesi yeterlidir... Rahatlaması için talk pudrası kullanabilinir. Kabuklar geçmeye yakın medikasol,silverdin gibi merhem sürebilirsiniz ki yoğun çalışma olmadığı için sadece kabuklar kendiliğinden geçene kadar bakmanız yeterli olacaktır. Alınan kılların çoğunun çıkmaması gerekir.İşlem yapılır iken iğnenin girdiği hissedilmez. Yeteri kadar elektirik akımı verildiğinde biraz acı olur ve cımbızla alındığındada çekme hissi hissedilmemeli kıl (genellikle soğanı ile birlikde) yağ gibi kendiliğinden gelmelidir. İki el tekniği ile çalışılmasıda dikkat edilmesi gereken unsurlardan biridir.
çok teşekkür ederim ya :))) aklımda deli sorular oluyor tabi,yarın artık başlıyoruz yapmaya :) zaten baya cesaretli buldu beni uyuşturulmasın diyince :)İğneli epilasyon da kılın kalınlılığı yada inceliği önemli değildir... Doğru teknik ile çalışıldığında sonuç hiçbir şekil de değişmez.... İşlemden önce antiseptik ürünler deriyi temizlemek amaçlı kullanılabilinir ancak kullanılmaması da sakınca teşkil etmemektedir.
siz bayaa bilgi,li birine benziyosunuz.. ben 2014ün sonbaharından beri gidiyorum.. bu zaman oldu hala komple bitmiş değil, bu süre bana çok uzun geliyo.. yüzüme ve kollarıma gidiyorum..Yaraların içinde uygulama yapılmamasına dikkat edin... Minik kabuklar olmalı... Doğru eller ise yaza kadar tek tük kalmış olacaktır... Ben de teşekkür ederim... Çok büyük rahatlık umarım bir an önce kurtulursunuz,,,
yüzüme ve kollarıma lazer uygulattım 4 yıl.. sonuç almayınca iğneliye geçtim.. bide 16 yaşında başlamıştım lazere.. yüzümün fotosunu çekip atabilirim, siz anlarsınız rütüş mü değil mi..kollar ne durumda iken başlanılmıştı... örnek hiç alınmamış yada alınmış 5-6 ay bekletilmiş kol kılları birturda yüzde 70-80 biter.... Yüzde ve kollarda çalışmada gerekli zaman ayrılmış ise şu an bitmiş olmalı en fazla rütüşler kalmış olabilir Rütüş dediğimizde inatçı tüyler olur yüzde birkaç dakika , her iki kolda toplam 15- 20 dakika gibi.. 2 sene ciddi bir zaman
Net olabilecek bir fotoğraf olursa ve tüylerde uzun ise bir fikir yürütebiliriz... Lazerin etkileri uzun zaman kalabiliyor çünki uykuya uyutulan kıllar zamanla uyanışa geçer ki bilgim dahilinde bu süre 5 yıl dır ortalama... ancak bu tip vakalar dada deneyimim şu yöndedir.... 2 yıl önce iğneli başlanmış... demek oluyor ki lazer yaptıralı 2 yıl olmuş iken işleme başlanılmış...arada zaman olduğu için iğnelide sistem oluşturulması tahmini 5-6 ayı bulur... sonrasında rahatlanılmış olması gerekir... tam ne zaman sıfırlanacağı bilinmediği için 2-3ayda zamanla 5-6 aya da çıkar, uyanan tüylere müdehale edilir ancak çok rahatsız durum ortadan kalkmış olmalıdır kesinlikle bu zamana kadar.... iğneli epilasyon işleminde çizelge bu yönde değil ise uygulamada soğan yanmıyor demekktir...yüzüme ve kollarıma lazer uygulattım 4 yıl.. sonuç almayınca iğneliye geçtim.. bide 16 yaşında başlamıştım lazere.. yüzümün fotosunu çekip atabilirim, siz anlarsınız rütüş mü değil mi..[/Q
Netlik garantisi veremiyorum ama denerim.. :-DNet olabilecek bir fotoğraf olursa ve tüylerde uzun ise bir fikir yürütebiliriz... Lazerin etkileri uzun zaman kalabiliyor çünki uykuya uyutulan kıllar zamanla uyanışa geçer ki bilgim dahilinde bu süre 5 yıl dır ortalama... ancak bu tip vakalar dada deneyimim şu yöndedir.... 2 yıl önce iğneli başlanmış... demek oluyor ki lazer yaptıralı 2 yıl olmuş iken işleme başlanılmış...arada zaman olduğu için iğnelide sistem oluşturulması tahmini 5-6 ayı bulur... sonrasında rahatlanılmış olması gerekir... tam ne zaman sıfırlanacağı bilinmediği için 2-3ayda zamanla 5-6 aya da çıkar, uyanan tüylere müdehale edilir ancak çok rahatsız durum ortadan kalkmış olmalıdır kesinlikle bu zamana kadar.... iğneli epilasyon işleminde çizelge bu yönde değil ise uygulamada soğan yanmıyor demekktir...
Netlik garantisi veremiyorum ama denerim.. :-D
Güzel açıkladı niz.. Çok rahatsız edici değil, ama bu benim bedenim olduğu için tabi aynada rahatsız oluyorum..
Yalnız 5 yıl meselesini anlayamadım.. 5 yılda bitirdiğini mi iddia ediyorsunuz lazer in? Yani 1 yıl daha sabretse idim bitecek miydi kıllar??? Ama doktor kendi dedi bize yüzün için iğneliye git, artık lazer görmüyor diye.. Biz de iğneliyi araştırmaya başladık netten. %100 garanti veriyor, birkaç seansa bitiyor, her kıla işlem yapıldığı için yayılma olmuyor, hormonu bozuk insana da yapılabiliyor, adet günlerinde de yapılabiliyor vs.dediği için başladık.. Bide dediğim gibi lazer e 16 yaşında başladığım için fayda görmüyorum diye düşündük.. Yani 18i beklememistık.. Yeterince zarar görmüştü bedenim.. Çünkü lazer zaten hakkında bazı dedikodular olan bi yöntemdi.. Örnek vermek gerekirse , lazer gören bir kılımin şekli artık kıvırcıga döndü.. Ciddiyim DNA'sı bozuk gibi duruyor şu anda .. Ters yöne uzuyor düşünebiliyor musunuz..
Kısacası bütün bu mağduriyetimi bir kenara bıraksak bile lazer bu sonuçta.. Xray ışını yani.. İlerde ne gibi etkileri olur bilinmez.. Belki kanser belki başka bişey .. 4 yıldan daha fazla sabrımiz olmadı.
İğneliyle ilgili şikayetim de bu kadar zaman geçmesine rağmen %100 bitmediggni deneyimledim yani çok pahalı bi iş takdir edersiniz ki .. Para koparmak için mi böyle yapıyo soruları her akla düşer.. Ama allahtan ciltte leke oluşmadı.. Yani lazer den daha sağlıklı bir yöntem diyebilirim..
Tabi enfeksiyonu saymıyorum.. Bu risk her zaman var, benden burayı okuyan ve iğneliyi düşünenlere tavsiye.. Yüzünüz enfeksiyon kapmasin allah korusun ..
Ve lazerin de dediğim gibi kılın DNA'sını bozdugunu unutmayın.. Tüyleriniz azalır, asla bitmez ve kalanlar da kıvırcık olacaktır.. Once jilete mahkum olacaksınız, bir nevi hikayenin başına Döneceksiniz.. Sonra da ya paraya kıyıp iğneliye, ya da yeni bi teknoloji çıkmasını beklerken "bitmedi mi senin tüyler ya" diyen es dostun sorularına maruz kalacaksıniz her seferinde..[/QUOT Lazer görebilecek yani kalın kılları belirli bir süre uykuya yatırır... Düzgün uygulama yapılır ise 5 yıl kılın çıkmama garantisi bulunur ki sonrasında eskisi gibi olmasada bir çok kıl yavaş yavaş uyanışa geçer.. Tabi bu bazı bölgeler için geçerlidir... Genellikle ince tüylerin bulunduğu bölgelerde uygulanmamasında fayda var ve yüz bölgeside buna dahil.... İlk etapda doğru yapılan iğneliye başlanılmış olunsa idi çoktan bitmiş olurdu sorunlu bölge ve dolayısı ile kıllar dağılıp çoğalmamış olurdu.... Lazer uygulamanın etkileri kolayca geçmez... Uyanışa geçen tüylerinizdede sabredip onlar çıktıkça iğneli ile bitireceksiniz.... Onun için çok iyi araştırılması gereken konudur
kısacası, iğneliyi destekliyor lazeri desteklemiyorsunuz.. demeye çalıştığınız şey, kalın, sert tüylere lazerin etkili olabileceği, ama ayva tüylerini azdıracağı, onlar için de tek çözümün iğneli olduğu, ve onların BİLE bitmesi için daha önce hiç işlem görmemiş olmaları gerektiği dimi.. doğru anlıyorum.. maalesef insan 18 yaşına gelene kadar ayva tüylerine dokunmadan edemiyor.. birincisi bu tüyler ergenlikte çok can sıkıcı oluyor.. ikinicisi bu can sıkıcılığı şahsen kafaya takmasanız bile etraftan çok yorum gibi geliyor.. "erkek gibi kıllı" gibi yorumlar moral bozuyor ve kızların çoğu ince-kalın fark etmez vücudundaki bütün tüylerden kurtulmak için bir an önce, yanlış yöntemlere başlıyorlar benim gibi.. bugünkü kafam olsa o gün lazere başlamazdım asla..Cevabım sizin mesaj ile biraz karıştı netlik olsun diye düzeltiyorum şimdi:) Rebel Honey
Lazer görebilecek yani kalın kılları belirli bir süre uykuya yatırır... Düzgün uygulama yapılır ise 5 yıl kılın çıkmama garantisi bulunur ki sonrasında eskisi gibi olmasada bir çok kıl yavaş yavaş uyanışa geçer.. Tabi bu bazı bölgeler için geçerlidir... Genellikle ince tüylerin bulunduğu bölgelerde uygulanmamasında fayda var ve yüz bölgesi de buna dahil.... İlk etapda doğru yapılan iğneliye başlanılmış olunsa idi çoktan bitmiş olurdu sorunlu bölge ve dolayısı ile kıllar dağılıp çoğalmamış olurdu.... Lazer uygulamanın etkileri kolayca geçmez... Uyanışa geçen tüylerinizdede sabredip onlar çıktıkça iğneli ile bitireceksiniz.... Onun için çok iyi araştırılması gereken konudur
aslında paylaşılsa daha iyi olur.. bişeyi övmek kadar eleştirmek de önemli.. ben bi yere başvururken önce olumsuz özelliklerine bakarım.. örneğin gideceğim kursla ilgili şikayetleri inceledim internette ve gitmekten vazgeçtim.. giden arkadaşımsa tam tahmin ettiğim gibi memnun kalmadı..En azından bir çözüm var ve doğru yoldasınız.... Doğru eller ile de çalışılıyor anladığım kadarı ile... Biraz sıkıntılı dönem olucak ancak ,Allah ın izni ile kurtulacaksınız... bu konularda öyle hikayeler varki tabi herşey burada paylaşılamıyor