kabızlık sinirimi bozuyor :(

nomadd

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2012
995
234
133
İstanbul
selamlar,
bayanlar kendimi bildim bileli hep kabızım ( bazen 1 hafta sürdüğü oluyor. korkumdan yemek yiyemiyorum. bir yere gidecek olsam karnım şiş moralim bozuluyor ve gitmek istemiyorum kendime olan özgüvenim azalıyor. ancak kendi çabalarımla tuvalete çıkıyorum. sinameki otu içiyorum, sabah kaysı yiyorum, armut yiyorum 43: zaten artık yöntemlerimde fayda etmiyor. evimde çorba, sebze, meyve eksik olmaz. doktora da gittim fayda etmedi.
durum böyle olunca sanki hep kilo alıyormuşum gibi hissediyorum :18:
durumu benim gibi olan arkadaşlar var mı? varsa nasıl baş ediyorsunuz?

Cnm cok gecmis olsun benimde ara ara boyle sorunum oluyor ben sabahlari ac karinla uyanir uyanmaz bi bardak ilik suyun icine bir bucuk tatli kasigi bal karistirip iciyorum o gun bilemedin 2. Gunu etkisini gosteriyo hemen. tavsiye ederim

İnanır mısınız ömrümün şu koca 2 senesi nerdeyse kabız olmadıgım gün kalmadı.. Yemek yiyemememekten, yediklerimide sindirememekten yoruldum. İncirler, kayısılar, keten tohumları fayda etmez oldu. Dışarda bile ev yemeği çalışıyorum. Ola ki 1 kere canım ceksinde fast food yiyim vay halime.. 2 gündür o kadar çok incir yemişim ki seneler sonra ilk defa ishal oldum çok şaşkınım. İshali bile kabızla bir arada oluyorum. Yapamıyorum,zorlanıyorum ama yaptıgım zaman ishal.. Makatta yırtık oluştu şu yaşımda. Lavabodan 1 saat çıkamaz oldum. Sebze,meyve,su.. Benim dengem şaştı artık. Varsa bir hal çaresini bilen bize yardımcı olsun.. Doktora da gitmek istemiyorum korkuyorum.. 13 kilo verdim 34 bedene düştüm. Şu kabızlıgımdan 2 kilo aldım ve daha da almamak ıcın ugrasıyorum ama başarabilecek miyim bilmiyorum.. Allah yardımcımız olsun

Cnm cok gecmis olsun benimde ara ara boyle sorunum oluyor ben sabahlari ac karinla uyanir uyanmaz bi bardak ilik suyun icine bir bucuk tatli kasigi bal karistirip iciyorum o gun bilemedin 2. Gunu etkisini gosteriyo hemen. tavsiye ederim

teşekkür ederim. denemek lazım umarım işe yarar. çok özenmişimdir ömrüm boyunca hiç kabız olmayanlara

inanırım inanırım aynı dertten muzdaribiz. sinameki içiyordum yatmadan önce o da sabah inanılmaz karın agrısı yapıyor ve bagırsaklarda bir miktar yağ kalması gerekiyormuş bunu içinde yağı tamamen aldığı için yine kabızlığa yol açıyormuş, yeni öğrendim bunu da. bilmiyorum artık ne yapmamız gerekir :26:
çok geçmiş olsun size de.. düzgün bir doktor bulup gidip lazım. ben en son gittiğimde endoskopi istediler. eşimde sağlıkta olduğu için müsade etmedi çok acı çekersin dayanamazsın dedi. öyle devam ediyor işte
kiloya sebep oluyor işte bu durumumuz inanın çok yiyen biri değilim sırf kabızlığım yüzünden çok dikkat ediyorum ama işte faydası yok (
doktorlar da hep aynı şeyleri söyleyip duruyorlar, yeme alışkanlıklarınızı değiştirin de değiştirin alakası yok

Kesinlikle hiç alakası yok. Çünkü bende aynı sizin gibi dikkat ediyorum, nerdeyse hiç dışarıda yemiyorum diyebilirim.. Gerçekten iyi bir uzman,profesör bulup görünmek gerekli yoksa ben artık korkmaya başladım kötü şeyler olacak ileride diye.. Aslında dogal bir karışım kullanıyorum bir tanıdıgımız bitkilerle ugrasıyor onun vasıtasıyla. Biraz olsun rahatlatıyor beni ama onunda bagımlılık yapma ihtimali var.. Yani sonuç alamıyorum. Yakınlarda çok iyi bir doktora gitmeyi planlıyorum bir sonuç alırsam sizide haberdar edeceğim mutlaka.

1. doktora görünün ama bazen doktorlar sadece dikkat etmeni gerektiğini de söylüyorlar
2.egzersiz özellikle alt karın kaslarının çalıştıracak hareketlr,tempolu yuruyus de olabilr
çok yararını göreceğinizden emin olun
3.su için
4.posalı yıyecek yiyin
5.sinemaki vs seyler ishal bile yapar ama bünyeniz alışır yapmanızı tavsiye etmem...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…