• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kabızlık problemi

feyzadmrkl

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2011
86
0
36
İstanbul
mrb arkadaşlar,benim bağırsak sorunum var form çayı içmediğim sürece wc ye çoook zor çıkıyorum ama bu hazır form çaylarıda git gide tembelleştiriyo bununda farkındayım :(kayısı incir türü şeyleri denedim ama hiçççççç fayda etmedi..benimle bu konuda deneyimllerinizi paylaşırsanız çoookk sevinirim....

Ben gebelik dolayısı ile geçen hafta 12 saat süren en acılısından bir kabızlık problemi yaşadım..Günüm tuvalette geçti desem abartmış olmam..
Kayınvalidem akşamdan birkaç bardak suyun içine 10 adet kuru kayısıyı 2ye bölüp atıp, kaynamadan altını söndürmemi, sabaha kadar bunu ağzı kapalı biçimde bekletmemi söyledi.Ertesi sabah da suyu içip, kayısıları yemem gerekiyordu.Hepsini uyguladım ve o gün öğlen düzelmiştim.Gerçi ben o akşam 2 yemek kaşığı zeytinyağı da içtim..Hangisi etkili oldu bilmiyorum.Normalde (hamile olmadan önce) senede 1 ya da hiçti kabız olduğum...Çok su içerim belki bununla alakalıdır.

Ben gebelik dolayısı ile geçen hafta 12 saat süren en acılısından bir kabızlık problemi yaşadım..Günüm tuvalette geçti desem abartmış olmam..
Kayınvalidem akşamdan birkaç bardak suyun içine 10 adet kuru kayısıyı 2ye bölüp atıp, kaynamadan altını söndürmemi, sabaha kadar bunu ağzı kapalı biçimde bekletmemi söyledi.Ertesi sabah da suyu içip, kayısıları yemem gerekiyordu.Hepsini uyguladım ve o gün öğlen düzelmiştim.Gerçi ben o akşam 2 yemek kaşığı zeytinyağı da içtim..Hangisi etkili oldu bilmiyorum.Normalde (hamile olmadan önce) senede 1 ya da hiçti kabız olduğum...Çok su içerim belki bununla alakalıdır.

kayısıyı her turlu tukettim :( kuru,yaş,suda bekletip ama maalesef form çayı içmezsem bunların bi etkisi olmuyor..

kayısıyı her turlu tukettim :( kuru,yaş,suda bekletip ama maalesef form çayı içmezsem bunların bi etkisi olmuyor..

Hadi ya :26:Geçmiş olsun, bu problemi sürekli yaşamak çok zor.Peki activia yoğurtları felan var onları denedin mi? Beslenmene dikkat etmen gerek sanırım, lifli gıdalar alman lazım.Nasıl besleniyorsun bilmiyorum ama dediğim şekildeyse maalesef çaydan başka bi çaren kalmıyor canım :44:

mrb arkadaşlar,benim bağırsak sorunum var form çayı içmediğim sürece wc ye çoook zor çıkıyorum ama bu hazır form çaylarıda git gide tembelleştiriyo bununda farkındayım :(kayısı incir türü şeyleri denedim ama hiçççççç fayda etmedi..benimle bu konuda deneyimllerinizi paylaşırsanız çoookk sevinirim....

Merhaba arkadaşım.Kabızlığını biraz önleyebilecek bir kaç önerim var.
Her öğünde mutlaka yoğurt yiyebilirsin.Hatta yarım bardak yoğurda 1,5 çay kaşığı çiçek tozu koyup bu şekilde tüketebilirsin.
Sinameki çayı çok iyi geliyor fakat oda belirli bir süre sonra bağırsakların tembelleşmesine neden oluyor.
Biberiye çayı,funda yaprağı ,mate çayı kullanabilirsin.
yalnız bu çaylar ve çiçek tozu zayıflatabiliyor.Yani kilondan memnun isen sadece her öğün yoğurt yemeni tavsiye ederim.
Benim arada böyle sıkıntılarım oluyor benım çözümüm cici bebe ve süt.Sütü kaynatıp cici bebeyle karıştırıyorsun.Ardından su içtiğim zaman sorunum kalmıyor... :) Bu tarz şeyleri çok denedım orta okulda 75 kiloydum.Şimdi 49 kiloyum.Sıkıntım 75 kilo iken vardı şuanda bir sorunum kalmadı çok şükür.
Umarım seninde bu sorunun düzelir.

Back
X