kabızlık problemi..

NAZEYCEM

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Eylül 2009
31
0
86
40
Adana
daha öncede yazmıştım kızımdaki kabızlık konusunda söylediğiniz bi çok şeyi yaptım erik kayısı ne bilim herşeyi oturma banyosu dediler onuda deniyoruz ama kızım bunların hiçbirini yemiyo ve yaptıramıyoruz bi ağlama tutturuyor ağladığı zaman bu sefer huyudur istifar eder napacağız biz bunları nasıl alıştırabiliriz psikologdanda anlamazki 3 yaşındaki çocuk nasıl alıştırcaz yardım nolur yapmıyor yapmıyor diye olumsuz olmak istemiyorum ama gerçekten böyle offf offf

cok uzuldum arkadasim gecmis olsun ilaclari yokmu kabizligin yag iceren suruplari var,benim kizimda az cekmedi istahsizdi cok, genelde istahsiz cocuklarda oluyor, 3 aydir kizimda kabizlik problemi sona erdi, iceceklerden cok ver,yapmasi icinde zorlama, ben yurtdisinda yasiyorum doktorum saft ver dedi eskiden vermiyordum saglikli bulmuyordum, ama faydasi oldu sanirim hergun severek bir bardak iciyor, insallah en kisa surede bu kabizlik belasindan kurtulursunuz aklima bir sey gelirse yazarim ...kolay gelsin

kayısı kabızlığa mutlaka iyi gelir ama sakın şeftali verme kabız yapar şeftali

canim benim bir arkadasimin kizindada vardi kabizlik sorunu doktor 7 yasina kadar ilac kullanmasini onerdi.sakin zorlama bol bol su ve arkadaslarib dedigi gibi meyve suyu ver ve asla zorlama bu yastaki cocuklar cok inatci oluyorlar.

ayni sorunu kiz kardesimde yasadi.3-4 yasalrindayken tuvalete gidiyor ama bir turlu yapamiyordu.
Klozette dakikalarca beklerdi ikindikca ayaklari titrerdi. Sonra da midesi bulanmaya baslardi.
Kuru kayisi,erik hosafi vs. hepsini denemistik.Karni cok siskin oldugunda acile goturup lavman yaptirdigimiz bile olmustur. Su anda 6 yasinda ve yaklasik 1 yildir duzenli olarak tuvalete gidebiliyor.(sonradan surpriz kardesim, elimde buyudu cadi:asigim:) Annem muz yedirmezdi fazla..

Eger kuru kayisidan tiksiniyorsa hic bu bahsi etmeden kabizliga iyi gelen farkli bir gida bulup, ornegin meyve yerken, hep birlikte yiyebilirsiniz.Farkinda olmaz boylelikle

Son düzenleme:
kuru gıdalardan abur cuburlardan uzak tutun çorba ve sulu yemekler yedirin
armutta kabızlığa iyi gelir meyve suyundan çok meyvenin kendisini yedirin daha iyi geliyormuş o zaman

Çocuk cerrahına götürmelisiniz. Kabızlık durumu psikolojik mi fizyolojik mi saptansın. Vereceği ilaçları düzenli kullanmanız gerekiyor. Merak etmeyin barsak düzenleyici ilaçları çocuk 1 yıl kullansa da bir zararı yokmuş. aynı sorun bizde 1 yıldır mevcut 3 aydır çocuk cerrahına gidiyoruz. Benim oğlumda kayısı meyve falan yemez. Kompostu içiyorsa öyle deneyin. Hazır meyve suyu seviyorsa içine katın. Bol bol su içmeleri gerekiyor,içmiyorsa meyve suyu vermeye çalışın.

Bizdeki durum psikolojik olduğu için psikoloğa da götüreceğiz. Psikologtan anlamaz demeyin. Bir çok çocuğun yeme bozuklukları psikologların uyguladığı davranış terapileriyle düzeliyormuş. Çocuk cerrahı bu şekilde düzelen bir çok hastası olduğunu söyledi. Biz ilaç kullanmamıza rağmen yine kabız oluyor. Çünkü psikolojik acıdığı için kendini sıkıyor. Beslenme düzeni de berbat olduğu için hep kabız oluyor.Biz de sürekli anlatıyoruz bir yıldır, ama anlamıyorlar işte. Böyle çocuklar kaka olayını çok saplantı yapıyorlar.

Kabızlık problemi bazen psikolojik olabiliyor, yeme alışkanlıkları ile ilgili de olabilir. Doktor en doğruyu size söyleyecektir muhakkak ama ben daha önce yazmıştım, tamamen doğal bir lif takviyesi olan dulcofibre var, doğal bir ürün olduğu için hamilelerin kullandığını biliyorum, çocuklarda kullanabiliyormuş, deneyebilirsiniz tabi doktorunuza danışarak. Geçmiş olsun.

Benimde arkadaşlarımın bebeklerinin çoğunluğu kabız doktorun söylediği sık sık ama azar azar yedirin bence faydasını göreceksiniz

Bu arada ben her gün prebiyotik yoğurtlardan veriyorum, 1 yaşın üstündeki çocuklar güven rahatlığı ile tüketebilirmiş.

evet kayisi iyi geliyor kabizliga ama ac karna ver. saf zeytin yagda icire bilirsen kizina bir cay kasigi zeytin yag icir benim yigenimdede va kabizlik ablam iki gune bi zeytin yag iciriyor cok faydasini goruyor.

canım benim kardeşim de kabızlık sorunu çekiyordu. Annem küvete onun dayanacağı kadar sıcak su doldurup içinde bekletiyordu biraz. Sonra kardeşim kakasını yaptırıyordu suyun içinde. Su yumşattığı için fazla acı çekmiyordu. Daha sonra her yerde suya yaptıramam diye hergün aynı saat de kaka yaptırmaya çalıştı. poposundan ilaç sıkıyodu yada çikolata gibi ishal yapan ilaç vardı onu yediriyordu. ama hep aynı saat de ... Kardeşim şimdi kendi yapıyor hiç zorluk çekmeden... Meyve suyu yada meyve sevmiyorsa oyun oynatarak yedirin... Benim kızım yemek istemediği zaman en sevdiği bebeğini alıyorum ona yedirirmiş gibi yapıyorum sonra konuşuyorum "aaaa emine (bebeğinin adı) tatlı demi yediğin mama" gibi... Kızım da merak edip yemek istiyor. Sen zorladıkça o inadına yemez. Birde çocuklar yemedikleri şeyleri yaşıtlarında görerek özeniyorlar. Kızınızın yaşında çocuk varsa çağırın size gelsinler. Yemediği şeyleri yaşıtının yediğini görünce aynısını o da yapmak isteyecektir. Allah kolaylık versin... Ha birde üzüm de ishal yapar. Ben kızıma kuru üzümü jelibon diye yutturdum kaydirigubbakcemile3 şimdi görünce jelibon istiyorum diyor üzüün faydası saymakla bitmez opuyorumnanaktan

canım 3 yasındaysa ve uzun zamandır bu sorunu yasıyorsa gitmediysen şayet doktora götürmeni tavsiye ederim bağırsak sorunu olabilir kızının umarım ciddi birşey değildir şimdiden geçmiş olsun

canım benim 1 yaşındaki kızım tam 15 gün hiç kaka yapmamıştı. doktora götürdük. önce 5 gün kullanmak üzere lavman verdi. her gün lavman yaptım. şu küçük yeşil olandan isim veremiyorum.5 gün kullandık dr önce içi bi boşalsın dedi. sonra barsak sulandırıcı bi şurup kullandık aynı zamanda başlayıp. lavmanlar bitince yine yapmadı. kuru kayısı erik falan fayda görememiştim. sonra bi sabah kahvaltı etmeden uyanınca kayısıları haşladım ve kendi suyunda blendırdan geçirdim. püre halinde AÇ KARNINA yedirdim o gün bu gündür maşallah yapıyor. 1 hafta bu kayısıdan yedirdim ama. dr. geçmezse cerraha götürün demişti. ama psikolojik te olabiliyomuş kabızlık. bizim ailedeki sorunlarda vardı ondan da etkilendi diye düşünüyorum. bu aç karnına kayısı olayını dene. umarım iyi gelir.

sütünü yarı yarıya ya da 1/3 oranında sulandırarak verin. inek sütü kabız yapar. bir deneyin, fark görürseniz sütün kabız yaptığından emin olursunuz. aç karnına z.yağı da iyi gelir. ayrıca en çok kabızlık yapan pirinç, muz, elma dan da uzak durun. patates ve havuçtan da. kabak, erik, kayısı, kavun, karpuza devam.

benım kızımda 1 yıl once gobek fıtıgından amelıyat oldu sımdı 2 yasında 1 yıldır denemedıgım yapmadıgım sey kalmadı zeytınyagı meyve suyu duphalac debrıdat surup lavman fıtıl hıcbısey ıse yaramadı smdı cok zor yapıyor hala.lavmanı yaptıgımda bıle cok kucuk cok katı yapıyor.dra da cocuk cerrahınada saglık ocagınada heryere goturdum kım ne dedıyse yaptım ama ıse yaramadı.dr sen elınden gelenı yapman gereken herseyı yapmıssın zaten kendı halıne bırak dedı bıraktım bend ekendı halıne bakalım nezaman duzelecek

Back