Çok geçmiş olsun , benim oğlumda şu an 7 aylık , beni hiç emmedi. ilk 15 gün sağarak verdim sonrasında sütüm kesilince ben yanımda yardım edenim olmayınca mecburen mama verdim ve kabızlık sorunumuz başladı. Makat çatlağı oldu. 2 aylıkken çocuk cerrahiye devlete götürdüm . 6. Ayına kadar sokol şurup kullandık. 6. Ayından sonra duphalac a geçirdi dr umuz. Ağustos’ta yine kontrolümüz var. benim bebişimde ek gıdalara geçtiğimizden beri mecburen her gün ilacını veriyorum . Vermediğim gün kabız oluyor. İlaca rağmen pirinç bulgur vb unlar muhallebiler yada muz patates havuç vb kabız yapan şeyler vermiyorum. Yoksa hemen kabız oluyor. Yani gerçekten çok zor çeken bilir. Allah yardımcınız olsun. Anne sütünden kesmeyin 2 yaşa kadar derim çünkü onun içindeki su oranı bile bebişinizin bağırsaklarını rahatlatır. Keşke benim bebeğimde emseydide verebilseydim
ilacınızı düzenli kullanın ben makat çatlağı en az 6 ayda düzelir demişti dr um bana bu uzun tedavili bir süreç demişti neredeyse ağlamaklı olarak ona ilk danıştığımızda. Çünkü bebikler makatları acıyınca kaka yapmak istemez istemeyincede kaka orda kalır katılaşır demişti kısır döngü yani. İlaç bu yüzden önemli . Çocuk cerrahiye ( Gebze’de önerebilirim malesef iyi bir dr) gitmenizi Öneririm. İnşaAllah bir gün geçeceğine inanıyorum bebişimin ilaçsız kendi toletini yapabildiği günler de gelecek Allah ın izniyle. Bu sadece bir imtihan süreci. Rabbim karşısınıza iyi dr lar çıkarsın
çünkü biz bu sen u bulana kadar devlet ben özelde çok dr dolaştık . Bazıları varki küçücük bebeğe bile para gözüyle bakıyorlar Allah insaflarını artırsın. ben şimdi ek Gıda olarak meyve püresi olarak elma ve armut da vermiyorum mesela onu da söyleyeyim kabıx yapıyor . Sizde bebişinizi neler kabız yapıyor dikkat edin ve ilacını düzenli verin çocuğa yazık, acı çekmesin. Çok geçmiş olsun ☹