- 22 Mayıs 2019
- 20
- 37
- 3
- Konu Sahibi sedeflidondurma
-
Sütten mi kessem ki. Sağsam geçen denedim çıkmadı hiç yarım fincan falan çıktı. Birkaç kez tekrarlasam çıkarmıki. Çıkanı da içmedi benim kız. Biberondan daha küçükken de içmemişti sütümü geçenkini de içmedi.Benim ilk cocugumda oyleydi kusardida.. memeyi biraktim 1 yasindan sonra yemeye basladi. Anne sutu icsin dersen sagop verebilirsin.
Gastroya mı götürdünüzNe kadar içerse o kadar kar onların mideleri küçücük zaten bolca su içirin bu arada çoğu bebekte bu sorun oluyor ne yazıki ki yapısal sanırım eldeki imkanlarla olmuyorsa dr a götürmek kaçınılmaz ben devlete götürdüm hep memnundum ki eşim de sağlıkçıdır
Ya bu benim sıpam içmiyo işte denedim kayısı suları aldım hazır. İçmiyo püskürtüyo ısrar etsem ağlamaya başlıyoreklam yapmak gibi olmasında benim oğlumda da var kabızlık gast ro takibindeyiz dup...lac kullanıyoruz hatta..
fakat şu bimdeki jusy meyve suları varya onun kayısılısı işe yarıyor bak diğer bilinen markalardan bahsetmiyorum bu jusy gerçekten işe yaradı bende de yaramıştı bu yüzden bir koli aldım bitti bayram sonu bir koli daha alırım muhtemelen
Biz de aynı ilacı kullanıyoruz. Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz o ilacıreklam yapmak gibi olmasında benim oğlumda da var kabızlık gast ro takibindeyiz dup...lac kullanıyoruz hatta..
fakat şu bimdeki jusy meyve suları varya onun kayısılısı işe yarıyor bak diğer bilinen markalardan bahsetmiyorum bu jusy gerçekten işe yaradı bende de yaramıştı bu yüzden bir koli aldım bitti bayram sonu bir koli daha alırım muhtemelen
Iste oyalaniyo aklinca doyurmuyodur o sut onu zaten.. doktorunuza danisarak yapin.. ben birakmayi dogru bulmustum iyiki biraktim dedim cunku resmen duzeni olustu, kusmasa daha iyi olacakti ama... diger cocuklarim sadece 3-4 ay emdiler birakmak istemedigim halde.. nasip birazda.. emmeyi sevincede boyle sorunlar oluyorSütten mi kessem ki. Sağsam geçen denedim çıkmadı hiç yarım fincan falan çıktı. Birkaç kez tekrarlasam çıkarmıki. Çıkanı da içmedi benim kız. Biberondan daha küçükken de içmemişti sütümü geçenkini de içmedi.
Kakası hem sert hem bi kere 11. Günde yaptı. 5 6 7 günü buluyo ve her yapışında boncuk boncuk yaşlar akıyo gözünden.. 13 aylık daha yemesini düzenleyemezsem düzenleyebilck gibi durmuyorum malesefElma pirinc muz muhallebi kraker vermeyin. Bu aylarda boyle olmasi cok normal. Karışık beslenene kadar boyle devam.edebilir. kakasi sert mi yoksa sadece aeyrek mi yapiyor. Meaela haftada hatta 10 gunde bir yapan cocuklar olur. Hemen ilaca sarilmayin derim.
gastroya yeni sevk olduk iki gündür daha ilaç o yüzden etkisini daha bekleyeceğizBiz de aynı ilacı kullanıyoruz. Ne kadar zamandır kullanıyorsunuz o ilacı
Emmeyi bıraktırınca birden düzeldi mi bana sanki yine yemicek hepten aç kalcak gibi geliyo cesaret edemiyorum bu konuyu danışmak için farklı doktora da gidebiliriz. Bırak derse ve bıraktırırsam herşey düzelir mi gerçekten kabızlığı. Hiç bir şey yememesi. Sizde hemen düzeldi herşeyi yemeye başladı mı süreç nasıl ilerledi.Iste oyalaniyo aklinca doyurmuyodur o sut onu zaten.. doktorunuza danisarak yapin.. ben birakmayi dogru bulmustum iyiki biraktim dedim cunku resmen duzeni olustu, kusmasa daha iyi olacakti ama... diger cocuklarim sadece 3-4 ay emdiler birakmak istemedigim halde.. nasip birazda.. emmeyi sevincede boyle sorunlar oluyor
Anladım. Bizim çocuk doktorumuz vdrdi ilacı 2 hafta kullan etki etmezse gastroya git dedi. Sizin de mi 2 hafta kullanmanız gerekiyorgastroya yeni sevk olduk iki gündür daha ilaç o yüzden etkisini daha bekleyeceğiz
Birden bire duzelmedi zaten meme biraktirmayida birden yapmadim ben. Once gunduzleri biraktim sonra gece. Kabiz degildiki sukurki o. Kizimda oldu kabizlik dis cikardigindan vs yemiyordu. Cocugumun basuru cikti resmen. Doktor bolgeyi uyusturan krem verdi.. baktim cok sancilaniyor suruyordum.. birde agri kesici surup veriyordum. Kizim gunde 2-3 kez sut iciyor haricinde 3 kez kati gida veriyorum genelde. Meyve yenek corba gibi.. mercimek corbasida bagirsagi calistirir... kabak ayni sekildeEmmeyi bıraktırınca birden düzeldi mi bana sanki yine yemicek hepten aç kalcak gibi geliyo cesaret edemiyorum bu konuyu danışmak için farklı doktora da gidebiliriz. Bırak derse ve bıraktırırsam herşey düzelir mi gerçekten kabızlığı. Hiç bir şey yememesi. Sizde hemen düzeldi herşeyi yemeye başladı mı süreç nasıl ilerledi.
gastro bize bu ilacı verip tahliller sonucunda diyetisyen ve çocuk gelişimine yönlendirdi oğlum katı gıdaları seviyor genelde beslenmesi düzeltilecek az da boğazına düşkün ama son 6 aydır simit patates kızartması yumurta makarna tost şinitzel bunlardan başkasını yemek istemiyor..bakalım diyetisyenle ikna edebilecek miyiz..3,5 yaşında artık aklı eriyor çünküAnladım. Bizim çocuk doktorumuz vdrdi ilacı 2 hafta kullan etki etmezse gastroya git dedi. Sizin de mi 2 hafta kullanmanız gerekiyor
İlaç etki etmediği için korkum kolonoskopi yapcaz falan derseler direk ondan korkuyorum.
Anladım inşallah şifa bulursunuz. Bizimki 13 aylık oldugu için ikna etme söz konusu olmuyor. İnşallah siz basarırsınız.gastro bize bu ilacı verip tahliller sonucunda diyetisyen ve çocuk gelişimine yönlendirdi oğlum katı gıdaları seviyor genelde beslenmesi düzeltilecek az da boğazına düşkün ama son 6 aydır simit patates kızartması yumurta makarna tost şinitzel bunlardan başkasını yemek istemiyor..bakalım diyetisyenle ikna edebilecek miyiz..3,5 yaşında artık aklı eriyor çünkü
Çok tesekkürler çok ayrıntılı yazmışsınız. Bizim minik hep hamur yemek istiyor. Kısır pilav simit ekmek. Gibi şeyleri yiyor. Elma yiyor. Şu ara karpuza aluştı yiyor biraz da olsa. Bişeyler yesin diye bir öğün bu saydıklarımdan veriyorum. 14 aylık oldu benimki. Allah şifa versin herleseÇok geçmiş olsun , benim oğlumda şu an 7 aylık , beni hiç emmedi. ilk 15 gün sağarak verdim sonrasında sütüm kesilince ben yanımda yardım edenim olmayınca mecburen mama verdim ve kabızlık sorunumuz başladı. Makat çatlağı oldu. 2 aylıkken çocuk cerrahiye devlete götürdüm . 6. Ayına kadar sokol şurup kullandık. 6. Ayından sonra duphalac a geçirdi dr umuz. Ağustos’ta yine kontrolümüz var. benim bebişimde ek gıdalara geçtiğimizden beri mecburen her gün ilacını veriyorum . Vermediğim gün kabız oluyor. İlaca rağmen pirinç bulgur vb unlar muhallebiler yada muz patates havuç vb kabız yapan şeyler vermiyorum. Yoksa hemen kabız oluyor. Yani gerçekten çok zor çeken bilir. Allah yardımcınız olsun. Anne sütünden kesmeyin 2 yaşa kadar derim çünkü onun içindeki su oranı bile bebişinizin bağırsaklarını rahatlatır. Keşke benim bebeğimde emseydide verebilseydimilacınızı düzenli kullanın ben makat çatlağı en az 6 ayda düzelir demişti dr um bana bu uzun tedavili bir süreç demişti neredeyse ağlamaklı olarak ona ilk danıştığımızda. Çünkü bebikler makatları acıyınca kaka yapmak istemez istemeyincede kaka orda kalır katılaşır demişti kısır döngü yani. İlaç bu yüzden önemli . Çocuk cerrahiye ( Gebze’de önerebilirim malesef iyi bir dr) gitmenizi Öneririm. İnşaAllah bir gün geçeceğine inanıyorum bebişimin ilaçsız kendi toletini yapabildiği günler de gelecek Allah ın izniyle. Bu sadece bir imtihan süreci. Rabbim karşısınıza iyi dr lar çıkarsın çünkü biz bu sen u bulana kadar devlet ben özelde çok dr dolaştık . Bazıları varki küçücük bebeğe bile para gözüyle bakıyorlar Allah insaflarını artırsın. ben şimdi ek Gıda olarak meyve püresi olarak elma ve armut da vermiyorum mesela onu da söyleyeyim kabıx yapıyor . Sizde bebişinizi neler kabız yapıyor dikkat edin ve ilacını düzenli verin çocuğa yazık, acı çekmesin. Çok geçmiş olsun ☹
kıyamam kuzucuğaÇok tesekkürler çok ayrıntılı yazmışsınız. Bizim minik hep hamur yemek istiyor. Kısır pilav simit ekmek. Gibi şeyleri yiyor. Elma yiyor. Şu ara karpuza aluştı yiyor biraz da olsa. Bişeyler yesin diye bir öğün bu saydıklarımdan veriyorum. 14 aylık oldu benimki. Allah şifa versin herlese
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?