Çocuk Hastalıkları Kabızlık özel hastane mi devlet mi ne yapacagını bilememek

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba herkese. 13.5 aylık bir kızım var. Sorunumuz kabızlık. Bu cuma 2 hafta olacak doktorumuzun verdiği ilacı kullanıyoruz. 2 haftada etki etmezse gastroya gidin dedi ve üniversite hastanelerini önerdi. İlaç kullandığımız 2 hafta boyunca bir kere isal oldu ama 6 gündür yine yapmıyor. Arada kıvranıyo ıkınıyo gibi yapıyo 3 gündür. Karnı mı ağrıyo tutuyo mu bilmiyorum. İki gündür oturma banyosu da yaptırıyorum ama malesef hala kabızız. 4 diş birden çıkarıyo belki ondan da huysuzdur sürekli huysuz da kabızlıktan mı dişten mi ikisinden mi bilniyorum. 13 aylık ama ek gıda işimiz berbat durumda hiçbirşey yemiyor. Günde yarım elma yiyor başka o kadar. Bazen kuru ekmek kıraker veriyorum. Bu tarz seyleri de vermek istrmiyorum hem sağlıksız hem kabızlığı tetikler diye ama tüm gün eline kıraker versem yer ya da kurabiye. Yani yedikleriyle alakalı olabilir kabızlığı çünkü yoğurt meyve sebze çorba yemiyo ne yazıkki.
Durum böyleken gastroya götürmek konusunda kararsız kaldım. Ve özele mi devlete mi götüreyim onu da bilemedim. Sağlık sigortamız var o yuzden özele götürmek bizim için avantajlı gibi ama sırf daha çok para kazanmak için gereksiz işlemlere maruz kalmasından yavrumun korkuyorum üniversite hastanelerinden de sıra alabilmek zor. Aynı sıkıntıyı yaşayan anneler nolur yardım edin. Bu arada fitil kullanmadık hiç. Popoda çatlağı oldugu için ilaç kullanıyoruz. İnşallah derdimi anlatabilmişimdir

Meyveli yogurt versen? Ozellikle kayisili yogurt ise yariyior. Iyi yemesi lazimki bagirsaklar calissin: (
Evde kendim yaptım yemedi ama hazırları deneyeyim bir de su meyveli kefirlerden aldım onu da içmedi. Eline kuru kayısı veriyom 1 tane falan yiyodur toplamda dolanırken ısırıp ısırıp atıyo.

büyükşehirlerden biri iseniz osteopat araştırın derim.
bağırsak sağlığı artık bütün hastalıklar açısından çok önemseniyor.
yaşı küçük ve ileride başka problemleri önlemek için kabızlık tedavisinden ziyade, sağlıklı bagırsak florası üzerinde durmakta fayda var.
belki beslenmesinde de değişiklik yapmak gerekiyordur.

Çok geçmiş olsun 😞
Yemezse ilaçla nereye kadar çıkacak ki tuvalete..
Yani bir sebze yese, bir kuru kayısı, yaz meyvelerinden en kalıcı cozum.
Bence özele götürün sıra beklemektense, yaptırmak istemediğiniz tetkigi yaptirmazsiniz, bu size kalmış bir karar.
Bir de eger içerse geceden bir bardak ılık suyun içine kuru kayısı ve hurma bekletip suyunu icirin tatlı tatlı, hiç yoktan fayda sağlar belki..

Evde kendim yaptım yemedi ama hazırları deneyeyim bir de su meyveli kefirlerden aldım onu da içmedi. Eline kuru kayısı veriyom 1 tane falan yiyodur toplamda dolanırken ısırıp ısırıp atıyo.
Bolca su ver ve hazirda olsa yogurt ver.. yogurt bagirsaklari calistirir, kabiz olmaktan iyidir. Avrupada bi ulkede cocugu saglikli buyutelim derken cocuk acliktan olmus. Hani katki maddeli filan diyoruz ya o yuzden verdim bu ornegi..

Tabii bunlar gecici seyler. Cocugun beslenmesi duzene girmesi gerek ki kabiz olmasin. Yemediklerinde kabiz olur, bizim gibi.

Buarada probiyotik verebilirsin

büyükşehirlerden biri iseniz osteopat araştırın derim.
bağırsak sağlığı artık bütün hastalıklar açısından çok önemseniyor.
yaşı küçük ve ileride başka problemleri önlemek için kabızlık tedavisinden ziyade, sağlıklı bagırsak florası üzerinde durmakta fayda var.
belki beslenmesinde de değişiklik yapmak gerekiyordur.
Beslenmiyoki işte çocuk hiçbirşey yemiyo. Mıncıklata mıncıkşata elma yediriyorum herşeyi yine aynı yöntemle yedirmeye çalısıyorum yemiyor malesef.büyük şehirdeyim araştırayım. Ama sütten mi kesmeliyim galiba süte güveniyor. Doktorumuz kesmenizi önermem çocuk ek gıdaya emmeyi tercih ediyor bu çocugun tercihi dedi. Ama böyle de olmuyor ki

Beslenmiyoki işte çocuk hiçbirşey yemiyo. Mıncıklata mıncıkşata elma yediriyorum herşeyi yine aynı yöntemle yedirmeye çalısıyorum yemiyor malesef.büyük şehirdeyim araştırayım. Ama sütten mi kesmeliyim galiba süte güveniyor. Doktorumuz kesmenizi önermem çocuk ek gıdaya emmeyi tercih ediyor bu çocugun tercihi dedi. Ama böyle de olmuyor ki

osteopat beslenme uzmanı değil.
vücuda bütüncül yaklaşan bir bilim dalı. almanya da çok yaygın.
istanbul da iseniz özel olarak çocukla ilgilenenler de var.
şöyle söyleyeyim, ayak bileğinizin agrısı mide kaynaklı bile olabiliyor. ikisini bir tedavi ediyorlar.
tüm vücut muayene ediliyor(tetkik yok)
vücutta gergin kaslar, eklem aralıklarına va bakılıyor.
karın organlarında hassasiyet ve sertlik muayenesi yine el ile yapılıyor.
bazen basit bir karın masajı, bazen bu gergin olan kaslardan birinin tedavisi ile çözülüyor.
bazen bunların yanında beslenme de düzenleniyor.
anne sütü alıyorsa, sizin beslenmeniz düzenlenir vs...
seans ücretleri genelde yüksek, ama özel sağlık sigortamız var dediniz, bazı kliniklerin anlaşmaları var, araştırıp bakabilirsiniz.
ilk seansta bile çocuk akşamında tuvaletini yapıyor genelde. kökten çözüm için bütün bir tedavi planlanıyor.
eğer doğru kişiye denk gelirseniz para tuzagı da olmaz zira işinde iyi olanların genelde randevuları zaten dolu. belki bebek olduğu için size öncelik sağlanabilir.

osteopat beslenme uzmanı değil.
vücuda bütüncül yaklaşan bir bilim dalı. almanya da çok yaygın.
istanbul da iseniz özel olarak çocukla ilgilenenler de var.
şöyle söyleyeyim, ayak bileğinizin agrısı mide kaynaklı bile olabiliyor. ikisini bir tedavi ediyorlar.
tüm vücut muayene ediliyor(tetkik yok)
vücutta gergin kaslar, eklem aralıklarına va bakılıyor.
karın organlarında hassasiyet ve sertlik muayenesi yine el ile yapılıyor.
bazen basit bir karın masajı, bazen bu gergin olan kaslardan birinin tedavisi ile çözülüyor.
bazen bunların yanında beslenme de düzenleniyor.
anne sütü alıyorsa, sizin beslenmeniz düzenlenir vs...
seans ücretleri genelde yüksek, ama özel sağlık sigortamız var dediniz, bazı kliniklerin anlaşmaları var, araştırıp bakabilirsiniz.
ilk seansta bile çocuk akşamında tuvaletini yapıyor genelde. kökten çözüm için bütün bir tedavi planlanıyor.
eğer doğru kişiye denk gelirseniz para tuzagı da olmaz zira işinde iyi olanların genelde randevuları zaten dolu. belki bebek olduğu için size öncelik sağlanabilir.
İzmirdeyiz. Önerebileceğiniz birisi varsa izmirde özelden yazabilirmisiniz.

Kabızlık konusunu deneyimlemiş anneler yok mu ilaç kullanıp fayda görmeyen anneler neler yaptınız. Gastroya götürsek neler yaşayacagız götürmelimiyiz. Benzer şeyleri yaşamış anneler bir yol gösterin lütfen

İzmirdeyiz. Önerebileceğiniz birisi varsa izmirde özelden yazabilirmisiniz.

maalesef, birebir tanıdığım ve önerebilecegim isimler istanbul’da.

ama bu listeden şehrinizde olanlara bakabilirsiniz.
sağlık sigortanızın geçerli olduğu, yada aklınızda yatan biri olursa, deneyebilirsiniz.
ilk 20 deki isimler daha tecrubeli. başı çekenler zaten.
geçmiş olsun.
en azından bebeğinizi tetkiklerle yormadan ben yerinizde olsam denerim, ki 4 yaşındaki kuzenimin çocuğu için istanbul da özge hanım yardımcı oldu. kısa surede de sonuç aldık.
hem parmak ucu yürümesi, hem de kabızlık problemi tekrarlamadı.

maalesef, birebir tanıdığım ve önerebilecegim isimler istanbul’da.

ama bu listeden şehrinizde olanlara bakabilirsiniz.
sağlık sigortanızın geçerli olduğu, yada aklınızda yatan biri olursa, deneyebilirsiniz.
ilk 20 deki isimler daha tecrubeli. başı çekenler zaten.
geçmiş olsun.
en azından bebeğinizi tetkiklerle yormadan ben yerinizde olsam denerim, ki 4 yaşındaki kuzenimin çocuğu için istanbul da özge hanım yardımcı oldu. kısa surede de sonuç aldık.
hem parmak ucu yürümesi, hem de kabızlık problemi tekrarlamadı.
Su an birini aradım ama çocuklar direk ilgi alanımıza girmiyor. Pediatriye götürmeniz daha iyi olacaktır dedi. Malesef bu şekilde konuştu aradıgım doktor.

Geçmiş olsun öncelikle. ben bebeğime kayısılı hurmalı irmikli muhallebi yqpıyordum tadı güzel oluyor belki sizin kızınızda sever ya da kayısı hurma elma ne varsa kaynatıp meyve suyu şekinde verebilirsiniz bayagı etkili oluyor. Zeytinyağıda içirebilseniz keşke ama tabi katkısız olanlardan onlar çok daha iyi eczanelerde olabilir. Karnına zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz ayrıca. Bebek yemeyince kabızlıkta kaçınılmaz oluyor ne yazık ki

Su an birini aradım ama çocuklar direk ilgi alanımıza girmiyor. Pediatriye götürmeniz daha iyi olacaktır dedi. Malesef bu şekilde konuştu aradıgım doktor.

hepsinin ayrı ayrı eğitimini bilmiyorum. ama ilk 20-30 isimde şehrinizde başka biri varsa arayın derim.
( özellikle listenin ilk yarısındaki isimleri aramanızı söylüyorum çünkü yapamayacakları şey için yaparız demezler)
uzmanlığı olan birine denk gelirsiniz belki 🤷🏻‍♀️
yoksa da doktora gitmekten bu kadar çekinmeyin. zorla tetkik yapmazlar. aklınıza yatmadığı durum olursa alternatiflere geri dönersiniz.
kendi beslenmenizi de duzenleyebilirsiniz, anne sütü alıyorsa.
kabak, kayısı, armut, bol su, süt ürünlerine bir süre ara verme gibi şeyleri deneyebilirsiniz..

Bolca su ver ve hazirda olsa yogurt ver.. yogurt bagirsaklari calistirir, kabiz olmaktan iyidir. Avrupada bi ulkede cocugu saglikli buyutelim derken cocuk acliktan olmus. Hani katki maddeli filan diyoruz ya o yuzden verdim bu ornegi..

Tabii bunlar gecici seyler. Cocugun beslenmesi duzene girmesi gerek ki kabiz olmasin. Yemediklerinde kabiz olur, bizim gibi.

Buarada probiyotik verebilirsin
Evet benim de doğal yedirme takıntım var ama kıraker vererek bu takıntıyı yıktım. Yoğurt ev satın yemiyo ya çocuk hiçbirşey yemek istemiyor. Bütün gece lık lık emiyo gündüz 3 kez falan emziriyorum yesin diye yine de yemiyo.

Geçmiş olsun öncelikle. ben bebeğime kayısılı hurmalı irmikli muhallebi yqpıyordum tadı güzel oluyor belki sizin kızınızda sever ya da kayısı hurma elma ne varsa kaynatıp meyve suyu şekinde verebilirsiniz bayagı etkili oluyor. Zeytinyağıda içirebilseniz keşke ama tabi katkısız olanlardan onlar çok daha iyi eczanelerde olabilir. Karnına zeytinyağı ile masaj yapabilirsiniz ayrıca. Bebek yemeyince kabızlıkta kaçınılmaz oluyor ne yazık ki
Erik kaynatıyorum ben de ama yarım fincan anca içirebiliyorum yeteli olur muki

Evet benim de doğal yedirme takıntım var ama kıraker vererek bu takıntıyı yıktım. Yoğurt ev satın yemiyo ya çocuk hiçbirşey yemek istemiyor. Bütün gece lık lık emiyo gündüz 3 kez falan emziriyorum yesin diye yine de yemiyo.
Benim ilk cocugumda oyleydi kusardida.. memeyi biraktim 1 yasindan sonra yemeye basladi. Anne sutu icsin dersen sagip verebilirsin.

Back