kabızlıa çözüm buldum ama korkuyorum

aozli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2008
591
64
kızlar bebeğime dün katı meyve sıkacağında siyah erik suyu çıkarmaya çalıştım çıkan su değil de posalı marmelat kıvamında oldu.5-6 çay kaşığı yedirdim yatmadan önce.bakıcı sabah biraz zorlanarak ta olsa kakasını yaptı dedi.fakat kafamı karıştırdı bebeğe bunun zararlı olacağını söyledi.onun yerni kaynatıp suyunu içir dedi daha önce denedim onu ama etkisi olmamıştı.sizce yaptığım yanlış mı?zararı olur mu?

Son düzenleme:
canım hiç bişey yapmana gerek yokki. normal zaten kabızlıktan değil kabız olsa katı yapar benim bebişte 3 gün oldu dün yaptı 5 gün sürdüğüde oluyor. 7 güne kadar normalmiş sadece emiyorsa. banada zorlanıyor gibi geliyor ama valla mest oluyordu yaparken garip sesler çıkartıyor yumruklarımnıda sıkıyor kerata artık. çok komik oluyor:)))

Neden zeytinyağı damlatmıyorsun ki ağzına..Bence birde onu dene..Olmadı doktora git..Kabız diye bence bebekle çok uğraşmamalısın fitilede alıştırma onun bağırsakları daha yeni oluşuyo sayılır..Fitil büyüklerde bile bağırsak tembelliğine sebep olabiliyo..Bebekler ek gıdaya geçmeden (4. aydan önce) püreli yada pütürlü şeyler yedirmemek lazım.. Sana tavsiyem doktorla konuşman canım ya..Bırak çaresini doktor bulsun bence..

kütahyada ailemiz yok.eşim de c.tesi dahil çalışıyor.tek başıma da dr.a götüremiyorum.haftaya gidicez inşallah.zeytinyağının saf olması gerektiğini duydum.evdeki olmuyormuş.geçenlerde müdür toplantıyı uzattı.eve geç kaldım bakıcı ona bile surat yaptı.yani çarşıya bile çıkamıyorum onu almak için.bu yıl çok sıkıntı olacak şimdiden belli.sanırım mamaya da alışıyor.emmek istemiyor ben gelince zorla veriyorum 5 dakka emiyor yatmadan önce yine mama veriyorum emmiyor ağlıyor offf...

aozli canm mamayı biberonla vermeyin mamayı kaşıkla versin bakıcı tabi kolayına geliyordur biberon ama söyle kaşıkla versin

X