Kabanları kuru temizlemeye vermektese...

valla şahane yöntem, hiç bir kıyafetimi kuru temizlemeye vermem, hep kendim yıkarım.
çok ağır kimyasallar kullanıyorlar, vücudumda onları taşımaktansa biraz çaba sarfederim olur biter.

senelerdir eşimin ceketlerini, kendi kabanlarımı, eşimin paltosunu makinede yıkarım. Hasssa programda 30 derecede yıkayıp türüne göre 600 yada 400 devirde sıktırp askıya asar kuruturum. Bugüne kadar hiç bir sorun olmadı hala taş gibiler.

Ben de takım elbiselerimi çamaşır makinasının ipek programında yıkayıp ütücüye veriyorum. Kuru temizlemeden sonra kalan kimyasalla karışık ağır ter kokusu yerine mis gibi temzilik kokusu oluyor.

Kaz tüyü montları yıkamayın sakın sonuç berbat oluyor.

bir başka kıyafetim için kuru temizlemeye alternatif ararken yazınızı gördüm vede dikkatimi çekti çünkü benimde kaz tüyü bir montum var vede sürekli giydigimden dolayı artık bana kokuyo gibi geliyor acaba yıkayabirmiyim diye baktıgımda içinde düşük sıcaklıkta düşük devirde yıkanır yazıyo bende yıkamayı düşünüyodum açıkcası acaba sizinkinde de yıkanabilir yazıyormuydu ve sonuç ne kadar kötü çünkü kuru temizlemenin iyi sonuç verecegine en azından koku giderecegini düşünmüyorum

Back