Kabanları kuru temizlemeye vermektese...

marjinalfaydali

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2009
2.535
68
163
Ankara
Selam herkese. Az önce günlerce kuru temizlemeciye verip vermemeyi düşündüğüm taşındığım, en sonunda kendim yıkamaya karar verdiğim kaşe kabanımı yıkamış bulunuyorum. zemuszemus

Sonuç süper. Küvetin içine ılık su ( 30 derece civarı) doldurup yün şampuanıyla köpürttüm ve kabanı içine düzgünce serip biraz beklettim. En çok kirlenmiş olabilecek yerlerini( yaka, kol ağzı, koltuk altları) elimde bastırarak o bölgelere su giriş çıkışını artırdım.Sapsarı bi su aktı .1senede oluşan kir bu .Kendimden utandım :kedi: naniknanik

Sonra, hiç sıkmadan, çamaşır askılığına sererek kuruttum. Böylece sadece suda bekletip sererek hem neredeyse montun 1/4ü kadar olan kuru temizleme parasını vermedim, hem de kuru temizlemecilerin kimyasal ilaçlarını kabanımda taşımaktan kurtuldum.

Tavsiye ederim. kaydirigubbakcemile5

Bende denesemmi acaba :)))korkiyorumm ama kırışmadımıı pekii.Gerçii hiç sıkmam yapmamışsınn..Ütülerken falan çekme hissettinmii.Dur bende yarın deneyim :roflol:

bence cok kaliteli montlarinizi denemeyin ne olur ne olmaz sonradan uzulmeyin

Aslında benimki kaliteli ama :))kafaya koydumm birkere şimdii kabanımı çıkardımm bugün yıkıycam onu havada güzell hemencik kurur:roflol:aslında içini okudum su ile yıkama yapmayın diyorlar :roflol:aman hiçbişi olmazzzz benceşakkıdıBenim kuzenimm krem rengi kabanını çamaşır makinasına atardıı şmdi aklıma geldi:smiley-cool:

Benim şansıma ne deyim ben şimdii hava yağmaya başladıı dün yaz havası bugün kış havası :))))kabanı yıkadımm yumoşladım:roflol:şimdii çamasırlıga serdım ıslak ıslak sizmeye başladııı

bende denemeye cesaret edemem..
o su birikintisiyle kuruyan bir kabanıda giyemem açıkçası.
herşeyden sıkıp yılda bir bu tür şeylerin kuru temizlemeye verilmesi taraftarıyım.

Kaşe kabanımı bende yıkamaya güvenemem birşey olur falan diye...
Aslında sen kendin uğraşırken de aynı masrafı yapıyosun bence...
Emeğin,uğraşman,su parası aynı hesaba denk geliyor....
Bende kuru temizlemeye verilmesi taraftarıyım en azından aklım kalmamış oluyor...

VALLA mis gibi oldu kaşe kabanım :icecream:

Çok sevindim balsuratcım.Çünkü aklımda kalmıştı ya kızcagızın kabanına birşey olursa diye :) Ama hassas davranıldığında görüldüğü gibi hiçbir şey olmuyor.Kaldı ki ben kuru temizlemeciye verdiğim kaç tane mont kaban vs.nin pis pis koktuğunu, temizlenmediğini gördüm. Makinaya atıp yıkarsanız bozulabilir ama bence yağmur kar gören kabanlar sırılsıklam yağmurda çekmiyorsa bozulmuyorsa, küvette görecegi yün şampuanlı muameleden zarar görmez diye düşünüp böyle bi işe kalkıştım ben de.

şuan askıya aldım askıda kuruyorr guneşte çıktııı yarına kadar kesin kurur:)))fırçaladım bide ohhh:icecream:]

Kabanım kurudu bilezemuszemusValla harika oldu şuan askıda balkonda havalanıyorr.Daha sonrada kırışmadı ama yinede ütü vurucam tersinden :)))paylaşım için teşekkürrrr tekrardan

Bende kaşe kabanımı makinenin yünlüler için olan narin yıkama programına 30 dereceye atıyorum, çıkardıktan sonra askıya geçirip o şekilde kurutuyorum hiç bir kırışıklık kalmıyor, ceket mont tarzı şeylere de aynı işlemi uyguluyorum, yıkarken renkliler için olan deterjandan kullanıyorum renklerde solmuyor, bende bu sayede kuru temizleme parası vermekten kurtuldum

Son düzenleme:

bende aynen böyle yıkıyorum kızlar
açık renk kaşe kabanımı 2 kez kuru temizleye verdim o kadar da temiz olmadı
yaz başında makine ye attım tertemiz oldu sonra diyerinide yıkadım hiç bişey olmadı ikisine de

Evet ya, bişey olmaz tabi kaydirigubbakcemile3 Zaten suya atınca çekecekse her sene o kadar yağmur kar yiyince 3 senede kısalması lazım değil mi Ama yine de yünlü programında da olsa makinada vatkası bozulur, eteği büzülür diyenler için en iyisi küvet, küveti olmayanlara da leğen yöntemi kaydirigubbakcemile5

bende küvet yöntemini kullananlardanımkaydirigubbakcemile5

walla ben makinaya bile atmıştım.ama neden atmıştım büyük geliyor du bana gözden çıkarmışdım.
60dereceye attım küçülsün diye
çokda küçülmemiş cuk oturdu hiçde bişey olmadı mis gibi giydim

Bende hep kuru temizlemeye veririm hatta açık renk olanlar öyle pek bir temizde gelmiyor malesef Geçen işyerinden bir arkadaşım krem rengi kabanını 40 dercede atletlerle falan attım dedi, şaşırdım valla hiç bir çekme v.b olmamış hatta yakasında fırfırımsı bişeyler vardı onlarada bi bozulma falan olmamış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…