• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızlar yaa karıştım immatür folikül kist?

gncam

şükürler olsun rabbime...
Kayıtlı Üye
20 Ocak 2009
3.046
1
156
41
İstanbul
arkadaşlar yeni dikkatimi çekti 2 ay önceki ultrason sunucumd sağ ve sol overda 4-6 mm çapında birkaç adet immatür folikül kist gözlendi yazıyo
nedir bu PKO lumuyum buna göre :1no2:

Gncam bir alemsin Pco yumurtalıklarda küçük küçük çok kistin olması demektir..Sende Folkül yani basit bir kisttir Herşeyi okuma boşuna kafana Takıyorsaun ben sana demiyormuyum tokadan başka takma kafana kaydirigubbakcemile3

Polikistik Over Sendromu (PCOS, PKOS); yumurtalıklarda irileşme ve bir çok küçük kist oluşumu ile karakterize olup kişide bir takım hormonal problemlere zemin hazırlayan ve günümüzde neden oluştuğu halen kesin olarak bilinmeyen bir durumdur.

Yandaki resimde polikistik over sendrom olan bir kişinin yapılan ultrasonunda yumurtalığındaki küçük kistler izlenmektedir.

Polikistik over sendromu olan kişilerde;

Adet gecikmeleri (oligomenore)
Sivilce (akne)
Obesite (normalden fazla kilolu olma)
Tüylenme (hirsutism)
Yumurtlamanın düzgün olmaması (anovulasyon) sonucu kısırlık gibi problemler vardır.

Kanda hormon ölçümleri yapıldığında çeşitli dengesizlikler saptanır; özellikle LH (Luteinizan Hormon) ve erkeklik hormonları (testosteron, DHEAS) yükselmiştir.

Bu sendromda; beyindeki hipofiz bölümünden salgılanan ve yumurtalık hormon üretimini düzenleyen, FSH ve LH hormonları arasındaki denge bozulmuştur. Bunun sonucu olarak yumurtalık hormon üretiminde anormal sapmalar ve yumurtlamada problemler oluşmaktadır.

seni seviyoruuuuuuuuuuuummmmmmmmmmmmm
içimi rahatlattın allah bu gece sana bir bebiş yazsın inşallah allahım

Hormon testlerini bir eline alırmısın bana fsh ve Lh değerlerini yazarmısın

tüylenmem yok bir kaç adet yazıyı sayı yazmamış adet düzensizliğim oluyo arada ama biliyosun psikolojikte oluyo genelde hamile olabilirmiyim bu ay diyosam bi kaç gün geçiyo valla

aşkım hormonlar evde bu dosya ofiste kalmış akşam yada yarın yazarım hormonları sana

canımcım bnde de pko vr pko birçok kist dmek inci gibi dizili oluyor merak etme cnm sendeki normal mesela bana drum ultrasonla bakrken sol over polikistik yapıda diyorr ordan anlıyorum zaten sende bişi yk cnmmm merak etme evet ceylanın dediği gibi hormonlardanda anlaşılıyor hayatımmm

zaten öle olsa doktor derdi herhalde demi bi de adetim çok yakındı ben doktora gittiğimde ultrasonu çeken doktor adet yakın sanırım dedi falan

Back