• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızlar acil. Okul kredisi

Okurken evlenenler siliniyormus,okul bitikten sonra evlenip baska kredi cekenlerinkide siliniyormus benim okul kredim var simdide araba kredim var ve evliyim okul bitti muracat edip sildirecegim yani
Biz okul bittikten sonra evlenirken 10 bin kredi çekmiştik,yeni bitti borcu.Onla ilgili bişe yapılabilir mi peki? geri alma gibi? Öğrenim kredimiz de duruyor hala

merhaba belki hala bilgi alamayanlar vardır öğrenim kredisi yapılandırması başladı 31 aralığa kadar süresi var. bilginizee.

Okurken evlenenler siliniyormus,okul bitikten sonra evlenip baska kredi cekenlerinkide siliniyormus benim okul kredim var simdide araba kredim var ve evliyim okul bitti muracat edip sildirecegim yani
Muracati nerden yapioruz bu haber kesin mi

Evlilikti iş-güçtü derken sadece faizi için 2000 TL küsür ödeyeceğimiz öğrenim ve katkı kredilerimiz var eşimle. Bugün anapara ve faizin bir kısmını ödemeye gideceğim ve şimdi bişe duydum 2014 yasasıyla ilgili. Faizin %75lik kısmı eğer taksitlendirip sadık kalırsak siliyormuş.Bu kanun şuan yürürlükte mi yoksa bu ay yada yakın zamanda mı yürürlüğe girecek bilgisi olan var mı? Eğer henüz kesin değilse ödemeyi bugün yapmayıp biraz daha beklemek mantıklı gibi geldi.
Canım 1 ekimde yürürlüğe girdi diye biliyorum.bankaya gidince ordan daha iyi bilgi verirler.

Canım 1 ekimde yürürlüğe girdi diye biliyorum.bankaya gidince ordan daha iyi bilgi verirler.
Aaaaa cidden mi? Ben hep takip ediyorum torba yasada öğrenim kredisiyle ilgili onay yoktu. Yani hala görüşülme aşamasındaydı. Eğer atlamışsam süper bir haber verdin canım:KK36:hangi bankaya gidiliyordu,ziraat mi?

Kızlar bu haberle ilgili link var mı ben bulamıyorum:KK43:

Aaaaa cidden mi? Ben hep takip ediyorum torba yasada öğrenim kredisiyle ilgili onay yoktu. Yani hala görüşülme aşamasındaydı. Eğer atlamışsam süper bir haber verdin canım:KK36:hangi bankaya gidiliyordu,ziraat mi?
Ben öyle diye duydum abiminde kredisi vardı ona da 1 ekimi bekle demişler.öyle haberlerde ben de duymadım genelde vergi borçlarından bahsediyorlar ama abime de 1 ekim diye bilgi vermişler

vergi dairesine gidip bilgi alabilirsiniz. benimde vadesi geçmiş öğrenim kredisi borcum vardı 2000 tl faiz affedildi. ödemesinide peşin yaptım. yani kesin bilgi. bankaya değil hangi vergi dairesi gözüküyorsa oraya başvuruyorsunuz.

Kızlar bu borçların silinmesi, borcu ödemeyi geciktirenler için mi sadece?

Ben yeni mezunum, ödeme tarihine daha 2 yıl var. Sanırım bizleri kapsayan bir durum yok.

vergi dairesine gidip bilgi alabilirsiniz. benimde vadesi geçmiş öğrenim kredisi borcum vardı 2000 tl faiz affedildi. ödemesinide peşin yaptım. yani kesin bilgi. bankaya değil hangi vergi dairesi gözüküyorsa oraya başvuruyorsunuz.
Cidden mi yaa, süpermiş aynen bizim de 2000 kadar. ödemeyi peşin ya da taksitle yapmak bişe değiştiriyor mu acaba peki, bilginiz varmı? Bir de süre ne kadardır acep, bu ay maaşı baya harcadık:110:

Bu başka kredisi olanların borcunun silinmesi doğru mu bnm baya bi kredi borcum varda çok iyi olacak

Ödenmiş faizleri de alabiliyor muyuz peki?
Ben paşa paşa ödemiştim de:D

Kızlar vergi dairesine gitmenize gerek yok. İnternetten gelir idaresi başkanlığına girip "yeni" ibaresini tıklıyoruz orda 3 buton çıkıyor, 3.yü tıklayıp TC numaramızla mevcut borcumuzu yeniden yapılandırıyoruz. Ben sabah vergi dairesine gittim,ordan öğrendim. Yeni ödeme planı mail olarak gelecekmiş, seçtiğimiz taksit oranına göre kredi kartıyla ödeme yapabiliyormuşuz. Bakalım gecikme faizimin ne kadarı affedilecek, beklemedeyim

Bu başka kredisi olanların borcunun silinmesi doğru mu bnm baya bi kredi borcum varda çok iyi olacak
Vergi dairesinde müdür yardımcısına bunu da sordum canım,öğrenim kredisini ödemeden farklı kredi çekilmişse onda da af var mı diye, o konuda bilgisi olmadığını söyledi. Torba yasada böyle bir madde var mı acaba, olsa mutlaka haberi olurdu diye düşünüyorum.

Vergi dairesinde müdür yardımcısına bunu da sordum canım,öğrenim kredisini ödemeden farklı kredi çekilmişse onda da af var mı diye, o konuda bilgisi olmadığını söyledi. Torba yasada böyle bir madde var mı acaba, olsa mutlaka haberi olurdu diye düşünüyorum.
naptınız ceyz

nasıl yapılandırma yaptınız mı borcunuz ne kadar çıktı
Günaydın kızlar, yapılandırma yaptık bu konuyu açtığım ay. Ocak ayında da tüm borcu kapattık çok şükür. Tutarları net hatırlayamıyorum ama 2000küsür para affedildi,toplamda 6000bin küsürdü. Mutlaka başvurun derim,size yakın vergi dairesini arayıp süresini öğrenin çünkü başvuru bitmiş de olabilir

Günaydın kızlar, yapılandırma yaptık bu konuyu açtığım ay. Ocak ayında da tüm borcu kapattık çok şükür. Tutarları net hatırlayamıyorum ama 2000küsür para affedildi,toplamda 6000bin küsürdü. Mutlaka başvurun derim,size yakın vergi dairesini arayıp süresini öğrenin çünkü başvuru bitmiş de olabilir
evet ben yaptım süresi bitti zatende. ben peşin ödemedim bu yüzden taksitlendirdim geçen hafta ilk taksidini yatırdım hadi hayırlısı bakalım.

Back
X