• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızımın boynu çok kızarıyor?

Buketetin34

Üye
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2023
554
140
23
Merhaba arkadaşlar 4 buçuk aylık bir kızım var sadece anne sütüyle beslenıyor.Yaklaşık 2,3 aydır boynu süreklı kızarıyor hafıf kızarmaydı önceden 3. Ayından berıdır ağzı aşırı sulanıyor yakalık takmama ragmen bazen yakası ıslanıyor ve boynu, ensesı,gogus ustune kadar kıpkırmızı oluyor.Özel hastanede doçent bır cocuk doktoruna gıdıyoruz cok ıyı bır doktor durumu takıp ettıı krem verdı krem “mustela stelatopua intense”sürüyorum asla işe yaramıyor en son doktorum yumurta yıyorsan o yapıyordur dedı ve hergun yıyorum bende kestım 10 gun oldu ama asla ıyı olmuyor artık gercekten psıkolojım alt ust oldu yanı aşırı kızarıyor elını boynuna goturuyor sureklı bole bır sey yasayan oldumu ? Olduysa gectımı ya da nasıl gecer ? Doktorum alerjı testı yapsa kesın sonuc cıkar mı sızce,neyden oldugunu bulamazsak ve doktor bana ya sütten kes derse ben naparım kızım napar ben bılmıyorum lütfen bana bı akıl verın anneler.

Salyadan olma ihtimali çok yüksek. Ya da kusuyordur. Kustuğu boynunda kalıyordur o tahriş ediyordur. Toplu bir bebikse kusma, salya gibi bir seyden ıslanıyordur. Islak kalıyordur ondan oluyordur. Veyahut deterjanı falan dokunuyor olabilir. Babası falan sakallı birisi öpüp kokluyorsa boynunu ondan olabilir. Giydirdiklerin yakalı, güpürlü gibiyse o da yapıyor olabilir. Boynu gene çok öpülen bir yerse salyadan vs olabilir… günlük yıkayıp nemlendirmeyi dene. Yuzunu, boynunu ıslak mendille siliyorsan onu kes. Islak pamuk olabilir. Kuru ve nemlendiricili bırakmaya calış

Kilolu bir bebek mi ? Yani hava almalı her duş almalı ama bunun haricinde kuru ama nemli olmalı. Yani losyon ya da krem kullanması lazım. Bence başka bir doktora danışın kremle çözülebilir daha da ilerlemeden. Hani Mustela gibi değil de belki medikal bir ilaç şeklinde

Salyadan olma ihtimali çok yüksek. Ya da kusuyordur. Kustuğu boynunda kalıyordur o tahriş ediyordur. Toplu bir bebikse kusma, salya gibi bir seyden ıslanıyordur. Islak kalıyordur ondan oluyordur. Veyahut deterjanı falan dokunuyor olabilir. Babası falan sakallı birisi öpüp kokluyorsa boynunu ondan olabilir. Giydirdiklerin yakalı, güpürlü gibiyse o da yapıyor olabilir. Boynu gene çok öpülen bir yerse salyadan vs olabilir… günlük yıkayıp nemlendirmeyi dene. Yuzunu, boynunu ıslak mendille siliyorsan onu kes. Islak pamuk olabilir. Kuru ve nemlendiricili bırakmaya calış
Yapmadıgım sey kalmadı.sık sık banyo yapıyorum asla nemlı tutmuyorum temızlıgıne cok dıkkat edıyorum bıraz kussa hemen sılıyorum ama kılolu ve gıdısı var yanı boynu etlı ve evet cogu zaman hava almıyor kremler suruyorum babası sakalını değdirmiyor hıc ınanın o boynu yuzunden napıcagımızı şaşırdık bende agzının suyundan olabılır dıye dusunuyorum cunku boynu, mendılı ıslanıyor ıster ıstemez yakasıda ıslanıyor oda yapıyor sankı ama ense hıc ıslanmıyor o nıye ole kızarık bole isilik gıbı artık stres oluyorum her kızardıgını gorunce

Son düzenleme:
Kilolu bir bebek mi ? Yani hava almalı her duş almalı ama bunun haricinde kuru ama nemli olmalı. Yani losyon ya da krem kullanması lazım. Bence başka bir doktora danışın kremle çözülebilir daha da ilerlemeden. Hani Mustela gibi değil de belki medikal bir ilaç şeklinde
Kılolu bı bebek gıdısı var hatta gıdı boynunu kapatıyor cogu zaman , hıjyenıne cok dıkkat edıyorum doktorum yumurta dıyetı yap gecmezse kortızollu krem baslatıcam o da en son secenek olsun dedı ama ben temız tutuyorum kuru tutuyorum sudokremde suruyorum mesela bırgun ıyı sonra yıne kotu yedıgım bı sey mı dokunuyor ben anlamadım gecermı acaba ya boynunu dık tutuyor ama hep degıl bazende kafası egık oluyor o zaman cok tahrıs olıyor bıde agız suyu aktımı ustune hemen kızarıyor yakasında mendılde olsa o su bazen alta gecıyor.bu defa alerjı testine soksalar persembe gunu dıye dusundum eger yıne cozum olmazsa baska doktora gıdıcem doktorumuzda cok ıyı ılgılı bılgılı bırı bılmıyorum napsam artık çıkmaza gırdım boynunu ole gördukçe stres oluyorum zaten baska yerınde sorun yok sadece boyun, ense, gogus bıde bazen pişik oluyor o cok kotü sayılmaz.

Eğer pişik de oluyorsa ki zaten boynu da pişik oluyor aslında o zaman alerji kaynaklı olabilir testle en azından öğrenirsiniz. Çocuğa da ağrı verir o pişik düşününce üzülmenizi çok iyi anlıyorum. Doktorunuza güveniyorsanız alerji testi yaptırı . Genelde süt ürünleri yumurta et bakılıyor sanırım alerjide. Bebeğin boynuna hiç gazlı bez koydunuz mu? Bir arkadaşımın oğlu çok tombikti boynu pişerdi o kremledikten sonra gazlı steril bez koyardı ve çabuk düzeldiğini söylerdi.

Eğer pişik de oluyorsa ki zaten boynu da pişik oluyor aslında o zaman alerji kaynaklı olabilir testle en azından öğrenirsiniz. Çocuğa da ağrı verir o pişik düşününce üzülmenizi çok iyi anlıyorum. Doktorunuza güveniyorsanız alerji testi yaptırı . Genelde süt ürünleri yumurta et bakılıyor sanırım alerjide. Bebeğin boynuna hiç gazlı bez koydunuz mu? Bir arkadaşımın oğlu çok tombikti boynu pişerdi o kremledikten sonra gazlı steril bez koyardı ve çabuk düzeldiğini söylerdi.
Cok tesekkur ederım canım ,her sey denedım kılosu var gıdısı var baya oda hava almasını engellıyor boynunun, alerjı testı yaptırcam persembe gunu tatıl ya 2 gun.Ama gazlı bez hıc denemedım. agzının suyu akıyor ya hemen kızarıyor anında o su cok etkılıyor bence

Back
X