• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım aç yaşıyor,hiç birşey yemiyor?İştahı nasıl açılır...

sütle alakası yok bence yemese benim kızım yemezdi. Bazen ictiği sut 1 litreyi buluyor gunde ama yemeginide çok guzel yiyor. Ama abur cubur keser derseniz inanırım cunku benim kızım abur cuburdan nefret ediyor abur cubur yerine haşlanmış mısır veriyorum bazende kendim meyveli yogurt yapiyorum. Bence siz abur cuburu tamamen kesin alıştı die bir şey yok siz vermezseniz o da yemez zamanla da unutur. Bu arada benim kızımda 2 yaşinda

Benim oğlum 1 yaşından beri böyle.
Şuan 2 yaşında olacak ve kilo alımı aylardır yok.
Bütün günü 1 tane muzla geçirdiğini bilirim.
Basen 2 hafta sadece meyve ve biberon maması yiyiyor, en sevdiği şeyleri bile eşiyle itiyor.
Zaten çorbaymış, sulu yemekmiş aylar oldu boğazından geçmedi.
Yedikleri et, tavuk, makarna, bulgur pilavı, lahmacun, meyve ve tatlı!
Maalesef ki tatlıya hayır demez.
Çünkü hala ve yeğenler tarafından alıştırıldı, bırakmıyor da.
Doktor iştah açıcı şurup verdi ama kullanmadım.
Şurup içirmek zaten çin işkencesi gibi.
Kendi haline bıraktım ben.

Sağlıklı abur cubur tarzı yicekler araştırsanız.. hatta abur cubur paketlerini boşaltıp bunları koysaniz ... yedikçe iştahı açılır inş.. muzlu süt , elma yada patatesi ince dilimleyip fırın kağıdında cips gibi pişirip pakate koyup verseniz.. yada ne bilim hurma topları yapıp çubuğa takıp lolipop yapsanız.. ev yapımı pudingi hazır kutulara koyun kandırın.. belki böylece yemeye tekrad alışır..

Benim oğlum 1 yaşından beri böyle.
Şuan 2 yaşında olacak ve kilo alımı aylardır yok.
Bütün günü 1 tane muzla geçirdiğini bilirim.
Basen 2 hafta sadece meyve ve biberon maması yiyiyor, en sevdiği şeyleri bile eşiyle itiyor.
Zaten çorbaymış, sulu yemekmiş aylar oldu boğazından geçmedi.
Yedikleri et, tavuk, makarna, bulgur pilavı, lahmacun, meyve ve tatlı!
Maalesef ki tatlıya hayır demez.
Çünkü hala ve yeğenler tarafından alıştırıldı, bırakmıyor da.
Doktor iştah açıcı şurup verdi ama kullanmadım.
Şurup içirmek zaten çin işkencesi gibi.
Kendi haline bıraktım ben.
Tipki benim oglum gibiymis. Daha 3 ogun yemek yedigini hic bilmem. 6 aylikken ne kadar yiyorsa hala ayni olcude yiyor ve gunu hep 2 ogunle kapatir. Sut yogutmrt yumurta ve peyniri asla agzina almaz. Sabah kahvaltisi birgun kiyma kavurma birgu sucuk bu kisir dongude gidiyoruz. Aksama da ya et ya tavuk bazen de yarim kase corba.

Önce bir tabak çorba içmesini ardından ödül olarak çikolata vereceğinizi söyleyin. Bu Çikolatayı da görsün. Tamamını yerse ki abartılı bir kase olmasin yiyeceği kadar verin. Bitirince çikolatayı da verin. Eğer yemez veya tabağı bitirmezse çikolatayı vermeyin ve sebebini de söyleyin. Bu arada yine abur cubur vermeyin aç kaldi vs. diyerek.
Bunu bir süre tekrar edin. Muhtemelen nasil olsa çikolata, kek geliyor diye yemeği kesmiş. Hatalı bir öğreti olmuş. Umarim alışır.
Zaten abur cubur ben vermiyorum çok nadir belki inanın ödül sunsamda yemiyor bir aydir

Ac yasiyor derken hic bir sey yemiyor mu? Bu cocuk fotosentez mi yapiyor? Mutlaka yedigi bir seyler vardir. Ayrica corba ictin iki Kasik yemek yedin diye cikolata odul yapilmaz. Cunku yemek yemek odul yapilacak bir davranis degildir. Yerse yer yemezse acikinca yer.
Bende fotosentezle yaşadığını düşünmeye başlayacağım yakında evet yemiyor içerse sut ve su içiyor sadece

Bir gun boyunca neler yiyor mesela? Ac olmaz cunku 1 ay.
Gercekten ac dursa simdiye kadar sikintilar, halsizlikler vs ortaya cikardi.
Su içiyor,sut içiyor çok açıkirsa patates kızartması istiyor sonunda çaresiz kalıp yapıyoruz yafa kahvaltıda iki üç. Parca ekmek alıyor yumurtayla bu diğer turlu öğle.akşam hic bisey yemiyor ödül , sevdigi şeyleri sunmamiza ragmen

Muhtemelen demir eksikligi var,gunluk almasi gereken kalsiyumdan fazlasini vermeseniz iyi olur.Degerlerine baktirmayi aksatmayin. Istahsizlik konusunda pedagog tavsiyesiyle soyle bir cozum bulduk.Anne baba cocuk gunu yapiyoruz.1 gun o ne isterse onu pisiriyorum genelde makarna tavuk istiyor veya disarida yesek olur mu diyor,kabul ediyoruz.Anne gununde benim istediklerimi,babasinin gununde babasinin soyledigi yemegi yiyoruz.Mirin kirin yaptigi oluyor ama oyunun kurali geregi 5_6 lokma da olsa yiyor
2.3 ay önce değerlerine baktirdigim d vitamini eksik çıktı sadece

Süt ne kadar tüketiyor günde?
Biberonla mı içiyor sütünü?
Anne sütü mü?

Fazla süt iştahı kapatır...
Sütü sabah ve aksam içiyor versem hep içerde vermiyorum ama bakiyorumki ac inatla yemeyince bari sut icsin diyorum gün sonunda ama:KK43:

Sütü sabah ve aksam içiyor versem hep içerde vermiyorum ama bakiyorumki ac inatla yemeyince bari sut icsin diyorum gün sonunda ama:KK43:

Geçici bir durum olduğunu düşünüyorum...

Dönem dönem çocuklarda iştahsızlık baş gösterir...

Meyve tüketiyor mu?
Kayısı,şeftali,kiraz,dut yaz mevsimi meyveleri bol vitaminli...
Bunları tüketmeyi sevmiyorsa meyveli yoğurt yapın kendiniz,hazır almayın...

Acaba sorun süt mü? Süt insanı tok tutuyor ya. O da belli ki seviyor ve içtiği için acıkmıyor.
Bir mesajda dayanamayıp patates kızartıyoruz demişsiniz. Bu da bir yerde ona çözüm gibi geliyordur. Nasil olsa anne istediğini verecek diye düşünüyordur. Doğru beslenme planı nedir bilemem o yaş için siz bilirsiniz. Bu çizgiyi oluşturup hiç dışına çıkmayın. Bir yerde size alışır ya da aç kaldığı için kabullenir. Annelik duygusu kıyamıyorsunuz ama çocuk da yetersiz besleniyor belli ki.
Siz yine de doktora götürün değerlerine baksınlar. Biz uzman değiliz. Çocuğun sağlığı ile oynamak olmaz. Sadece fikir olsun diye yazıyoruz. Sonucu da paylaşın mümkünse burada.

Bende fotosentezle yaşadığını düşünmeye başlayacağım yakında evet yemiyor içerse sut ve su içiyor sadece

Su içiyor,sut içiyor çok açıkirsa patates kızartması istiyor sonunda çaresiz kalıp yapıyoruz yafa kahvaltıda iki üç. Parca ekmek alıyor yumurtayla bu diğer turlu öğle.akşam hic bisey yemiyor ödül , sevdigi şeyleri sunmamiza ragmen
E demissiniz su ve sut harici patates ekmek yumurta yiyor diye. Demek ki HIC BIR SEY YEMIYOR degilmis. Sorun sutte. Sutu kesin. Bir de d vitamini eksikligi istahsizlik Yapar. Gunesten almasini saglayin.

Back