• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kızım aç yaşıyor,hiç birşey yemiyor?İştahı nasıl açılır...

rrrapunzelll

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
482
430
103
35
Merhaba 2 buçuk yaşındaki kızım orta halli istahi olan bir çocuktu yani sevdiği şeyleri bi şekilde yerdi...Ama 1 aydır çocuğa bisey oldu sevmediği değil sevdiği yemekleri bile reddediyor en sevdiği anne yap dediği şeyleri bile :( bekledim geçicidir dedim ama geçmiyor kahvaltıda babası zorla bi kaç lokma yediriyor onunla aksam ediyor.Önüne yemeği bırakıp ısrar etmedim kendi haline bıraktım ama yok buda ise yaramadı.Çoğu zamanda yediği şeyi ağzına alıyor ama oguruyor ve geri çıkartıyor lokmayı neden boyle yapıyor psikolojik mi diye bile düşünmeye basladim.Kan değerleri düşecek diye korkuyorum cocuk ac yaşamaz diyen olacak belki ama ac yaşıyor sut istiyor midesine sut bari gitsin diye veriyorum :( bu arada abur cuburuda seven bir.cocuk malesefki esimin dükkânda patron markete götürüp götürüp alistirdi fazla almiyorum ama istiyor seviyor çok az alıyorum ama özellikle bu ara biraktik neredeyse aciktikca bunlardan istiyor vermiyorum ama yine yemiyor doktora goturecegim bayramdan sonra artik herşeyi demedim olmadı cocuk 1 ay için tamemen yemeyi neden.bırakır iştahı nasıl açılır :( konumu tasimayin lütfen en büyük derdim bu şuan

Önce bir tabak çorba içmesini ardından ödül olarak çikolata vereceğinizi söyleyin. Bu Çikolatayı da görsün. Tamamını yerse ki abartılı bir kase olmasin yiyeceği kadar verin. Bitirince çikolatayı da verin. Eğer yemez veya tabağı bitirmezse çikolatayı vermeyin ve sebebini de söyleyin. Bu arada yine abur cubur vermeyin aç kaldi vs. diyerek.
Bunu bir süre tekrar edin. Muhtemelen nasil olsa çikolata, kek geliyor diye yemeği kesmiş. Hatalı bir öğreti olmuş. Umarim alışır.

Bir gun boyunca neler yiyor mesela? Ac olmaz cunku 1 ay.
Gercekten ac dursa simdiye kadar sikintilar, halsizlikler vs ortaya cikardi.

Muhtemelen demir eksikligi var,gunluk almasi gereken kalsiyumdan fazlasini vermeseniz iyi olur.Degerlerine baktirmayi aksatmayin. Istahsizlik konusunda pedagog tavsiyesiyle soyle bir cozum bulduk.Anne baba cocuk gunu yapiyoruz.1 gun o ne isterse onu pisiriyorum genelde makarna tavuk istiyor veya disarida yesek olur mu diyor,kabul ediyoruz.Anne gununde benim istediklerimi,babasinin gununde babasinin soyledigi yemegi yiyoruz.Mirin kirin yaptigi oluyor ama oyunun kurali geregi 5_6 lokma da olsa yiyor

Sütten kaynaklandığını düşünüyorum. Kızımda o yasta günde 2kez sut ıcerken abartıp sabah öğlen ıkındın akşam derken ıstah falan gıtmıstı. Sütü azalttık bır şekilde .yemek sonrası verıyorum ısterse. Abur cubur ve sut u azaltın .abur cubur da 3yasında kızım, kıştan beri belli seylerı yıyor sadece ve yemek oncesı gostermıyorız gün ıcınde sadece ıstedıgınde 1tane sakız tek parça cıkolata dondurma falan onu da hadi önce yemek yıyelım meyve yıyelım sonra surprız varmış diyerek

arkadaşı yok mu?
yemek saatini ayarlayın birlikte yemesini saglayın.
yetişip alabilecegi yerlere krep börek meyve gb şeyler hazırlayıp bırakın yemek istedikçe alıp yer

Kizim 16 aylik. Ramazanda bizim biraz aksadi ama normalde kendimede hazirliyorum. Kizim yemek yiyelim hadi diyorum, sadece bir kez soyluyorum. Bakiyorki ben hic israr etmedim gelip kendi oturuyor yanima.

Bazen oyun daha cazip geliyor, yemek istemiyor. yemiyorsan kaldiriyorum diyorum ve gercekten kendim yeyip kaldiriyorum. Bir sonraki yemek saatine kadar su disinda birsey vermiyorum. Ilk zaman biraz ac kaldi ama suan hic ikiletmeden geliyor cunku pesinde kosarak yedirmeyecegimi ve yemezse beklemek zorunda oldugunu biliyor.

Biraz gaddar bir anne gibi gorunebilirim ama bunu yapmasaydim duzen kuramazdim.

Önce bir tabak çorba içmesini ardından ödül olarak çikolata vereceğinizi söyleyin. Bu Çikolatayı da görsün. Tamamını yerse ki abartılı bir kase olmasin yiyeceği kadar verin. Bitirince çikolatayı da verin. Eğer yemez veya tabağı bitirmezse çikolatayı vermeyin ve sebebini de söyleyin. Bu arada yine abur cubur vermeyin aç kaldi vs. diyerek.
Bunu bir süre tekrar edin. Muhtemelen nasil olsa çikolata, kek geliyor diye yemeği kesmiş. Hatalı bir öğreti olmuş. Umarim alışır.

Bu yöntemi bir süre eğitimcilerde pekiştireç mi ne diyerek kullandı. Ödül yöntemi.
Ama artık kimse tavsiye etmiyor.
Çünkü çocuğa farklı mesaj veriliyor imiş.
‘Yemek yemek ancak sonunda çikolata varsa yapılabilecek bir eylem. Aslında sen yemeği degil, çikolatayı istiyorsun’ gibi...
Bu hatırladığım ama en az bunun gibi 5-6 şey daha var çocuğa alt metinde yanlış mesaj veren. O yüzden doğru bulunmuyor.
Geçici olarak başarı sağlanıyor tabi, ama çocuk yemek yemek için hep dış motivasyona ihtiyaç duyuyor.
Ama tabi herkesin kendi tercihi, kendi doğrusu.

Abur cubur ve sütü ortadan kaldırın.
Yemek yeme saatlerini ve öğünlerini belirleyin.
Yemek istemezse bir sonraki öğünü beklesin.
Sonunda pes edecek :)

Merhaba 2 buçuk yaşındaki kızım orta halli istahi olan bir çocuktu yani sevdiği şeyleri bi şekilde yerdi...Ama 1 aydır çocuğa bisey oldu sevmediği değil sevdiği yemekleri bile reddediyor en sevdiği anne yap dediği şeyleri bile :KK43: bekledim geçicidir dedim ama geçmiyor kahvaltıda babası zorla bi kaç lokma yediriyor onunla aksam ediyor.Önüne yemeği bırakıp ısrar etmedim kendi haline bıraktım ama yok buda ise yaramadı.Çoğu zamanda yediği şeyi ağzına alıyor ama oguruyor ve geri çıkartıyor lokmayı neden boyle yapıyor psikolojik mi diye bile düşünmeye basladim.Kan değerleri düşecek diye korkuyorum cocuk ac yaşamaz diyen olacak belki ama ac yaşıyor sut istiyor midesine sut bari gitsin diye veriyorum :KK43: bu arada abur cuburuda seven bir.cocuk malesefki esimin dükkânda patron markete götürüp götürüp alistirdi fazla almiyorum ama istiyor seviyor çok az alıyorum ama özellikle bu ara biraktik neredeyse aciktikca bunlardan istiyor vermiyorum ama yine yemiyor doktora goturecegim bayramdan sonra artik herşeyi demedim olmadı cocuk 1 ay için tamemen yemeyi neden.bırakır iştahı nasıl açılır :KK43: konumu tasimayin lütfen en büyük derdim bu şuan
Gelişimi normalse hiç sıkıntı etmeyin. Benim de 3 yaşına yaklaşmış bir kızım var aynı şeyleri dönem dönem biz de yaşıyoruz. Yeniliklere çok kapalı yemek seçiyor. İlk defa yaptığım birşeyi mesela yemiyor tadına bile bakmıyor. Yemeğe bakarken bile 'bu neymiş böyle' der gibi bakıyor :) iştahsızlık dönemleri de uzun sürüyor. Bu dönemde abur cubur vermemeye çalışın ki açlığını hissetsin. Bir de nane limon seviyorsa balla tatlandırıp arada verebilirsiniz iştah açar. Açlık hissetse yer zaten aç yaşıyor diye düşünüp kendinize eziyet etmeyin rahat olun.
Sütü çok içiyorsa o da iştahsızlık yapabilir miktarı azaltabilirsiniz.

Bu yöntemi bir süre eğitimcilerde pekiştireç mi ne diyerek kullandı. Ödül yöntemi.
Ama artık kimse tavsiye etmiyor.
Çünkü çocuğa farklı mesaj veriliyor imiş.
‘Yemek yemek ancak sonunda çikolata varsa yapılabilecek bir eylem. Aslında sen yemeği degil, çikolatayı istiyorsun’ gibi...
Bu hatırladığım ama en az bunun gibi 5-6 şey daha var çocuğa alt metinde yanlış mesaj veren. O yüzden doğru bulunmuyor.
Geçici olarak başarı sağlanıyor tabi, ama çocuk yemek yemek için hep dış motivasyona ihtiyaç duyuyor.
Ama tabi herkesin kendi tercihi, kendi doğrusu.

Geçen ay bir yakınıma tavsiye edildi ana bilemiyorum. Belki de en doğrusu kendisinin bir uzman ile görüşmesidir. Kimseyi yanıltmak istemem.

Sutu aksam yatmadan once ve kahvaltidan sonra verin sadece
D vitamini istah aciyor
Bir de zararli ama monosodyum glutamat istah aciyor. Cipslerde falan var.

Aha, senin kızın büyümüş hali benim. Yemezdım iki(adet) parça bisküviyı bıtıremezdım yemek de yemezdım. Bu yıllarca boyle devam ettı. Annem sureklı doktora gotururdu durmadan tahlıl yaptılar bır sey cıkmadı. Bana tek zararı boyum cok uzamadı(158'im) Baska bır saglık problemı yasamadım ustelık cok da hareketlıydım kapılara çatılara tırmanırdım :D Allah o doktorlardan razı olsun en son heyeti toplayıp anneme guzel bı nasıhat verdıler kadın yakamı bıraktı. Sıkıntı yapma çocugu bunaltma diye nasihat ettiler. Babamın baskısından melankolik bi çocuktum yemek yapılmaya baslanınca kacacak yer arardım yıne yedırmeye calısacaklar kızacaklar dıye. Agzıma aldığım yemegı yutmaya calısırken kusardım. Ah cok zor cok zor arada götürüp tahlıl yaptır rahat olmak için, zamanla duzelır. Bunaltma yazık

Ya su cocuklari bir rahat birakin yemesin birakin ama abur cubur da vermeyin acikinca kendi yemek isteyecek acliktan ölmez

Merhaba 2 buçuk yaşındaki kızım orta halli istahi olan bir çocuktu yani sevdiği şeyleri bi şekilde yerdi...Ama 1 aydır çocuğa bisey oldu sevmediği değil sevdiği yemekleri bile reddediyor en sevdiği anne yap dediği şeyleri bile :KK43: bekledim geçicidir dedim ama geçmiyor kahvaltıda babası zorla bi kaç lokma yediriyor onunla aksam ediyor.Önüne yemeği bırakıp ısrar etmedim kendi haline bıraktım ama yok buda ise yaramadı.Çoğu zamanda yediği şeyi ağzına alıyor ama oguruyor ve geri çıkartıyor lokmayı neden boyle yapıyor psikolojik mi diye bile düşünmeye basladim.Kan değerleri düşecek diye korkuyorum cocuk ac yaşamaz diyen olacak belki ama ac yaşıyor sut istiyor midesine sut bari gitsin diye veriyorum :KK43: bu arada abur cuburuda seven bir.cocuk malesefki esimin dükkânda patron markete götürüp götürüp alistirdi fazla almiyorum ama istiyor seviyor çok az alıyorum ama özellikle bu ara biraktik neredeyse aciktikca bunlardan istiyor vermiyorum ama yine yemiyor doktora goturecegim bayramdan sonra artik herşeyi demedim olmadı cocuk 1 ay için tamemen yemeyi neden.bırakır iştahı nasıl açılır :KK43: konumu tasimayin lütfen en büyük derdim bu şuan
Pisikiyatir ve eczane burdan olmaz

Back