• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

k.validem çok güzel ağırlıyor beni sağolsun

elektraya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Haziran 2008
3.177
40
118
Ankara
kızlar bugün k.validemlere gittik 2 saat öncesinde haber verdik.torununu da alıp düştük yola ben yolda eşime "anneme bir bluz alalım"diye tutturdum.eşimde "dünyada senin gibi gelin var mıdır ya,böyle k.validesini düşünen" dedi.neyse gittik.

k.validemle nasılsın tarzı muhabbetten sonra sabahtan çay kalmıştı ısıtıyım da için dedi.neyse iyi dedik.sabahki çayı içtik.hediyesini verdim teşekkür etti sonra diğer oğlunun aldığı hediyeyi övdü.neyse yanımızda 10 dakika kaldıktan sonra odaya girdi telefonla konuşmaya başladı ve tam yarım saat çıkmadı.çok bozuldum ya.insan gelinine böyle mi davranır onu geçtim herhangi bir insan kadar değer vermedi ki en son 1.5 ay önce gitmiştik o zamanda annemle gitmiştik bir şey ikram etmez diye korkumdan tavuğu,kolayı,ekmeği alıp gitmiştik.

bayramda da bayramlaşmaya gittiğimizde 10 dakika içinde postaladı bizi,bir şeker bile ikram etmedi.sadece masadaki vişne suyunu gösterip "içerseniz için" dedi.

ya benim ailem böyle mi davranıyor eşime geldiğinde çeşit çeşit yemek sonra tatlısı,çayı,meyvesi,kuruyemişi...yaşlı babam sırayla getirri damadının önüne,gelinlerine de aynı şekil ama bir de benim uğradığım muameleye bak.

normalde k.validemler aramız iyi hiç bozuşmuzluğumuz yok.ben saygı da hiç kusur etmedim.ne zaman gitsem bulaşığını falan yıkarım,mevlüt olur 2 çeşit kek yap gel der giderim hizmetini görürüm.bana geldiğinde ne varsa önüne sererim.

ama ben ona gidince böyle yapıyor ya çok üzülüyorum.eşime belli etmedim bugün ama o da bozuldu.artık annesinin odasına girip "anne biz gidiyoruz sen telefona devam et" dedi.sonra da olay büyümesin diye benim aklımı dağıtmak için şakalar yapıp durdu.yani onun suçu günahı yok ki ama benim ailem ona öyle yapsa yerin dibine girer ailemle de kavga ederdim.

sanki istenmeyen gelinim ya..halbuki ben görücü usulü evlendim.eşimi beğendim sevdim evlenmeden önce ama beni oğluna o buldu.ama sanki aile beni istememişte ben gelmiş üstlerine oturmuşum gibi muamele görüyorum.

ne yapayım şimdi ben?nasıl bir tavır takınayım?

verdiğin değeri hak etmeyene sende değer vermiceksin arkadaşım,aynı şekilde oda sana gelince kuul takıl anne dolapta yemek var yersen,,,,,,,bak nasıl dank ediyor

torununu bile doğru dürüst sevmiyor ya.kucağına bile ben deyince alıyor.bir de ilk ve tek torunu.

Bosverrrrrr yaptigin kekleri kendin ye bundan sonra evinde, afiyet olsun.

Kocanada bravo, hic olmazsa cekip gitmeyi biliyor :51:

Ne muamele görüyorsan aynısını ona yap.Koskaca kadın sonuçta.Ben olsam evine bile adımımı atmam kaldı ki bluz alacağım.:24:

verdiğin değeri hak etmeyene sende değer vermiceksin arkadaşım,aynı şekilde oda sana gelince kuul takıl anne dolapta yemek var yersen,,,,,,,bak nasıl dank ediyor

o zamanda eşim beni suçlar işte.annesinin kabahatini örtmek için bin takla attı bugün.ama benimkini kapatır mı yoksa bin defa başıma mı kakar acaba?
annem de arsız ol milletin gelini k.validesinden çıkmıyor sende git sık sık diyor.sürekli gitsem kapı açmayacak herhalde.

annemin gelini ve abim herhafta sonu başka şehirden geliyorlar ya.ne kadar rahat ediyor ki her hafta geliyor.bunu k.valideme söylediğim de dediği laf: "yiyeceklerini kendilerimi alıyorlar yoksa sizinkilerden mi geçiniyorlar?":53: ne diyeceğimi bilemedim olaya hiç bu açıdan bakmamıştım.

Son düzenleme:
esinin annesinin hatalarini gormesi guzel. ama sana saygisi hurmeti olmayana sen neden hurmet edeceksinki? canim peygamber degilizki, kotuluklere hep iyilik edelim?

Son düzenleme:
demek ki kadın görgüsüz. görgüsülüğe görgüsüzlükle cevap verilmez. eşinizle kötü olmaya değmez. ben olsam evime geldiğinde abrtmadan hizmetimi yaparım ve eşim gidelim demeden asla hadi annene gidelim demem. özel günlerinde de bir kere yapsam iki kere yapmam ki görevim olarak görmesin. ayıp şeyler

bayramda bize bir şeker bile tutmayıp dakikada postaladığında eşime annesinin hatasını söylemiştim.sen sorun istiyorsun,niye öyle yapsın ,hiç de öyle değil dedi.ama bu seferkini artık gözümüze soktu.yalnız eşim yine de annesine niye böyle yapıyorsun demedi bana da konu açmadı.tam bşilmiyorum olayın farkında mı ya da ne kadar farkında.

ona da üzülüyorum bir yandan çünkü benim ailem eşime böyle yapsa ben bunu tamamen şahsıma düşünürüm ve ailemle tartışırım.o da ezik duruma düşüyor.

o zamanda eşim beni suçlar işte.annesinin kabahatini örtmek için bin takla attı bugün.ama benimkini kapatır mı yoksa bin defa başıma mı kakar acaba?
annem de arsız ol milletin gelini k.validesinden çıkmıyor sende git sık sık diyor.sürekli gitsem kapı açmayacak herhalde.

annemin gelini ve abim herhafta sonu başka şehirden geliyorlar ya.ne kadar rahat ediyor ki her hafta geliyor.bunu k.valideme söylediğim de dediği laf: "yiyeceklerini kendilerimi alıyorlar yoksa sizinkilerden mi geçiniyorlar?":53: ne diyeceğimi bilemedim olaya hiç bu açıdan bakmamıştım.

canım sen eşinin huyunu suyunu bilirsin ve ona göre fazla abartmadan ve ince ince göndermeler yapabilirsin,baksana eşinde annesinin :16:davranışlarından oldukça rahatsız tepki vereceğini sanmam.
ben sezeyan oldum ve eve geldim kayınpederim bir telefon açıpta kızım geçmiş olsun güle güle büyüt demedi (beni o kadar severki kızım, kuzum der hep,nasıl böyle bişi yaptı hala anlamış değilim)
bende anneler gününde kayınvalidemin hatırına evlerine gittik ve k.pederle hiçççççç muhattap olmadım varmı yokmu öyle ortaya konuştum yaniii

aradan 10 gün sonra telefon kızım nasılsın işte aramıyorsum halimi hatrımı sormuyorsun .
yaaaaaaaa nasılmış aranmayı beklemek anladı hatasını:47:

iyi yapmışsın canım ben k.babam normalde de nasılsın demez,kızım da demz.hiç bir dialoğumuz olmadı bugüne kadar ağır işitiyor ona bağladım bende ne alakaysa.halbuki kalbi,ağırmış bunu anladım.
bu ne ya ben görücü usulü evlendim özelikle böyle sorunlar olmaması için ama yine istenmeyen gelin oldum herhalde.çekecek varsa oluyor demk ki.

bak cnm yazdıklarını okudum gerçekten bana kayınvalidem tam bu sana bu yaptıklarını bana yapsa naparım ki dedim ....benzer durumların biraz daha iyisini bende yaşadım senin ki daha kötü kusura bakma
kocanı karıştırma erkeğe güven olmaz ben kendi ewliliğimden de biliorum kocana sen annesinin hatalarını anlatma o kendisi görür sen dediğin zaman sen kötü olursun aslında eşin herşeyin farkında ..

kayınvalidene gelince ya al karşına konuşabiliosan konuş tatlı tatlı üzüldüğünü söle bi hatammı var de
bunuda yapmazsan başka yapacak bişe yok çünkü kötülükten bişe olmaz sen kötü olursun kayınvaldiler ve kocalar hep haklıdır onlarla baş edilmez sen yapayalnız kalırsın mazalllh fazla uğraşma

senin bazı yaşadığın olayları bende yaşadım yeri geldi konuştum yeri geldi ağladım yeri geldi tavır takındım ama eşimle çok kavgalar ettim bu sebebten...anlayacağın baş edilmiooooooooooooooooo

Son düzenleme:
iyi yapmışsın canım ben k.babam normalde de nasılsın demez,kızım da demz.hiç bir dialoğumuz olmadı bugüne kadar ağır işitiyor ona bağladım bende ne alakaysa.halbuki kalbi,ağırmış bunu anladım.
bu ne ya ben görücü usulü evlendim özelikle böyle sorunlar olmaması için ama yine istenmeyen gelin oldum herhalde.çekecek varsa oluyor demk ki.

canım bunu böyle değerlendirme bence niye istenmeyen gelin olasınki,sana karşı açıkça ima edilmiş bişi varmı?
k.validenin biraz görgüsüz olması bence kusura bakma biraz açık oldu ama napimm yanii
torununu bile sevmiyor diyorsun acaba bie problemimi var piskolojik olarak yanii
1,5 ay sonr torununu sevmeyen babane düşünemiyorumda ondan

benle normal muhabbetini yapıyor.yeri gelir az buçuk sıkışınca maddi destek verir.kavga ederim eşimle arkamda durur bunlar çok güzel.ama evine gidince de böyle muamele edince kafama takmamaya çalışsam da çok bozuluyorum kendimi değer verilmemiş olarak görüyorum ki hiç alışkın değilim buna. 40 dakika oturyoruz evinde 30 dakikası telde konuşuyor ve biz kalkmak zorunda kalıyoruz.:59:

çocuğu kucağına bile almadı "aaayy uuuy torununm" falan dedi.eşim de dönmüş bana diyor ki "bak nasıl özlemiş torununu ".yani o da farkında bir şeylerin eksikliğinin garipliğinin.

bari bir taze çay yap.misafire saygıdır bu ya.kahvaltıda içtiği çayı önümüze koyuyor,pardon biz alıyoruz.

eşime demeye korkuyorm yine annesini haklı çıkarır beni suçlarsa pes ama sonuç yine öyle olursa diye korkuyorum.ona da üzülüyorum bu ne biçim aile ya kardeşi de gelmedi oturmadı yanımızda,kankilerdi güya bir hoşgeldin etti netin başına geçti.bu nasıl iş ya.

konunun basligiyla icerigi arasinda dunya kadar fark var:1::1::44::44: basligina bakinca dedim herhalde kaynanasi cok guzel hizmet ediyor hazirlik felan yapiyor sabah ki cay kismini okuyana kadar oyle sandimm yanilmisim...:1::1::9::9:

peki sadece size karşı mı böyleymiş? yanı diğer akrabalrı da bu konularda şikayetçi mi hiç?
bunu şundan soruyorum, bazı insanlar ne yazık ki misafir ağırlamayı bilmiyolar. gelen misafire aç mısın tok musun demek vardır, gerekirse hiç sormdan sofra kurmak vardır, çay çorba getirmek vardır ve bunları da sırasıyla yapmak gerekir.. hani en son meyvesini çerezini verir uğurlarsın filan.. seramoni gibidir yani misafir ağırlamak. bazı insan da beceremez, kimisi ikramlık hazırlar vermeyi unutur kimisi önemsemez ne yapacağını bilemediğinden.. benim çevremde de var böyleleri, genelde yaşlılar gamsız oluyo bu konularda.. ''girsin yapsın ben mi yapıcam bu yaşımda'' diye düşünürler herhalde.. ,
belki kayınvaliden de böyledir, kasti değildir yani :)

canım girsin yapsın dese bana şu var bu var alın yeyin der.misafiri pek sevmez ama haftalık günü var mesela o zaman misafirlerine çeşit çeşit börekler,salatalar hazırlar seranomiyi de iyi bilir.
aslında görse benim ailem onun oğluna nasıl muamele yapıyor.geçen abimlere gittik mesela 5 çeşit pasta börek yapmış abimin eşi.o zaman utanırdı herhalde.bizimkiler enayi mi o zaman onlar da benim hatırım için ve misafire hürmetten dolayı yapıyorlar ediyorlar.ha umrunda değil çeşitli olması ben zaten diyetteyim yiyeceğim kuş kadar :1: ama değer vermektir bu özendir."sabahki çayı ısıtıym canım nolcak yeni içtik zaten"demesi bilmiyorum ...

çıkacağımız zamanda hiç birşey olmamış gibi uğurladı bizi.demedi ki acildi telefon falan kusura bakmayın.yalan da olsa öyle der insan.ama ona da gerek duymadı.ben bozulduğumu hiç belli etmedim.etse miydim acaba?

belki de kadın oğlunu sizden kıskanıyordur herşey olabilir ama bence siz onun yüzünden eşinizle aranızı açmayın.....................değmez.................emin olun yıpranan siz olursunuz çünkü onların amacı zaten bu.......................................ve ailesi dünyanın en kötüsü de olsa ailesini savunacaktır.....................emin olun ve bence hiç bişey olamamış gibi davranın.görgüsüzlük baki................geçiçi bişey değil...................

Back