• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

K geldi ve hala kararszm

Kitikafa

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2008
494
52
643
Budamı dert demeyin.Malum kış geldi ve ben hala neyle ısınacağımıza karar veremedim.Oturma odamda klima var ama yatak odam çok soğuk oluyor.Elektrikli battaniye kullanıyoruz ama eşim çok üşüyo ve illede ufo alacağım diye tutturdu.Ben de sağlık açısından zararlı diye duydum o yüzden içime pek sinmedi.Sizlerden ufo yada değişik markalardaki o tarz ısıtıcı kullananlar varsa bana fikir verebilirmisiniz?

ufonun ne zararı varki anlamadım?
biz geçen sene bebek olana kadar ufo ile ısındık.ama ısınamadık desem daha doğru sanırım..berbattı.
odanız büyükse hiç bir işe yaramıyor.
biz yatak odasında henüz bir şey kullanmıyorum ama oturma odamız da biraz büyükce bizim 30m2den daha büyük soba kurduk bebek de olunca haliyle.

ufonun nesi sağlık açısından zararlı?biz 3 senedir kullanıyoruz.bir sorun yok.normal elektrikli ısıtıcıdan daha az elektrik harcıyor.

ufonun ne zararı varki anlamadım?
biz geçen sene bebek olana kadar ufo ile ısındık.ama ısınamadık desem daha doğru sanırım..berbattı.
odanız büyükse hiç bir işe yaramıyor.
biz yatak odasında henüz bir şey kullanmıyorum ama oturma odamız da biraz büyükce bizim 30m2den daha büyük soba kurduk bebek de olunca haliyle.

ufoların boyları var.odanının metrekaresine göre alıyorsun. 8 m2 lik oda için olanı var onlar küçük..daha büyükleri daha büyük odala riçin.belki o yüzden ısınamamışsınızdır ama ne olursa olsun bence sobanın yada doğalgazın yerini tutmaz

ufo mikrodalga ışınlarına benzer bir ışın yayıyor o yüzden doğrudan havayı değil etraftaki kişileri ve nesneyi ısıtıyor bu ışınlar da zararlı diye duydum ama şehir efsanesi mi bilimsel geçerliliği var mı bilemem malum mikrodalga fırının ışınları da zararlı çalışırken önünde durmayın derler bir de hamilelerin mikrodalgada ısınmış yemek yememesi gerektiğini doktoru arkadaşıma söyledi

konu yanlış yerde

Bu arada zamanında ufo kullanan biri olarak önermiyorum sadece bir odayı ısıtıyo ve elektrik faturasıda doğalgazdan hiç bir farkı yok.

Yakacaksın bir güzel sobayı üstüne demliği yerleştirip, birde yanında kestaneleri çiziktirdin mi ohh gel keyfim gel.

En azından insanın kafası rahat oluyor yok fazla mı gelecek ,:uhm: çok soğuktu hava kesin fazla gelecek:delphin:, bu ay şu kadar yandı şu kadar yanmadı offf yani iyisimi odunun kömürün varsa yakarsın, yoksa donarsın bu kadar basit hemde boşu boşuna ısınmadan para ödememiş olursun.

Yakacaksın bir güzel sobayı üstüne demliği yerleştirip, birde yanında kestaneleri çiziktirdin mi ohh gel keyfim gel.

En azından insanın kafası rahat oluyor yok fazla mı gelecek ,:uhm: çok soğuktu hava kesin fazla gelecek:delphin:, bu ay şu kadar yandı şu kadar yanmadı offf yani iyisimi odunun kömürün varsa yakarsın, yoksa donarsın bu kadar basit hemde boşu boşuna ısınmadan para ödememiş olursun.

oh valla ne güzel.Çok özledim soba sıcağını başkaydı soba ya.Pisti misti ama güzeldi sıcacık ne güzel.

kaydirigubbakcemile5 ne gzel yazmışsın

yatak odanıza da klima alsanız olmaz mı?

ufonun nesi sağlık açısından zararlı?biz 3 senedir kullanıyoruz.bir sorun yok.normal elektrikli ısıtıcıdan daha az elektrik harcıyor.
az elektrikmi?kafamçokkarıştı
normalde kışları 30-40 gelen elektriğim ayın geçen sene 15 günü evde olmamıza karşın 100den aşağı düşmedimafoldumbenki dediğim gibi 15 günü evde olurduk hamileliğim dolayısıyla..
resistansı olan herşey elektiriği katlıyor bu bir gerçek.ister elektrikli soba olsun ister ufo..akannehir

ufoların boyları var.odanının metrekaresine göre alıyorsun. 8 m2 lik oda için olanı var onlar küçük..daha büyükleri daha büyük odala riçin.belki o yüzden ısınamamışsınızdır ama ne olursa olsun bence sobanın yada doğalgazın yerini tutmaz
evet biz alırken zaten satıcı en büyüğünü önermişti klima gibi demişti m2 olarak hesaplayın demişti 2300 kodluydu sanırım bizimki.aldık ama hiç memnun kalmadım ben.memnun kalanlarıda hiç anlayamadım zaten kullandıktan sonra.elektirik için ödediğimiz para ayrıydı birde yani..o yüzden önermiyorum
küçük evi yada odayı ısıtmak kolay önemli olan büyüğü ısıtmak

aynen öyle yapıyoruz vallahi,süper oluyorkaydirigubbakcemile3

aynen öyle biz yazdan aldık kömürümüzü tonunu 400den.2 ton aldık,bir ton kadar da odun..ohh kebap vallahizemuszemus
oh valla ne güzel.Çok özledim soba sıcağını başkaydı soba ya.Pisti misti ama güzeldi sıcacık ne güzel.
canım inanki kalorifer daha pis.inanki.
benim kirada oturduğum evim doğalgazlıydı.peteklerin üzerine kapitoneden örtü koyduğum halde tüllerim peteğin alt tarafına gelen laminant batardı.salon koltuklarım aynı şekilde.
şimdi sadece sobanın etrafı kirleniyor sadece sabahları bir sildinmi çevresini bitti.
diğer odalar pırıl pırıl kalıyor.sıcağıda dediğin gibi:CüvCüv:

klima daha çok çarpar insanı baş ağrısı yapar diye düşünüyorum. öğrenci evinde klima vardı sırf başağırısı sinizüt gibi nedenlerden ufo yakardık. sıcaklığınıda belli birşeye ayarladın mı gayet güzel. bizim buralarda soğudu şuan yağmur var dışarıda sıcaklıkda 10 larda oldukça soğuk hava evim 150 m2 evlerimiz henüz çok soğumadı ara kattayım ama oturma odam da kumtel zenon marka büyük boy ısıtıcı var. evimiz doğalgazlı ama henüz firma yetkilisiyle görüşüp baktırmadık o yüzden açmadık.

imkanın varsa soba yak. al odununu kömürünü kapını açık bıraktınmı evin yarısı ısınır.

Aslında en güzeli soba ama benim yatak odam müsait değil sadece akşamdan akşama açacağım zaten.Oturma odamızdaki klima demirdöküm çok memnunum,yatak odama da taktırırdım ama kiracıyız 1 yıla kadar kendi evimizi almayı düşünüyoruz nasip olursa.
Ufo nun yaydığı ışınlar zararlı diye duymuştum bende ama başka çare yok mecburen elektirikli bir ısıtıcı alacağız.Ufo tarzı ısıtıcılar var ya hani fiyat olarak daha uygun kumtel mesela.Ufo ile arasında ısıtma ve elektrik yönünden fark var mı?Bide radyatörler var, kalorifer peteği gibi olanlar onlar nasıl acaba?

Back