• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

jinekolojik şiddet

• Konu Sahibi Konu Sahibi ttk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

ttk

Guru
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2011
333
13
318
K.K.T.C.
hemen hepimizin jinekologlarla ilgili kötü anıları var hatta bazılarımız korkuyoruz gitmeye, çünkü jinekologlar bizim en mahremimizle ilginen doktorlardan biri. ama ne yazık ki buna hiç saygı duymayan, hatta bizi bir maket bir öğretim materyali gibi öğrencilerine gösteren, ailemizin yanında rencide eden, aşağılayan doktorlar mevcut. bu şiddete ses çıkarabilmek içinse şimdilik şöyle bir adres mevcut.

JİNEKOLOJİK ŞİDDET

hemen hepimizin jinekologlarla ilgili kötü anıları var hatta bazılarımız korkuyoruz gitmeye, çünkü jinekologlar bizim en mahremimizle ilginen doktorlardan biri. ama ne yazık ki buna hiç saygı duymayan, hatta bizi bir maket bir öğretim materyali gibi öğrencilerine gösteren, ailemizin yanında rencide eden, aşağılayan doktorlar mevcut. bu şiddete ses çıkarabilmek içinse şimdilik şöyle bir adres mevcut.

JİNEKOLOJİK ŞİDDET

ben bu konuda kadın drlardan çok çektim evliliğimin ilk haftalarında kaşıntı ile gittim kadın doktor daha ben rahatlamadan spekulumu sokmaya başladı birde bacağıma vurup rahat ol be bi senmisin muayene olan dedi.
gecen ay aşılama yaptırdım şansıma bayan düştü ilki çok acıdığı için ikincisinde istemdışı kasıldım ben kastıkça o zorladı sonunda spekulum kırıldı sonrada beni bir güzel azarladı işim düşmese ağzının payını verirdimde elim mahkum haklısınız deyip sustum.
ben kesinlikle erkek dr diyorum ama sadece bu bölüm için değil her bölümde erkek dr fark yaratıyor benim nacizane düşüncem bu.

ben bu konuda kadın drlardan çok çektim evliliğimin ilk haftalarında kaşıntı ile gittim kadın doktor daha ben rahatlamadan spekulumu sokmaya başladı birde bacağıma vurup rahat ol be bi senmisin muayene olan dedi.
gecen ay aşılama yaptırdım şansıma bayan düştü ilki çok acıdığı için ikincisinde istemdışı kasıldım ben kastıkça o zorladı sonunda spekulum kırıldı sonrada beni bir güzel azarladı işim düşmese ağzının payını verirdimde elim mahkum haklısınız deyip sustum.
ben kesinlikle erkek dr diyorum ama sadece bu bölüm için değil her bölümde erkek dr fark yaratıyor benim nacizane düşüncem bu.

çıkışta ben bı başhekıme gıdeyım dıyeydınız görurdu kım kıme muhtaç..

yarıda kesın muayeneyı ve gıdın başhekıme.. musade etmeyın nolur boyle ınsanların her hastaya boyle davranmasına..

yok canım fayda etmiyor....ben denedim doktoru savunuyorlar.üstünede seni azarlıyorlar...

JİNEKOLOJİK ŞİDDET

eğitim araştırma hastanesine gidiyorsanız tabi ki öğrencilerine gösterecekler.
muayene ettirecekler.
o öğrenciler de ağaç kovuğundan yetişmiyor hani.

eğitim araştırma hastanesine gidiyorsanız tabi ki öğrencilerine gösterecekler.
muayene ettirecekler.
o öğrenciler de ağaç kovuğundan yetişmiyor hani.

uygun bir dille hastanın izninin alınması ana kriter olmalı, genelde izniniz ya istenmiyor ya da yarım ağızla kemküm bir şeyler deniyor; izin vermediğiniz taktirde de bin türlü hakaretle karşılaşıyorsunuz. aynı burada yaptığınız gibi, o zaman eğitim araştırma hastanesine gelmeseydiniz diye. kimse de keyfinden gitmiyordur eminim araştırma hastanesine.

çıkışta ben bı başhekıme gıdeyım dıyeydınız görurdu kım kıme muhtaç..

yarıda kesın muayeneyı ve gıdın başhekıme.. musade etmeyın nolur boyle ınsanların her hastaya boyle davranmasına..

canım devlet hastanesinde bu dedikleriniz sökmüyor onuda denedim dilekçe bile yazdım ne olduki o dr halen orda ve başhekimin cevabı binlerce hasta geliyor sizin şikayetlerinizlemi uğraşcaz hastalığınızlamı.
özeldeki drlar anlayışlı ama her zamanda gidilmiyor oraya
ayrıca muayeneyi nasıl kesebilirimki aşılama yaptırıyorum masrafı saati sıkıntısı tamam kalsın yaptırmıyorum sizi şikayete gidicem demem imkansız o anda bi evlat sahibi olabilmek için dra mecburen haklısınız demek düştü tarafımdan.

Son düzenleme:
uygun bir dille hastanın izninin alınması ana kriter olmalı, genelde izniniz ya istenmiyor ya da yarım ağızla kemküm bir şeyler deniyor; izin vermediğiniz taktirde de bin türlü hakaretle karşılaşıyorsunuz. aynı burada yaptığınız gibi, o zaman eğitim araştırma hastanesine gelmeseydiniz diye. kimse de keyfinden gitmiyordur eminim araştırma hastanesine.

eğitim araştırmaya gidiyorsanız kabul etmiş sayılırsınız.
kimse de meraklı değil vajinal muayene yapmaya

bu tarz çok yanlış bence. kabul etmiş sayılırsınız diye de bişey yok. hastanın izni ''mecburen'' alınmalı. ayrıca doktor muayeneyi babasının hayrına yapmıyor, para olarak karşılığını alıyor. bir de mesleki haz denen bişey varki işini sevmiyorsa zaten gitsin evinde otursun...

siz bir bayanmısınız cidden merak ettim doğrusu bu nasıl bir uslup hem cinslerinize
siz hiç böyle bir şeyle karşılaşmamışsınız galiba

- hasta hakları diye birşey var duydunuz mu acab?
- hasta mahrumiyeti diye bir şey duydunuz mu acaba?

Jinekolojik şiddet bir çok kadının karşılaştığı (özellikle Devlet hastahanelerinde) bi durum..

sesimiz ne kadar yükselirse o kadar az olur bu olaylar..
şikayet ediyoruzde ne oluıyor demeyin şikayet edin arkadaşlar.
bir günde 10 şikayet gelirse.. biride ne oluyor ya burda der herhalde :20::20:

devlet hastahanesine gitmştim yeni evliyken vajinusmus olduğumdan bile emin değilim ama ilişkide rahat değildim ancak zarım tamamen yırtılmamış bunu bilmiyordum kadına durumu izah ettim rahat hissedememen çok normal yeni evlisin dedi spekulum sokmaya çalıştı bir çığlık attım devam etmeyim mi dedi tehditkar şekilde bende kasık ağrısı nedeniyle gittiğim doktora edin ama daha da canım yanacak mı dedim devam etti öyle acıdı ki bağırdım elini tuttum çekti elini sen vajinusmussun dedi eldivenleri çıkarıp attı terketti muayene odasını !Sonra üzerinde kocaman hasta yogunlu nedeni le ultrasona sevk edildşi yazan b ir kağıt parçası tutusturdu elıme yuzume bıle bakmadı !ultrason sırası da bır hafta sonra gelıyor dusunun.. ondan sonra hiç devlete gitmedim özelde çok rahat oluyorum muayeneyi tamamen rahat acı hissettrmeden rahatlatarak ..Farkı fiyatı tabi..Ama kabullenemiyorum devletin hastahanesinde niye bu şekilde muayene olamıyoruz surat 5 karış seni ve hikayeni dinlemeyen sonuca ne sekılde olursa olsa gıtmeyı deneyen acımasız bı doktor ! şımarık bı kaDIN değilim canım falanda kıymetlı değil ama kadın durumu anlatmama rağmen daha zarımı bile kontrol etmeden spekulumu soktu bana ..Öncelikle elle muayene yapmalı bakmalıydı yeni evlisin normal acı hıssetmen dedi ve devm etti internet sitelerinde şikayet ettim kendisini ismen ve kurum adı ile...Meslek ahlakı sıfır bazı doktorlarda önceliği insan & hayat olan kutsal meslekte ..Parası olmayana üzülürüm..

Back