Jinekolojik Muyene Korkusu

hk2008

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
4
Puanlar
116
Yer
Muğla
alttan muayene olamiyorum. vajinismusu yendim bunu yenemiyorum.
bugün yeni bir doktora gittim asil doktorumdan memnun degilim diye.
klomen kullaniyorum yumurtaliklarimi kontrol edecekti.
(asil doktorum klomen verdi 4 ay kullan sonra gel dedi. aralarda ne bir kontrol ne bir yumurta takibi icin cagirmadi diye ddegistirmek istemistim)
korktum yapamadim. kalkti gitti. ikinci sans dedim, denedi olmadi. sabretmedi
kovmaktan beter etti. zaman kaybettiriyorsun bana, sirada birsürü insani beklettiriyorsun dedi
hamile olmak istiyorsun, olunca nasil muayene olacaksin dedi.
vajinismus atlattigimi anlatamadim bile. burada öyle bir hastalik yokki (yurtdisinda yasiyorum)
gözlerim doldu caresizlikten...ne yapmam lazim peki dedim
suan yapacagin kalkip üzerini giyinmek dedi..

soyunma kabinine girip basladim aglamaya. moral kalmadiki. agladim agladim agladim. :43::43::43:
sesimi duyup geri geldi. ultrasondan bakalim dedi. avutmak icin belki.
bakti yumurtaliklarinda birsorun yok önceki doktorunun dedigi sekilde ilacini kullanmaya devam et dedi cikti gitti.

ordan nasil ciktim. arabayi nasil kullandim da eve geldim hatirlamiyorum. gözlerim kan canagi hala...
korkuyorum. artik sadece hamile kalamamaktan degil, kaldiktan sonrasindan, onu tasimaktan, dogurmaktan korkuyorum.

:43::43::43::43::43::43::43::43:

canım öncelikle gecmiş olsun neden bukadar kendini kasıyorsun muayenede bşey yokki korkma kaç yaşındasın merak ettim hamile kalıp çocuk doğurmak istiyorsan önce bu korkunu yenmen lazım lütfen daha sakin ol

öncelikle çok geçmiş olsun bu konuda senin için psikolojik yardım şart gibi gözüküyor ....
yumurtalama döneimde karından takip yaptırsan bile sonrası seni zorlar ...bence hamile kalmadan bu durumu düzelt umarım herşey gönlünce olur....

geçmiş olsun, vajinusmus sonrası psikolojinizden kaynaklanan sorunlarınız var sanırım, vajinal muayene esnasında acı duyulmuyor hiç..
şu anki durumunuz/tedaviniz için bu muayene şartsa kendinizi motive etmeniz, muayene esnasında iç acı olmayacağına kendi kendinizi ikna etmeniz gerekli..
burada bu yollardan geçmiş insanların tecrübeleri de yardımcı olur inşaAllah size..
ayrıca hamilelik sürecini, sonrasında bebeğe nasıl bakacağınızı düşünerek, kendinizi kötü yönde etkilemeyin..biraz oluruna bırakın, Allah'a sığının..dünya üzerinde milyarlarca kadın bebek taşıyıp dünyaya getiriyorsa, siz de yapabilirsiniz elbette ki..
biraz dua, tevekkül ve bol sabır....sorunlarınızı aşıp çok sağlıklı bebekler dünyaya getirirsiniz inşaAllah..

hepinize cok tesekkurler ilgilenip yorum yazdiginiz icin... vajinismus icin de korkacak birsey yok aci olmuyor dendiginde inanmiyordum, atlatinca hak verdim. simdi sizler de altta muayene icin ayni seyi söylüyorsunuz ve ben yine inanmak isteyip inanamiyorum. ve biliyorum ki tam da dediginiz gibi korkacak birsey yok..

sabah dünyam basima yikilmis gibi kötü haldeydim. simdi toparladim kendimi. daha saglikli düsünmeye calisiyorum....

sabretmek ve bu sorunu atlatmak zorundayim. nolur dua edin benim ve benim durumumda olanlar icin...

canım beniim seni cok iyi anlıyorum vajinismus u yaşadıgım için
biliyorsun dün bende muayne oldum
benim içinde zor zmaanlardı ama doktor cok onemlı mutlaka anlayıslı bırı olmalıı oyle cumleler kurarak senı mahveden o olmus aslında
beni görseydın ay ay ayyy Allah Alllah durun ne zmaan bitcek dayanamıcam deyip durmadan nefesl aldım verdım ellerim havadaydıı
inan bana cok komiktim yani kendimi düşünmek istemiyorum
o anı dusunce bile kasılıyorum
ama bunu aşmak zorundayzz
sen bi daha denee derin derin nefesler al sesli tepkiler ver gerekirse ama orayı bırakk kendı kndnee konus
yaa ben ultrasona bakabılırsınız dediğinde yok yok dedim bakamam oraya bakmayı bıle kabullenemıyorum sen düşün artık
ama aşıcaz bunları inşallah

bugün tekrar muayeneye gittim başka bir doktora.
biraz anlayış gösterir ve sabrederseniz başaracağım dedim.
sahiden sabretti ve motive etti.
BAŞARDIM :)
ultrasonla yumurtalıklarımı inceledi ve herşey yolunda gözüküyor dedi. mutlu oldum :)
şimdi yapmam gereken beklemek sanırım....

bugün tekrar muayeneye gittim başka bir doktora.
biraz anlayış gösterir ve sabrederseniz başaracağım dedim.
sahiden sabretti ve motive etti.
BAŞARDIM :)
ultrasonla yumurtalıklarımı inceledi ve herşey yolunda gözüküyor dedi. mutlu oldum :)
şimdi yapmam gereken beklemek sanırım....

canım cok sevındım basardıgınaa
bir sorunda yokmus bakk
hayırlsııyla inşallah güzel haberlerini bekliyorum :)

Ben de aynı durumdayım. Napıcam bilmiyorum. Bugün allan mayene etmenise izin vermedim doktorumun. Ama oda hiç ısrar etmedi, zorlammak lazım psikolojik bişey dedi. Ama ben çok kasıldım aklıma geldiğinde bile tüylerim diken diken oluyo. Napmalıyım bilimiyorum nasıl aşıcam. Doktor psikolojik destek alabilirsini dedi. :((

Back