- 11 Ağustos 2011
- 633
- 45
- 118
- Konu Sahibi Yagmurun_kizi
-
2 yıldır evliyim vajinusmuslu çok uğraştım kimseye diyemedim.Kimseden yardım alamadım çok utandım.Sonra eşimin de anlayışla yendim ve hamile kaldım.Ancak geçen gün az kanamam oldu ve acile gittim o iğrenç çatala çıkardılar ve doktor erkek ve sinirliydi.Ben panik yapınca bana hiç yardımcı olmadı kalk git seninle mi uğraşcam dedi.Ben vajinusmus olduğumu anlayış göstermesini istedim o bağırmaya devam etti. Bana gitmemi söyledi o saatte başka hastaneye gitme şansım da yoktu.En azından bebeğe ultrasonla bak dedim reddetti sonunda ağladım ve baktı şükür kalbi atıyordu nasıl oluysa kan testi yaptı kan değerlerimin normal olduğunu dahi hemşire söyledi.Doktorsa düşük tehdidin var yat dinlen dedi.Bu olaydan sonra sebebsiz yere durmadan ağlıyorum.Bi daha muayene mi aslaaaaaaaaaaaa. MORALİM ÇOK BOZUK:2:
2 yıldır evliyim vajinusmuslu çok uğraştım kimseye diyemedim.Kimseden yardım alamadım çok an utandım.Sonra eşimin de anlayışla yendim ve hamile kaldım.Ancak geçen gün az kanamam oldu ve acile gittim o iğrenç çatala çıkardılar ve doktor erkek ve sinirliydi.Ben panik yapınca bana hiç yardımcı olmadı kalk git seninle mi uğraşcam dedi.Ben vajinusmus olduğumu anlayış göstermesini istedim o bağırmaya devam etti. Bana gitmemi söyledi o saatte başka hastaneye gitme şansım da yoktu.En azından bebeğe ultrasonla bak dedim reddetti sonunda ağladım ve baktı şükür kalbi atıyordu nasıl oluysa kan testi yaptı kan değerlerimin normal olduğunu dahi hemşire söyledi.Doktorsa düşük tehdidin var yat dinlen dedi.Bu olaydan sonra sebebsiz yere durmadan ağlıyorum.Bi daha muayene mi aslaaaaaaaaaaaa. MORALİM ÇOK BOZUK:2:
Ben de hiç jinekoloğa gitmedim. Sonunda bir cesaret bu ay için randevu aldım. Ama biraz takıntılıyım sanırım. Arkadaşlardan öğrendiğim kadarıyla üstünü çıkarınca bir örtü veriyorlamış. O örtüyü her hastada değiştiriyorlar mıdır? Pek güvenemiyorum. Bir de o masaya sonuçta altımız çıplak olarak yatıyoruz. Fotoğraflardan gördüğüm, masadaki örtü kağıt havlu gibi birşey, ne kadar sağlıklı olabilir? Şimdi hiçbir şikayetim yokken gidip de mantar ya da başka birşey kaparsam diye sıkıntı yapıyorum. Üffff ne sıkıntılı işlerBir arkadaşımın eşi jinekolog, ne şanslı :)
İlk ve tek sefer bu muayeneyi oldum ki olmaz olaydım.
Benim bitmek bilmeyen bir sistit im var. Ürolog çözüm bulamadı.
Bu yüzden bir devlet hastanesine jinekologa gitmiştim.
Doktora girdim, ve tabiki evli misin bekar mı sorusu..
Bekarım ama ilişkim var dedim.
O dakikada bakışlar değişti !
Neyse gayet sert tavırlar oldu, oturdum o masaya smear testi için örnek de verdim.
Sonuçları almaya gittiğimde de sen bekarsın nasıl bu tahlili oldun diye sordu hemşireler.
Hem de muayene odasında başka hasta ve yakınları varken!
Sonucumu da almadan çıktım gittim.
Şimdi evliyim, geçen gün gittim jinekologun kapısına kadar, artık nasıl bir travma yaşattılarsa bana giremedim.
İçim çok fena oldu.
Ben daha da gidemiycem galiba
İlk ve tek sefer bu muayeneyi oldum ki olmaz olaydım.
Benim bitmek bilmeyen bir sistit im var. Ürolog çözüm bulamadı.
Bu yüzden bir devlet hastanesine jinekologa gitmiştim.
Doktora girdim, ve tabiki evli misin bekar mı sorusu..
Bekarım ama ilişkim var dedim.
O dakikada bakışlar değişti !
Neyse gayet sert tavırlar oldu, oturdum o masaya smear testi için örnek de verdim.
Sonuçları almaya gittiğimde de sen bekarsın nasıl bu tahlili oldun diye sordu hemşireler.
Hem de muayene odasında başka hasta ve yakınları varken!
Sonucumu da almadan çıktım gittim.
Şimdi evliyim, geçen gün gittim jinekologun kapısına kadar, artık nasıl bir travma yaşattılarsa bana giremedim.
İçim çok fena oldu.
Ben daha da gidemiycem galiba
merhaba nasılsınız kızlarr? bu konu ben ve kardeşim kadar yakın gördüğüm ve aynı zamanda aile dostumuzda olan bir arkdasım için sizden yardım istiyorum.arkadasşm nişanlandı ve nişanlısıyla birlikte olmuşlar nişanlanmadan öncede bırlıkte olmuşlardı ama nedense hiç kan gelmemiş bundan öncede kesinlikle kimseyle bu sekılde bır münasebeti olmadı bundan bende eminim oda defalarca söyluyor zaten.neyse nişanlısı birçok denemelerinden sonra arkadasımn kızlık zarının kanamadığını görünce sorun yaptı ve ayrılık aşamasına geldiler arkadasım 7aylık doğdu vajinasının dudak kısmı sanırım dışardaymış çokta konuşamadı zaten bununda bır etkısı olabilirmi? bizim daha önceden bır ilişki yaşamdığına dair bır kanıt yada bununla ılgılı doğru sekilde bu konuyu nişanlısına aktarmamız gerekiyor sanırım be yapabiliriz? benimde bu konularda bır bılgım yok oyüzdende aklıma siz geldiniz.bize bir yol gösterirseniz eğer çok memnun oluruz.arkadaşımın durumu hiç iyi değil çünkü hepinize çok teşekkür ederim şimdiden=)
canım herkesin zarı kanıycak diye birşey yok.
esnek te olabilir.
kızlık zarı çeşit çeşit.
doktora giderseniz bunu doktorunuz da söyliycektir.
bu şekilde nişanlısına izah etsin. inanmıyorsa internetten de okutabilir yada doktora götürebilir.
ama güvensizlik kötü birşey gerçekten.
Şeniza.s.canimcim ilgin icin tsk ederimm sanirim sen izmirdesin istanbulda oturan arkadaslardan doktorundan memnun olup tavsiye edebilcek biri varmi acaba?a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?