• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolojik Muayene

Herkese merhaba... foruma yeni üye oldum, nedeni ise burada yazılan abartılı yorumlara cevap verebilmek. Üç yıllık evliyim ve yaklaşık bir yıldır jinekolojik muayene korkumdan dolayı çocuk sahibi olmayı erteliyorum. Dün cesaretimi toplayıp bu sabah için randevu almıştım. Ve sonra başladım yorumları okumaya... ama pişman oldum :( yok acıdan bağırmışlar, yok kendilerini çok kastıkları için doktor ultrasonu çıkarmakta zorlanmış falan, filan... ve bu yüzden dünden beri ellerim titriyordu korkudan. Doktorun odasının kapısında ağlamak üzereydim neredeyse... kaçamayayım diye arkadaşım kapıda bekledi, o kadar yani...

Ama şimdi gelelim gerçeklere...

1- acı diye birşey kesinlikle yok (herkes aynı değil diyebilirsiniz ama ben kendimi çok kastığım halde canım yanmadı o nedenle kimse beni acıdığına inandıramaz, ağrılı ve acılı cinsel ilişki yaşayanları ayrı tutuyorum tabiki )

2- hissedilen şey yalnızca bir dolgunluk hissi, yani orada bir yabancı madde olduğunu hissedip ondan rahatsız oluyorsunuz o kadar !!! Smear alırken vajina girişini açmak için kullandıkları o alet varya, hani çok korkulan, işte o dolgunluk hissinin nedeni o. Yine tekrarlıyorum hissedilen şeye acı demek İMKANSIZ !!!!

3- vajinal ultrason denilen alet, kendinizi kastığınızda geri çıkarılamayacak kadar içeride bile değil, yalnızca vajina girişinden bakılıyor ve abartmıyorum neredeyse varlığını bile hissetmiyorsunuz. ( ben canım acıyacak diye beklerken doktor işte sağ yumurtalığınız burada dedi )

İnsanlar birbirlerine cesaret verip yardımcı olacakları yerde neden bunu yapıyorlar anlayamıyorum... bu da ayrı bir zevk herhalde... bu nedenle, yazılanların bir kısmını kadınların fantazi dünyasındaki çeşitliliğe veriyorum o kadar :)))
Kısacası korkmayın ve bu saçma korku yüzünden benim gibi ertelemeyin... herkese geçmiş olsun şimdiden :)))

kesinlikle ama kesinlikle sana katılıyorum hiç ama hiççç acımıyorrr çok abartılıyor yaaa:))

Merhaba aranıza yeni katıldım.
Ben 1 yıllık evliyim adet düzensizliğinden dolayı evliliğimin 3. ayında tıp fakültesine gittim kadın bana hiçbir bilgi vermeden direk o çubuğu soktu çok canım yandı
bi 10dakika oturduğum yerden kalkamadımo gün tedavinin devamını yapamadan yarıda bırakıp çıktım bir daha korkudan tedavi olmaya gidemedim tabiki.
...taki bugüne kadar.bugün eşime tam hastaneye girerken hadi geri dönelim diyecektim iyiki dememişim
bugünkü doktoruma yaşadığım acıyı anlattım beni anlayışla karşıladı
önce bilgi verdi acımayacak rahat ol dedi ultrasondan yumurtalıklarıma baktı ve hiç canımı yakmadan muayene etti.
ben smear testinden bile korkan biriydim 15gün sonra gidicem ve korkmuyorum
bu konuda bence doktorunuzun davranışı çok çok önemli
ama stres yapmayın boşunaymış :)

ben de bugün jinekolojik muayene için 2 hastaneye gittim, ikisinde de doktor ultrason yapmadı başka bir tarihe radyoloji bölümünde ultrason randevusu almamı istedi. ama orda ultrasona kendisi girmeyecek, bir başkası olacak. ben ultrason sonuçlarını alıp tekrar doktora gidecekmişim. böyle elden ele olur mu ki anlamıyorum? doktor başkasının baktığı şeyi nasıl yorumlayacak? o anda benim şikayetime ağrıma sancıma göre sağa sola yer yöne bakması gerekir, daha önce hep öyle olurdu. nasıl iş anlamadım. aranızda ultrasonu ayrı bir yerde çektirip doktora getiren var mı? kesin sonuç alınabilir mi bu yöntemle çok merak ediyorum. yoksa doktorun kendisinin vajinal ultrason yapacağı bir özel hastaneye mi gitmeliyim??

Cuma günü bakırköy sadi konuk devlet hastanesine gideceğim. oradaki kadın doğumcular nasıl acaba ilk defa jinekolojik muayene olacağım çok korkuyorum :( daha önce gitmiş olan birisi varsa cevap yazsın lütfen...

Doktor kesinlikle çok önemli.En son gittiğim kadın doğumcu oldukça ukala ve agresifti.İnanın şimdi doktora gitmek içimden gelmiyor,gitmem gerekse de sürekli erteliyorum.

bakırköy sadi konuk devlet hastanesi Dr. Murat Ekin çok iyi bir insan kesinlikle tavsiye ederim. Çok iyi davrandı bana hiç korktuğum gibi değildi.

ultrason doktorun odasında doktor bakıp muayene ediyor. parça alınacaksa orada alıp tüpü size veriyor ve siz laboratuvara bölümüne götürüp bırakıyorsunuz. özele gidemeyenler için bir alternatif olabilir.

ben de 2,5 yıllık evliyim aynı korkularla erteledim de erteledim.. ama artık kaçışı kalmadı galiba yolun sonuna geldim .. 1,5 yıldır korunmadığımız halde bebek haberi henüz gelmedi.. acaba bişey mi var ki bi kontrole gitsen mi ki? diye eşimi bugün dr. a yolladım üroloğa.. ama doktor demesin mi eşiniz doktora gitti mi de siz geldiniz diye :///

eşim de yalan söylemiş yarın da o gidecek, demiş..

sonuç yarın Farabinin yollarına düşeceğim.. Dr.larını çok methediyorlar.. umarım korktuklarım başıma gelmez de sağsalim atlatırım ağrısız sızısız utançsız ve en önemlisi sapasağlam bir sonuçla..

muayeneden sonra yine yazacağım.. bakalım nasıl oluyormuş :/

kızlar eski bir vajinismuslu olarak sunu söylemeliyimkii
inanın hiç birşey yok
doktor gerçekten cok önemli
ben vajinismus yasadıgımı söyleyince
gayet anlayıslı davranıldı hep
sansıma hiç kötü bir deneyim yasamadım
sadece parça alındıgında kasılmıştım baya ama ondada rahat bırakırsanız kendinizi sorun olmaz
normal muaynede hiç sorun yok

bende uzun zamandır korkuyordum ama pazartesi kaçış yok gidicem bakalım hayırlısı :S aslında acıdan sızıdan değilde utangaçlıktan erteledim bunca süre... gittiğim gün bende yorumlarımı yazarım.

bende uzun zamandır korkuyordum ama pazartesi kaçış yok gidicem bakalım hayırlısı :s aslında acıdan sızıdan değilde utangaçlıktan erteledim bunca süre... Gittiğim gün bende yorumlarımı yazarım.

kızlar hiç korkamyın neden derseniz bende cok korkanlardandım. Hatta 3.doktor bu 2si erkekti bu sefer bayan kesinlikle bayan hatta izmirden olanlar ege saglıkta özlem gültekin inanılmaz şeker bir doktor anlamadım muane oldugumu bile oldu bittii sevincle çıktım cünkü beklerken kalbim durucaktı ama inanın degmez ki ben cok korkagımdır hiç acı yok agrı yok işin sırrıı doktorda kendinizi rahat bırakın ben cok sevdim doktorumu o da cok önemli.

:))

Evet 2,5 yıldır gitmedim gitmedim en sonunda tecrübeli biri olarak yazabilirim..

güya okumuşuz yazmışız bilmem ne..
walla cahillik bizimkisi, doktorun odasından çıkarken kendime ettiğim ilk laf bu oldu.. hepi topu 10 dakikada kendimi odadan çıkmış buldum belki o kadar da sürmedi..

gittim ,oturdum karşısına, buyrun ne şikayetiniz vardı dedi.
dedim şikayetim yok 2,5 yıllık evliyim, hiç muayene olmadım, ama 2 yıldır da korunmuyoruz,hani bir kontrol iyi olur diye düşündüm dedim, iyi yapmışsınız dedi.
çocuk düşünüyor msnz artık dedi, yani olabilir de olmayabilir de ille de olsun diye uğraşmıyoruz dedim,anladım dedi.
buyrun arkadaş hazırlasın sizi dedi, yan tarafa geçtim, yardımcı kadında geldi çamaşır dahil çıkartın alt kısmı dedi, elinde de büyükçe bir örtü açmış bekliyo beni, bende sıyırdım ne varsa :)
kadın hemen örtüyü belime doğru tuttu, doktor geldi, oturun koltuğa bacaklarınızı buralara koyun dedi,( yıllarca "çatala çıkmak" lafından tırstığım için gidemediğim jinekologta çatalı görünce gülesim geldi ) baktım baya alçak bir çatal,aman dedim ya içimden bu muymuş? (dişçi koltuğu gibi bir koltuk sadece bacak koyma yerleri var aşağıda , o kadar) aşağıya kayın dedi, güzel dışardan mantar ya da başka bir durum yok gayet normal dedi, o arada ağzı leylek ağzı gibi açılan bir alet soktu içeri, o esnada biraz kasıldım tabii, evet burda da herşey güzel ,kendince bikaç tıbbi terimle o yok bu yok dedi, tamam smear i de aldım dedi.. kalkabilirsiniz dediğinde herhalde toplasam 1 dk. ancak geçmişti..

masaya yatırdı örtüyü tekrar serdi aşağıya doğru, bu defa karnıma jel sürüp ultrason a baktık, yumurtalarıma baktı herşey güzel dedi,hazır yumurtalar görüyrm dedi.. bi kaç şey daha ve... 2 dak. da o desem muayene kısmı 5 dakika bile sürmedi..

:))

bu mu dedim ya bu muuuuuuuuu :))

hiç kasılacak bir şey yokmuş ki çok büyük kafasızlık etmişim..

bundan sonra en ufak bir ağrımda bile hemen gidebilirim, çok sevdim kadını da zaten.. tavsiye ederim, çok rahatlatıcı çok sakin yapılı esprili bir bayan Konya Farabi Hastanesi ;Suna Soydemir..

marmariste doktor önerisi olan varmı??ben kaç dr değiştirdim hatırlamıyorum artık..tam iyisini buldum dedim hop gitti başka şehire yada ulaşamyacağım uzak bir hastaneye..gene arayışa girdim.arada canımı çok yakan hatta bağırtanına bile denk geldim :( ama hiiç canımı yakmayanında denk geldim tabii.. onlarda gidenlerdi işte.şimdi başka şehirde yaşıyorum ve burda bayan kadın doğumcu arıyorum güleryüzlü,canını yakmadan muayen eden biri aklınızda olsun lütfen :)

marmariste doktor önerisi olan varmı??ben kaç dr değiştirdim hatırlamıyorum artık..tam iyisini buldum dedim hop gitti başka şehire yada ulaşamyacağım uzak bir hastaneye..gene arayışa girdim.arada canımı çok yakan hatta bağırtanına bile denk geldim :( ama hiiç canımı yakmayanında denk geldim tabii.. onlarda gidenlerdi işte.şimdi başka şehirde yaşıyorum ve burda bayan kadın doğumcu arıyorum güleryüzlü,canını yakmadan muayene eden biri aklınızda olsun lütfen :)

ilk jinekolojik muayenemi vajinusmusken geçirmek zorunda kalmıştım... 6 aylık evliydim ve beraberlik sağlayamıyoduk... o kadar korkuyodum ve utanıyodumki dr a gitmekten,o yüzden direk bayan dr seçtim.. özel bi hastane ortam ilgi süper, ama o duygu çok farklı,sanki ilk defa orda kadın olucaktım :)) beni hazırlayan 2 tane hemşire vardı bide dr geldi zaten utanıyorum odanın kalabalık olmasıda tuz biber ekti... neyse dr yaklaştıkça ben yukarı çıkıyodum , hemşire yanıma geldi elimi tuttu sakinleşmem için beni hafifçe aşağı doğru indirdi,sonuça sorun belli VAJİNUSMUS, dr da şöyle bi ucundan bakıp geçt... çoook kolaydı anlayacağınız:) sonrasında 9 ay içinde 3 gebelik geçirdim,sayısını bile hatırlamıyorum kaç kez jinekolojik muayene olduğumu..en son bugün oldum hatta:) alıştım artık,dr insansa karşısındakinede nazik davranıyo... Allaha şükür öyle kötü bi anım olmadı olsa vajinusmusum depreşir kesin :) korkmayın kızlar korkmayın hiiç bişey olmuyo:)

çok şükür bu konuda zorlanmıyorum ama dediğiniz gibi doktor çok önemli ve belki size tuhaf gelecek tecrübelerime dayanarak erkek doktorların daha az can yaktığını düşünüyorum

2 yıldır evliyim vajinusmuslu çok uğraştım kimseye diyemedim.Kimseden yardım alamadım çok utandım.Sonra eşimin de anlayışla yendim ve hamile kaldım.Ancak geçen gün az kanamam oldu ve acile gittim o iğrenç çatala çıkardılar ve doktor erkek ve sinirliydi.Ben panik yapınca bana hiç yardımcı olmadı kalk git seninle mi uğraşcam dedi.Ben vajinusmus olduğumu anlayış göstermesini istedim o bağırmaya devam etti. Bana gitmemi söyledi o saatte başka hastaneye gitme şansım da yoktu.En azından bebeğe ultrasonla bak dedim reddetti sonunda ağladım ve baktı şükür kalbi atıyordu nasıl oluysa kan testi yaptı kan değerlerimin normal olduğunu dahi hemşire söyledi.Doktorsa düşük tehdidin var yat dinlen dedi.Bu olaydan sonra sebebsiz yere durmadan ağlıyorum.Bi daha muayene mi aslaaaaaaaaaaaa. MORALİM ÇOK BOZUK:2:

2 yıldır evliyim vajinusmuslu çok uğraştım kimseye diyemedim.Kimseden yardım alamadım çok utandım.Sonra eşimin de anlayışla yendim ve hamile kaldım.Ancak geçen gün az kanamam oldu ve acile gittim o iğrenç çatala çıkardılar ve doktor erkek ve sinirliydi.Ben panik yapınca bana hiç yardımcı olmadı kalk git seninle mi uğraşcam dedi.Ben vajinusmus olduğumu anlayış göstermesini istedim o bağırmaya devam etti. Bana gitmemi söyledi o saatte başka hastaneye gitme şansım da yoktu.En azından bebeğe ultrasonla bak dedim reddetti sonunda ağladım ve baktı şükür kalbi atıyordu nasıl oluysa kan testi yaptı kan değerlerimin normal olduğunu dahi hemşire söyledi.Doktorsa düşük tehdidin var yat dinlen dedi.Bu olaydan sonra sebebsiz yere durmadan ağlıyorum.Bi daha muayene mi aslaaaaaaaaaaaa. MORALİM ÇOK BOZUK:2:

canım maalesef böyle sadistlerde var ama ses çıkarmazsan aynı şeyibaşka bir hemcinsimize yapacak bence hastahanenin şikayet sayfası mutlaka vardır yaşadıklarını doktorun ismiyle bereber oraya bildirmelisin

Back