Jinekolojik Muayene

ya aslında korkmuyorum die düşünüorum ama demek ki korkuorum tam o an biraz sıkıorum kendimi, ama acıyo o yüzden sıkıorum acıması normal mi, azcık acısın dişimi sıkıyım olcak bitcek mi
ay canım benim korkmana gerçekten hiç gerek yok sinek ısırığı kadar derler ya o misal işte hatta hissetmiyorsun bile zarın yırtıldığını.kendini kocişinin kollarına bırak gerisinde allah yardım ediyor zaten ama kendini kasmayacaksın.rahat ol güvenini ve kendini topla dua et iki rekat namaz kıl bak o zaman allah nasıl yardım ediyor.vay ben bunun için mi bu kadar sıkıntı çekmişim diyeceksin bunun için mi kocişimi bekletmişi diyeceksin.inşallah atlatırsın cnm bu problemini.bu arada yeni evlenmişsin mutluluklar

canımm yaa çook teşekkrler gerçekten çok ii oldu bunları okumak :) bırakcam kendimi kocşimi kollarına ve kasmıcammm tamam, olcak btcek hemen inşallah, dualarını esrgeme olur mu.

canımm yaa çook teşekkrler gerçekten çok ii oldu bunları okumak :) bırakcam kendimi kocşimi kollarına ve kasmıcammm tamam, olcak btcek hemen inşallah, dualarını esrgeme olur mu.

hah ya işte şöyle:)nereye kadar devam ettireceksin bu durumu öyle düşün 5 dakikada beşiktaş yaparsınız:)
allah yar ve yardımcın olsun canım...

ya aslında korkmuyorum die düşünüorum ama demek ki korkuorum tam o an biraz sıkıorum kendimi, ama acıyo o yüzden sıkıorum acıması normal mi, azcık acısın dişimi sıkıyım olcak bitcek mi

tatlım, psikolojik olarak kendini kasıyorsun, rahat olamadığın için de vajinan kuru oluyordur, bu da biraz daha sürtünmeye neden oluyor. Ve sen acı hissediyorsun. Ben lorkudan ağlamaya başlıyordum Çooook netttt söylüyorum. korkulacak hiiç birşey yok. ben bu korkuyu çook uzun süre yaşadım. ve doktorlarada gittim. Eşin ve sen yeneceksiniz bunu birlikte. şimdi hemen gidip jinekologa kendini iyice kasma. öneri: cinsel birleşme olmadan sex yapmayı deneyin, kendini şartlandırmadan kurtarmış olursun. Bir de başka yatak dışı biryerde deneyin. Kesinlikle atlatacaksın...

ben de vajinismus vardı ancak korkudan doktora gidemiyordum.sonra mantar yüzünden aşırı kaşıntı,yanma oldu.duramadım bir kadın doğumcuya gittim.ilaç verdi 2 gün kullandım(bu doktor kızlık zarıma bakmadı.fazla çektirmedi acı olmamıştı). ama adet olmuştum mantarım tam iyileşmedi.bugün başka bir doktora gittim saat 2 deydi. o da kızlık zarına da bakayım diye iyice çektirdi yanlara doğru açtırdı ve çok canım yandı.bu saat oldu hala acıyor normal mi? bu arada kızlık zarım için orada duruyor gördüm dedi.ve mantar iyileşmemiş kızarıklık var dedi.sizdede böyle acı olmuşmuydu uzun süre?

Bu acı hala devam ediyor ama azaldı tabiki.dün 2 deydi düşünün bugün saat kaç ama hala yanıyor.sabah doktoru aradım.zoraki geldi telefona bu acı normalmiş.kızlık zarıma baktığı için.diyelim ki canım çok tatlı desek ilk muAyenede hiç bişekilde acımamıştı.yani bekliyorum geçmesini.bir doktor filan yok mu acaba.bukadar açtırıp orayı tahriş etmesi nrmal mi?üstelik vajinismus oılduğumu belirttiğim halde....:96:

ben de vajinismus vardı ancak korkudan doktora gidemiyordum.sonra mantar yüzünden aşırı kaşıntı,yanma oldu.duramadım bir kadın doğumcuya gittim.ilaç verdi 2 gün kullandım(bu doktor kızlık zarıma bakmadı.fazla çektirmedi acı olmamıştı). ama adet olmuştum mantarım tam iyileşmedi.bugün başka bir doktora gittim saat 2 deydi. o da kızlık zarına da bakayım diye iyice çektirdi yanlara doğru açtırdı ve çok canım yandı.bu saat oldu hala acıyor normal mi? bu arada kızlık zarım için orada duruyor gördüm dedi.ve mantar iyileşmemiş kızarıklık var dedi.sizdede böyle acı olmuşmuydu uzun süre?

Bu acı hala devam ediyor ama azaldı tabiki(dün bütün gün üzerine oturamadım ve idrarımı yaparken aşırı yanma oldu.) 2 deydi düşünün bugün saat kaç ama hala yanıyor.sabah doktoru aradım.zoraki geldi telefona bu acı normalmiş.kızlık zarıma baktığı için.diyelim ki canım çok tatlı desek ilk muAyenede hiç bişekilde acımamıştı.yani bekliyorum geçmesini.bir doktor filan yok mu acaba.bukadar açtırıp orayı tahriş etmesi nrmal mi?üstelik vajinismus oılduğumu belirttiğim halde....:96:

3 aylık evlıyım henuz ılısıkıye gıremedık. yarın doktora gıdıcem anlatıcam kızlık zarım nasılmıs ogrnecem cunku azcık degdıgı an acıyor...muayene de sadece bakıyorlar sanırım o alete gırmek ıstemıyorum

doktorunuz biraz daha özenli olsaymış, bu sorunları yaşamayabilirdiniz. ancak sabırlı olun, geçecektir. zaten vajinusmussunuz. yani psikolojik olarak aşırı hassassınız. mutlaka vajinanız da bu hassaslığı yansıtmaktadır. birazcık çekiştirilmesiyle sinirler gerilmiş olabilir. idrar yaparken yanma bir kaç gün daha geçmezse doktorunuzla tekrar görüşün.

hisedeceğiniz acı kan almak için parmak ucunuza batırılan iğnenin verdiğinden daha fazla olmayacaktır.
yanlış bir kanıyı da aktarayım. illa ki acı olacak diye bir şey yok. bazen alınan zevk, yırtılmanın çok önüne geçer.

bakire olduğunuzu doktorunuza söylerseniz ona göre muayene edecektir.
odaya girdiğiniz an utangaçlığınız geçer merak etmeyin. acı hissetmezsiniz.
cinsel ilişki sırasında çekeceğiniz acı alacağınız zevkin yanında hiçbir şeydir. ama psikolojiniz bunu anlamanıza izin vermez.
rahat olun, bir gün geçmişe bakıp gülüp geçeceksiniz.

doktorunuza bakire olduğunuzu söyleyin, ona göre muayene yapacaktır. kızlık zarınıza bir zarar olmaz.

akıntınız çamaşırınızda her yere bulaşmış olarak belirgin bir leke bırakıyorsa, koku şiddetli ve yanma da varsa mantar riskinden şüphelenebilirsiniz.

bakireyseniz belirtin, onun haricinde 10 dakikayı geçmeyen basit bir muayene ile olay bitecektir.
akıntı şikayet değildir, ağrılı-kokulu ve koyu renk olursa mantar ya da enfeksiyon riski doğar.

tüm sonuçlarınız negatifse doktorunuza
- rektosel hastalığıyla ilgili tetkik isteyin. bu yönde çalışma yapsın.
- daha önceden tanımlanmış siyatik rahatsızlığınız oldu mu?

mantarın sebepleri arasında havuz, tuvalet temizliği, başkalarının kişisel eşyasını kullanma vb gibi etkenler son sıradadır.
kandınlarda mantar en çok antibiyotik kullanımı ve aşırı stres-yorgunluk döneminde gözükür. çünkü her ikisi de vücudun direncini düşüreceğinden yeterli asit ortamından uzak kalan vajina mantar hastalıklarına davetiye çıkarır.

sanırım mantar problemim var, arada sırada sistit de oluyorum, şu an genel yanmadan şikayetçiyim ve doktora gitmeyi düşünüyorum ama çok korkuyorum geçen sene gitmiştim 15-20 günlük bir regl gecikmesi için üstten ultrasonla bakmıştı doktor alttan cesaret edemediğim için. cok korkuyorum karnıma ağrılar giriyor napsam bilemedim

slm bayanlar.bende 3 hafta öncesinde gebelik öncesi muayene oldum.doktorum adetliyken gelmemi istedi.acaba adetliyken nasıl bir muayene edeceğini biliyor musunuz?tahlil filan ister mi

arkadaslar mrb yeni katıldım aranıza bugün muayeneye gittii cok zorlandım ultrason içerideyken bir noktaya değdiğinde ilşkide yasadığım aynı acıyı yasadım ve tam anlamıyla göremedi bişe ne yapıcam ben ilişkidede aynı sıkıntım var yardım lütfen

Selam

Ben 16 haftalık hamileyim ve hamile kaldığımdan beri ilişkide çok canım acıyor ve olmuyor bir türlü.en son doktor kontrolümde bundan bahsettim ve bana bir fitil verdi,dene geçmezse vajinal muayene yapmam gerekir dedi.Tabi ben çok korkuyorum hiç yapmadığım bişey.fitili kullandım ilişki için denemeye de korkuyorum canım acıycak diye.Ayrıca benim 7 aylık bir vajinusmus geçmişim de var inşallah düzelir de gerek kalmaz muayeneye (

Herkese merhaba... foruma yeni üye oldum, nedeni ise burada yazılan abartılı yorumlara cevap verebilmek. Üç yıllık evliyim ve yaklaşık bir yıldır jinekolojik muayene korkumdan dolayı çocuk sahibi olmayı erteliyorum. Dün cesaretimi toplayıp bu sabah için randevu almıştım. Ve sonra başladım yorumları okumaya... ama pişman oldum yok acıdan bağırmışlar, yok kendilerini çok kastıkları için doktor ultrasonu çıkarmakta zorlanmış falan, filan... ve bu yüzden dünden beri ellerim titriyordu korkudan. Doktorun odasının kapısında ağlamak üzereydim neredeyse... kaçamayayım diye arkadaşım kapıda bekledi, o kadar yani...

Ama şimdi gelelim gerçeklere...

1- acı diye birşey kesinlikle yok (herkes aynı değil diyebilirsiniz ama ben kendimi çok kastığım halde canım yanmadı o nedenle kimse beni acıdığına inandıramaz, ağrılı ve acılı cinsel ilişki yaşayanları ayrı tutuyorum tabiki )

2- hissedilen şey yalnızca bir dolgunluk hissi, yani orada bir yabancı madde olduğunu hissedip ondan rahatsız oluyorsunuz o kadar !!! Smear alırken vajina girişini açmak için kullandıkları o alet varya, hani çok korkulan, işte o dolgunluk hissinin nedeni o. Yine tekrarlıyorum hissedilen şeye acı demek İMKANSIZ !!!!

3- vajinal ultrason denilen alet, kendinizi kastığınızda geri çıkarılamayacak kadar içeride bile değil, yalnızca vajina girişinden bakılıyor ve abartmıyorum neredeyse varlığını bile hissetmiyorsunuz. ( ben canım acıyacak diye beklerken doktor işte sağ yumurtalığınız burada dedi )

İnsanlar birbirlerine cesaret verip yardımcı olacakları yerde neden bunu yapıyorlar anlayamıyorum... bu da ayrı bir zevk herhalde... bu nedenle, yazılanların bir kısmını kadınların fantazi dünyasındaki çeşitliliğe veriyorum o kadar :)))
Kısacası korkmayın ve bu saçma korku yüzünden benim gibi ertelemeyin... herkese geçmiş olsun şimdiden :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…