Yaşınız genç, yumurta kalitesi yüksektir muhtemelen. Doktorunuz da bunu gözönüne alarak amh değerinizin düşük olacağını düşünmemiş olabilir. Amh diğer hormonlar gibi ilaçlarla dengelenebilen (artıp/azalan) bi hormon değil maalesef. Kız çocukları için anne karnına düştüğü andan itibaren oluşan yumurtaların yaş itibariyle ne kadar kaldığını gösteriyor. Diğer test sonuçlarıyla uyuşmadığını da anlıyorum, dilerseniz testinizi adetinizin 3. günü tekrar verin, belki bi hata olmuştur. En azından içiniz rahatlar.
Ama sonuç değişmezse zaman kaybetmemenizi tavsiye ediyorum. Yardımcı üreme tekniklerine başvurabilirsiniz. Aşılama yumurtanız ilaç takviyeleriyle belli bi olgunluğa getirildikten sonra yine iğne ile çatlatılıyor ve sonrasında rahim içerisine spermler gönderiliyor. Bu sayede olgunlaşmış ve çatlamış yumurta ile sperm buluşuyor ve döllenme sağlanıyor. Tüp bebek yönteminde ise yine ilaç takviyeleriyle bu kez çok sayıda yumurta olgunlaştırılıyor ve çatlamalarına izin vermeden sizden toplanıyor. Eşinizden alınan spermler ile laboratuvar ortamında dölleniyor ve döllenmiş yumurta size transfer ediliyor. Tüp bebek tedavisinin aşılamadan daha etkin bir yol olduğunu söylerler genelde.
Madem Ankara‘dasınız, bi kaç farklı doktordan görüş almanızı tavsiye ediyorum. Özellikle kadın doğum hastaneleri bu konuda çok uzmanlaşmış, sizi doğru yönlendireceklerdir