• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Jinekolog Yasemin Yakut'a giden var mı?

denizberdan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Aralık 2012
416
248
63
İyi bir jinekolog arıyorum İstanbul Anadolu yakasında. Ataşehir Şifa'da çalışan Yasemin Yakut'u tavsiye ettiler. Muayene ve doğum için kendisine giden var mı? Memnun kaldınız mı?

Biraz önce hastaneyi aradım. Özel sigortam var. Muayene 177 tl, sezeryan 5.860 tl, normal doğum 5.300 tl. Sizce çok mu pahalı? Daha uygun fiyata da iyi hizmet alabileceğim bir hastane var mı?

Merhaba, yazınızı şimdi gördüm, ben doktorumdan çok memnun olduğum için yazıyorum. Ataşehirde Jinekolog Pınar Tokatlıoğlu var. Özel sigortalarla anlaşması var. Muayene ücreti 150 TL. ama ben sigortam olduğu için birşey ödemiyorum. Doğum ve ameliyatlar için de birkaç hastane ile anlaşması var. Fiyata göre karar verebilirsin.

2012 de yasemin yakut'a gittim ama gitmez olaydım. Takiplerde normal doğum istediğimi söyledim farklı dr muayenelerinde çatımın normal doğuma müsait olduğunı bana ifade etmişlerdi ki kendiside aynı yorumu yapmıştı. Komşum da yasemin hanıma gidiyordu ve 38. Haftada sert bir çatı muayenesinin ardından nişanının geldiğini ve enfeksiyon riski gerekçesi ile apar topar sezeryana ikna edildiğini anlatmıştı. 38. Haftaya geldiğimizde herzaman yumuşakça yaptığı çatı muayenesini çok sert can yakarak yaptı ve akabinde nişanım gelmeye başladı.1 hafta bekledik39+ 2 de bana açılma yok 10 gün beklesen de olmaz sen niye bekliyorsun ki anlamıyorum sezeryana alalım suyuda az nişanında geldi enfeksiyondu şuydu buydu endişelendirmeleri ile ameliyathaneden randevu alıp ertesi gün epidürel sezeryana aldı. Çok şükür oğlumu sağlıkla kucağıma verdi bir komplikasyon da gelişmedi oğlumun kafasında oluşan ufak çizi hariç bir sıkıntı olmadı. Ancak ben inanılmaz acı çekiyordum. Ağrı eşiğim çok yüksektir anestezisiz histeroskopi rahim filmi vs operasyonları gözümü kırpmadan olabilmiş ağrıyı önemsememişimdir. Ancak bu öyle bir durum değildi kendisine ifade ettiğimde aa sen niye epidürel istedin anlamadım ki yukarda seninle aynı anda genel anestezi olan hastalarım fıldur fıldur dolanıyor sen böylesin şeklinde konuştu. Taburcu oldum 8. Gün kontrolümde 170 boya doğumdan sonra 65 kilo olmama rağmen karnımda ki yağ tabakasını tutup elime verdi bunların hepsi yağ ver verebilirsen dedi halbu ki emzirme döneminde vücut savunma mekanizması olarak anne aç kalırsa diye doğum sonrası karna yağ depolarmış ki bebeğe süt üretiminde harcadığı enerjiyi karşılamak için. Kontrolde kw de yanımdaydı ağrı çektiğimi canımın çok yandığını ifade edince de ben swni anlamadım ki söylediğin imkansız seninle birlikte doğum yapanlar havuzda yüzüyor demesin mi. Kw allahtan beni tanır yoksa naz yapıyorum sanacak ki hep der sen ağrım var diyorsan kimbilir ne çok vardır ki sen çok dayanıklısın der . Neyse ben 20 gün doğrulamadım bile iki kat wc ye falan gittim bu devirde yapıştırma değilde dikiş tercih eden tek kadın doğumcuymuş ataşehir kadiköy şifa da.20 gün sonra annemin yanına yazlığa gittim 8. Gün yüzüyorlara güvenerek denize girdim belki iyi gelir moralim düzelir ağrılarım geçer benmi abartıyorum diyerek. İki gün sonra yaramdan kan ve iltahap akmaya başladı kendisini aradım abd deydi söylediklerin imkansız olamaz yarandan akamaz demesin mi . Yasemin hanım bende kara cahil biri değilim öamaşırıma bulaşan kan ve iltahabı gözümle görüyorum nasıl yanılabilirim dedim kendisinin yurt dışında olduğunu dönünce gelmemi söyledi. Şunu ifade edebilirim sonuç olarak, benim yıldızım kendisi ile barışmamış olabilir inanılmaz soğuk buldum kendisini, uzman dr kolay olunmuyor eminim işinde iyidir başarılıdır ve oğlumu sağlıkla kucağıma verdi ancak doğum gibi kadının en hassas noktasında insana hizmet veren biri olarakkarşısında kinin haklarını hiçe sayarak kesinlikle saygı duymadığını yaşayarak tecrübe ettim X şahıs kendisinden çok memnun kalmıştır Y şahıs çok sıkıntı yaşamıştır olabilir yüzlerce hastası var bana hiç ama hiç iyi gelmedi üstelik korkunç dikilmiş gören dr ların gözlerini yuvalarından fırlatan baştansavmalıkta bir sezeryan izim var. Şu an 2. Oğluma 24 haftalık hamileyim aynı hastanede başka dr la doğum yapmayı planlamaktayım. Hastaneden çok memnun kaldım ayrıca ilk oğlumun kontrollerinede hala kadiköy şifa ataşehirde gitmekteyim.
Niyetim ciddi eğitimler yaşamış oğlumu sağlıkla kucağıma almama vesile olan bir bilimkadınını kötülemek değil sadece beni çok rahatsız eden bir tecrübemi paylaşmaktı.

Doğum tecrübenizle ilgili yazınızı okudum, ben de sizinle paylaşmak istedim. hastanelerde olan yoğunluktan dolayı doktorunuzun sizinle birebir ilgilenmediğini düşünmüş olabilirsiniz. Ben yine Ataşehir'de kendi kliniğinde çalışıp doğumlarını Ataşehir Şifada ( veya istediğin başka bir hastanede) yaptıran Dr. Pınar Tokatlığlu' na gittim. Hamileliğim boyunca gebelik eğitimleri yaparak bizi niçin normal doğum yapmamız gerektiği konusunda bilgilendirdi. Pilates çalışmaları yaptık, çok eylenceliydi. Normal doğum yaptım, epidural ihtiyacım da olmadı, çok ilgilendi ve hiçbir sıkıntım olmadı. Doktor olarak tavsiye ederim. İstersen kendisini internetten ve facebookdan araştırıp gidebilirsin.

İyi bir jinekolog arıyorum İstanbul Anadolu yakasında. Ataşehir Şifa'da çalışan Yasemin Yakut'u tavsiye ettiler. Muayene ve doğum için kendisine giden var mı? Memnun kaldınız mı?

Biraz önce hastaneyi aradım. Özel sigortam var. Muayene 177 tl, sezeryan 5.860 tl, normal doğum 5.300 tl. Sizce çok mu pahalı? Daha uygun fiyata da iyi hizmet alabileceğim bir hastane var mı?

Ben de uzun süreli bir hastası olarak Yasemin Yakut'u hiç önermem. 46 yaşında tüp ligasyonu önerisinde bulunduktan sonra bir daha gitmedim ama daha önce değiştirmediğime çok pişmanım. 3 yıl önce bir yıllık kontrolde hormonlu spiral istediğimi söylemiştim daha sonra gittiğimde bunu unutmuş ve hiç sormadan normal spiral takmış taktıktan sonra haberim oldu, emin olun öncesini hiç hatırlamıyordu. Spiral takılırken ve sonrasında birkaç gün çok acı/ağrı oldu, lokal anestezi istemediniz ondan dedi, hiç aklıma bile gelmemişti spiral için lokal anestezi. Daha önce birkaç defa başka bir doktorda spiral uygulandı, ne böyle bir acı olmuştu ne de anestezi önerisi. Spiral takıldıktan sonra periyotlar 3 haftaya indi ve kanama çok arttı. Advil ile kanamayı azaltmaya çalıştı ama o kadar yüksek doz kullanıldı ki başka yan etkiler ile bir sürü uğraştım. Tabi sorunun nereden kaynaklandığı hemen anlaşılmıyor. Sonra E vitamini önerdi çözüm için, o da yüksek kolesterol hastalarına verilmezmiş. Ama Yasemin Hanımın vakti hep sınırlı, randevuları hep uzun süre sarkıyor, hep bezgin ve asabi dolayısıyla belli soruları sorup sizi anlayacak vakti pek yok. Ancak standart bir algısı ve aklındaki bir işlem sırası var size sırayla onları uygulamaya çalışıyor.

merhaba, ben jinekolojik muayenelerime Ataşehir de Dr. Pınar Tokatlıoğlu na gidiyorum, ( Kliniğinin adı Jinekologum Ataşehir) doğumumu da o yaptırdı. İstediğin hastanede doğumunu ( fark almadan) yaptırıyor. Bildiğim kadarıyla bütün özel sigortalarla anlaşması var. Ben son gittiğimde muayene ücreti 150 TL idi. ( 1 ay önce)
Kendi kliniği olduğu için uzun aralıklarla hasta bakabiliyor, yeterince zaman ayırabiliyor, önceden hastanede muayene olduğumda hiçbirşey soramadan arkada bekleyenler yüzünden acele çıkıyordum, özel muayenehanede böyle şeyler olmuyor. Doktorum sakin ve güleryüzlü..Kesinlikle tavsiye ederim.. Kendisini facebook sayfasından da takib edebilirsin. Gebelerine Pilates ve yoga gibi ücretsiz eğitimler yapıyor, ben katılmıştım, çok da eylenceliydi.

kızlar selam. şuan 35+5 haftalık hamileyim. yani aşağı yukarı son günlerim. en başından beri Yasemin Hanıma muayene oluyorum. İlk hamileliğim.Belirtmek isterim ki Yasemin Hanım mükemmel... ilk gittiğim andan itibaren o kadar sakin, bilinçli ve pozitif davrandı ki çooook rahat bir hamilelik geçirdim. En başından beri de hem yaşım hem de ilk hamileliğim olduğu için hep normal doğuma ikna etmeye çalıştı. Ben istemediğim için sezeryan düşündüğümü belirtttim. Son anda anlaşmalı olduğum sağlık sigortasının doğum masraflarını karşılamadığını öğrendim. Başka bir dr.a gittik inanın ağlaya ağlaya çıktım kontrolden. Dua edin de Yasemin Hanımdan ayrılmayayım :) eğer gitmeyi düşünen varsa hiç tereddüt etmesin. En başta size soğuk gelebilir ama hiiiiç alakası bile yok :34:

Merhabalar,
Eski bir post ama bundan sonra belki yine yorum arayan çıkar. İlk doğumumu 11 Mart 2015'te Kadıköy Şifa Ataşehir hastanesinde Yasemin Yakut ile epiduralsiz normal yaptım. Çok şükür ben de bebeğim de gayet sağlıklıydık. Hamileliğimden önce hiç kadın doğum muayenesi olmamıştım ben, 2 yıllık evliydim hamile kaldığımda. İlk muayenem olacağını belirttim kendisine, 5 haftalık gebeydim ve alttan muayene yapıyor kendisi 13.haftaya dek. Gayet güleryüzlü, sakin ve rahatlatıcı geldi bana. İlk muayene sonrasında odadan çıkmadan önce "sen hasta değilsin, gebesin" sözlerini hiç unutmayacağım, çok doğru bir söz bu. Ayrıca beni etrafta konuşulan, anlatılan, yayınlanan efsanelere de kulak vermemem için uyardı, bu da çok doğru. Herkesin gebeliği, doğumu, bebeği farklıdır. Hatta aynı kişinin her hamileliği, doğumu, bebeği bir olmaz sonuçta. Kendisi pimpirikli değil, bu da beni rahatlattı açıkçası, gereksiz tahlil veya sık kontrol istemiyor. Şimdi 2.ye hamileyim, 29+3. Yine kendisiyle başladım, ancak Ocak ayında özel sağlık sigortamızın poliçesi yenilendi ve o hastaneyi karşılamıyor, fazladan 4bin belki daha fazla nakit vermemiz gerekiyor. Bu sebeple Memorial Ataşehir hastanesinde Zeki Salar ile devam etme kararı aldık. İnşallah hayırlı olur. Herkese sağlıklı gebelik ve doğumlar olsun :)

Merhaba , Ben de şuan 14 haftalık hamileyim ve evlendikten sonra kimseye danışmadan kendim hastane ve doktor seçimi yaptım. ve Yasemin Yakut Hanım'a gittim. Gebe kalmak için bütün testlerim tahlillerim eksiksiz yaptırdı. Yönlendirdi.Çok pozitif, neşeli, ilgili ve işinde çok titiz bir doktor olduğunu düşünüyorum. Asabi yorumları beni baya şaşırttı gerçekten.Ayrıca doktor olan o bir karar verdiyse hastası için en doğru olanı yapacaktır mutlaka. Sonuçta her gebelik aynı değil.Açıkçası bana doktorum sezeryan olman gerekiyor derse hiç düşünmeden tamam derim.Beni takip eden bilen doktor kendisi sonuçta..

Merhabalar,
Eski bir post ama bundan sonra belki yine yorum arayan çıkar. İlk doğumumu 11 Mart 2015'te Kadıköy Şifa Ataşehir hastanesinde Yasemin Yakut ile epiduralsiz normal yaptım. Çok şükür ben de bebeğim de gayet sağlıklıydık. Hamileliğimden önce hiç kadın doğum muayenesi olmamıştım ben, 2 yıllık evliydim hamile kaldığımda. İlk muayenem olacağını belirttim kendisine, 5 haftalık gebeydim ve alttan muayene yapıyor kendisi 13.haftaya dek. Gayet güleryüzlü, sakin ve rahatlatıcı geldi bana. İlk muayene sonrasında odadan çıkmadan önce "sen hasta değilsin, gebesin" sözlerini hiç unutmayacağım, çok doğru bir söz bu. Ayrıca beni etrafta konuşulan, anlatılan, yayınlanan efsanelere de kulak vermemem için uyardı, bu da çok doğru. Herkesin gebeliği, doğumu, bebeği farklıdır. Hatta aynı kişinin her hamileliği, doğumu, bebeği bir olmaz sonuçta. Kendisi pimpirikli değil, bu da beni rahatlattı açıkçası, gereksiz tahlil veya sık kontrol istemiyor. Şimdi 2.ye hamileyim, 29+3. Yine kendisiyle başladım, ancak Ocak ayında özel sağlık sigortamızın poliçesi yenilendi ve o hastaneyi karşılamıyor, fazladan 4bin belki daha fazla nakit vermemiz gerekiyor. Bu sebeple Memorial Ataşehir hastanesinde Zeki Salar ile devam etme kararı aldık. İnşallah hayırlı olur. Herkese sağlıklı gebelik ve doğumlar olsun :)
merhaba zeki beyle nasıl gitti ? ben de 12hafyalık gebeyim , emel balkandan kaçtık zeki beye sığındık çok da memnunum şimdilik ama doğuma kadar nasıl fidiyor merak ediyorum

merhaba, buradaki postlar eski kalmış ama ben yine sormak istedim, yasemin hocada normal doğum yapan var mı ? oğlum normal doğmuştu ama yurt dışında idim, burada yasemin hoca ile devam etmek istiyorum ama sezeryan da olmak istemiyorum

merhaba, buradaki postlar eski kalmış ama ben yine sormak istedim, yasemin hocada normal doğum yapan var mı ? oğlum normal doğmuştu ama yurt dışında idim, burada yasemin hoca ile devam etmek istiyorum ama sezeryan da olmak istemiyorum
Merhaba ben aralık 2019 da yasemin hanım ile normal doğum yaptım. Maalesef yazılan iyi olmayan deneyimlere benzer şeyler yaşadım.

Arkadaşımın önerisiyle gittim eşimin düşüncelerimi etkilemesi yüzünden yasemin hanımla devam etmek zorunda kaldım ve devam ettiğimiz süre boyunca hiç içime sinmiyordu bi şekilde devam ettik bir iyi bir kötüydü çünkü. Herkes farklı deneyimler yaşamış çünkü eşit ve adil davranmıyor hastalarına, işine geldiği gibi canı nasıl isterse. Kadın, hassas, doğum dönemi lohusalık vs hiç bir detay umrunda değil. Bana hep sen rahatsın pozitifsin başarırsın demişti evet öyleydim çok şükür başardım ama bu süreçte iletişimi iyi değil kırıcıydı, kişisel algılamayarak süreci devam ettirdim.

Diğer arkadaşların anlattığı gibi son haftalarda sert çatı muayenesi ile nişan geliyor ve o an doğumu bir şekilde başlatıyor. Ben nişan geldikten sonra muayeneye girdiğimde telefonda biriyle tartışıyordu sonra muayene masasına geldi sert bir yüz ifadesi ile bana asla süreci ne yapacağını anlatmadan suyu patlattı yerde kanları görünce korktum ve hep su önce gelirse doğum zor olur dediği için korkumu dile getirdiğimde ‘istersen yazayım imzalayın bu ne ya bi de bu çıktı başıma’ gibi cümleyle tekerlekli sandalyeyle beni gönderdi ben ağlıyorum oradaki herkes sırtımı sıvazlıyor vs. Böyle hassas dönemimizde böylesine profesyonellik 🤦🏼‍♀️O an oradan kaçıp uzaklaşmak istedim sadece. Şansıma ebe hanım çok iyi çok tatlı dilliydi. Yasemin hanım hiç gelmedi zaten yanıma doğumda geldi sadece neyi basıl yapacağımı vs anlatmadı bile sadece dua ettim sağlıkla oğluma kavuşmak için. Son anlarda kalp atış sesleri gelmedikçe korkmaya başladım ama kimse birşey söylemiyordu doğum kolay ve hızlı oldu çok şükür ama oğlum boğazına vücuduna bir kaç kez kordon dolanmış şekilde doğdu çok şükür ki bu kadar aksiliğe rağmen Allah dualarıma karşılık verdi bana yardım etti. Ertesi gün vizite için kendisi odaya gelmeyip beni kendi odasına çağırdı, epizyo dikişimle zar zor yürüyerek odasına kontrole gittim birde ya o an düşünemiyorum hiçbir şey bian önce oğlumla evimize gitmek istedim sadece. Doğum anında baya fotomuz çekilmiş çeken kişi fotoları yasemin hanım gönderecek dedi zira kendisi sosyal medyasında paylaşmış normal doğum muzice vs etiketler ile ama o fotoğrafları defalarca istememe rağmen bana gönderilmedi. Hastanede çocuk dr bebek hemşireleri vs ile de sorunlar yaşadık değiştirdiğimiz çocuk dr başka hastaneye geçişiyle bir daha da oraya adım atmadık. Sizle belki iyi anlaşmak ister güzel anılarınız olur ne diyelim sağlık olsun.

Back